Cookie- og Privatlivspolitik
Her er julens store danske Anden Verdenskrigs-film

Her er julens store danske Anden Verdenskrigs-film

'De forbandede år' med Jesper Christensen og Bodil Jørgensen

Stem op!
43
Stem ned!
0
(reset)

Anden Verdenskrig har været genstand for mange danske filmperler, og nu er seneste bud på en besættelsesfilm i støbeskeen.

De forbandede år er titlen på filmen, der ifølge en pressemeddelelse er gået i optagelse i denne uge, og som har Jesper Christensen og Bodil Jørgensen i hovedrollerne.

Filmen handler om Karl, en succesfuld ejer af en stor elektronikfabrik, der indgår en alliance med den tyske besættelsesmagt under Anden Verdenskrig. Hans familie reagerer vidt forskelligt på samarbejdet med nazisterne, og mens hustruen Eva er modstander, splittes deres fem børn pga. det svære dilemma.

Anders Refn står bag kameraet som instruktør, og De forbandede år er veteranens mest ambitiøse værk til dato. Tidligere har han instrueret film som Strømer, Slægten og Sort høst.

- De forbandede år handler om den mest dramatiske og skelsættende periode i forrige århundrede og går tæt på de voldsomme og pinefulde konflikter, som overgangen fra et frit demokrati til en besat nation indebar, udtaler Refn i pressemeddelelsen.

- Min medforfatter Flemming Quist Møller og jeg har haft et ønske om at belyse samarbejdet mellem danskerne og nazisterne, som i dansk filmhistorie er et af de mest underbelyste kapitler af krigen. Med udgangspunkt i Familien Skov har vi sat os for at skildre konflikten mellem de holdninger og handlinger, som prægede den danske befolkning i årene under besættelsen, slutter han.

De forbandede år får biografpremiere den 25. december 2019.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Shah Bazidas

Hvornår kan vi sigte efter at skulle købe billetter? :-)

1 uge siden
FilmFyr
...

Læs hvad Shah skriver.

1 uge siden
Nicklasuser/960498
Nicklasuser/960498

Det er jo sådan de gør nu... hvis det er en helaftensfilm, så koster den mere end hvis den er normal eller forlænget spilletid

1 uge siden
jørgen

kommer til at koste biografer livet tror jeg

1 uge siden
Ramonuser/167848
Ramonuser/167848

...nu glæder jeg mig bare til at se om Tenet kan udfordre disse Top 3, som for alvor har brændt sig fast, fordi de rammer plet på alle sanser!

1 uge siden

Aktive debatter