To unge kvinder og Bill Murray bragte humor og liv til åbningen af Cannes 2019

Så er festivalen i gang
Billede
(© Cannes/Channel+)

Vores tur til Cannes er blevet midlertidigt udskudt pga. noget så kedeligt som en halsbetændelse. Heldigvis kan man ligge i sygesengen og se pressekonferencerne live. Her er hvad festivalen indtil videre har budt på.

Juryen bestående af Alejandro González Iñárritu, Enki Bilal, Robin Campillo, Maimouna N'Diaye, Elle Fanning, Yorgos Lanthimos, Paweł Pawlikowski, Kelly Reichardt og Alice Rohrwacher gik tirsdag på scenen og tog imod pressens spørgmsål.

Resultatet var lidt stivt og kedeligt, da hverken spørgsmålene eller svarene bød på overraskelser. Dog var højdepunktet, da den unge amerikanske skuespillerinde Elle Fanning fik ordet og ærligt og fuld af liv og følelse talte om æren i at være et ungt menneske i juryen
(se video ca. 10:30 inde).
   

Dagen efter gik holdet fra festivalens åbningsfilm, The Dead Don't Die, samme tur igennem.

I 'The Dead Don't Die' spiller Bill Murray og Adam Driver to zombie-bekæmpende betjente i en lille soveby. Med sig har de et stjernecast bestående af Tilda SwintonChloe SevignySteve BuscemiDanny Glover, Iggy Pop og Selena Gomez.

Se den nye blodige trailer

Ved pressekonferencen skinnede især tre personligheder igennem. Først og fremmest filmens instruktør, Jim Jarmusch, der brugte sin tid på at hylde de unge mennesker, teenagerne, som altid bliver skældt ud og får at vide, de skal indordne sig. De ændrer tingene, udtalte Jarmusch, og jeg elsker teenagere. 

Derudover bød pressekonferencen på en endnu en ung amerikansk kvinde med ben i næsen, nemlig Selena Gomez, som fik sagt sin mening om unge menneskers usunde forhold til de sociale medier. Sidst men ikke mindst deltog Bill Murray på sædvanlig slap line... men man kan ikke andet end at elske ham for det. Cannes er en stiv, formel og alt for selvhøjtidelig affære, så lidt humor gør kun godt.

Se holdet svare på deres forhold til gyser-genren:


Filmen afventer en premieredato.