Mads Mikkelsen på vanvittig druk i Vinterbergs nye film

Tankevækkende og morsomt drama om alkohol
Billede
(© Henrik Ohsten)

Zentropa har afsløret rollebesætningen til Thomas Vinterbergs kommende danske film med titlen Druk, og det er de helt store stjerner, der er blevet hevet frem.

Mads Mikkelsen, der med stor succes tidligere spillede hovedrollen i Vinterbergs Jagten, skal indtage hovedrollen.

Derudover kan vi opleve en perlerække af Vinterberg-favoritter som Thomas Bo Larsen, Lars Ranthe, Magnus Millang, Maria Bonnevie, Susse Wold og Helene Reingaard Neumann i bærende roller.

Handlingen beskrives således i pressemeddelelsen:

Der findes en teori om, at mennesket er født med en halv promille for lidt. At alkohol i blodet åbner sindet for omverdenen, problemerne synes mindre og kreativiteten stiger. Vi kender det godt; efter de første glas vin løfter samtalen sig, mulighederne åbner sig.

Martin er gymnasielærer. Han føler sig gammel og træt.  Hans elever og deres forældre ønsker ham opsagt for at øge deres gennemsnit. Opmuntret af promille-teorien kaster Martin og hans tre kolleger sig ud i et eksperiment og opretholder en konstant alkoholpåvirkning i hverdagen. Hvis Churchill vandt Anden Verdenskrig i en tæt tåge af spiritus, hvad kan de stærke dråber så ikke gøre for dem og deres elever?

Resultatet er positivt i starten. Martins klasse hører efter på en anden måde nu, og projektet opløftes til en reel akademisk undersøgelse med indsamling af resultater. Langsomt, men sikkert får alkoholen de fire venner og deres omgivelser til at løsne op.

Både undervisningen og resultaterne hæver sig, og de begynder for alvor at mærke livet. I takt med at genstandene ryger indenbords, skrider eksperimentet fremad for nogle, og af sporet for andre.

Det bliver tydeligere og tydeligere, at alkoholen kan skabe store resultater i verdenshistorien, men at alt vovemod også kan have konsekvenser.

Filmen beskrives som et morsomt, rørende og tankevækkende drama om venskab, frihed - og alkohol.

Druk får biografpremiere den 3. september 2020.