Cookie- og Privatlivspolitik
Top 5: Bedste Chewbacca-øjeblikke i Star Wars

Top 5: Bedste Chewbacca-øjeblikke i Star Wars

Vi hylder netop afdøde Peter Mayhew

Stem op!
9
Stem ned!
0
(reset)

I tirsdags døde skuespilleren Peter Mayhew, der var verdenskendt for sin rolle som den behårede wookie, Chewbacca, i Star Wars-filmene.

Mayhew, der blev født i London for 74 år siden, gik bort i sit hjem i North Texas omgivet af sin familie.

Vi hylder den 2 meter og 18 cm høje englænder, der nåede at spille Chewie fra Star Wars i 1977 til The Force Awakens i 2015, hvorefter han gav stafetten videre til finnen Joonas Suotamo i The Last Jedi.

Det sker gennem et tilbageblik på de fem bedste øjeblikke med Chewbacca i de film, Mayhew medvirkede i.

Top 5 Chewie-øjeblikke:

1. Chewbacca spiller holo-skak (Star Wars, 1977)

Den første rigtig fede scene med Chewbacca finder sted i den originale Star Wars-film, hvor R2-D2 spiller ”holo-skak” med den høje, behårede andenpilot på The Millennium Falcon. Han Solos kommentar om, at wookier river armene af folk, hvis de taber, er sublim - og C-3PO’s svar ligeså.

 

2. Chewbacca samler C-3PO (The Empire Strikes Back, 1980)

At Chewie er en wookie, man kan regne med, bliver helt tydeligt i den efterfølgende film, hvor vores helte er i store vanskeligheder hen imod slutningen. C-3PO er blevet skudt i smadder, og Chewie redder androiden fra en gruppe skraldere. Chewbacca bruger sin mekaniske viden og sætter sin ven sammen - dog med en enkelt fejl, da hovedet vender den gale vej. Det afføder nogle beklagende replikker fra C-3PO, men sandheden er, at han ville være fortabt uden wookien.

 

3. Chewbacca lytter til sin mave (Return of the Jedi, 1983)

Et af wookiens mindre glorværdige øjeblikke er i den afsluttende film i den første trilogi, hvor Luke Skywalker, Han Solo og Chewbacca bevæger sig i Endors skove. Chewie lader sin sult overstyre fornuften, da han ser et dødt dyr på et spyd, og snart efter er de alle fanget i en fælde. Heldigvis viser det sig, at Ewokerne ikke er så skræmmende, og at kombinationen mellem vores helte og de små plyssede væsner bliver Imperiets fald. Så måske var den uovervejede beslutning første skridt mod sejren?

 

4. Chewbacca hjælper Yoda (Revenge of the Sith, 2005)

Chewie er ikke meget med i prequel-trilogien, men da klonhæren vender sig mod Jedi-ridderne, spiller han en essentiel rolle, da han redder selveste Yoda. Den grønne Jedi-mester befinder sig på wookie-planeten Kashyyyk, mens den onde Palpatin igangsætter nedslagtningen af de ædle Jedis. Chewbacca hjælper Yoda ved at tilbyde et skib, så han kan flygte.

 

5. Chewbacca og Han Solo vender tilbage! (The Force Awakens, 2015)

Et af de største øjeblikke i 'The Force Awakens' finder sted, da Rey og Finn første gang møder Han Solo og Chewbacca. Duoen har søgt tilflugt i The Millennium Falcon efter at være blevet suget hen til et større skib, og mens de gemmer sig i lastrummet, hører de døren gå op. I spænding ser vi, at der ikke er tale om ondsindede pirater, men derimod Falkens tidligere ejere, Han Solo og Chewbacca. Og idet vi ikke har set makkerparret sammen siden 'The Return of the Jedi' i 1983, er der tale om et længe ventet, gåsehudsfremkalende comeback.

Star Wars: The Rise of Skywalker, der afslutter de ni film, får premiere den 18. december.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jacob

Det er super trist at han nu er gået bort, mens hans helbred var virkelig også dårligt. Han vendte tilbage i rollen i The Force Awakens, men han havde en double i form af Joonas Soutamo. Han overtog Chewbacca helt i The Last Jedi, Solo og The Rise of Skywalker.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.