Cookie- og Privatlivspolitik
Alt vi ved om Star Wars: The Rise of Skywalker

Alt vi ved om Star Wars: The Rise of Skywalker

Premieredato, skuespillere og en trailer

Stem op!
17
Stem ned!
0
(reset)

En epoke bliver afsluttet, når vi til december får den niende og angiveligt sidste film i Star Wars' Skywalker-saga med The Rise of Skywalker. Selvom der stadigvæk er over et halvt år til filmens udgivelse, har vi allerede nu, fået en del informationer om det afsluttende kapitel. 

Tilbagevendende skuespillere


Vi får endnu engang lov at se Daisy Ridley i rollen som Rey, hvis forbindelse til kraften stadigvæk er relativt ukendt. Adam Driver skal igen spille hendes nemesis Kylo Ren. Også John Boyega og Oscar Isaac vender til også tilbage som henholdvis den tidligere stormtrooper Finn og X-Wing-piloten Poe Dameron. Joonas Suotamo er fortsat manden der skal løfte arven fra den netop aføde Peter Mayhew som den elskværdige wookie Chewbacca. Det er også annonceret at Carrie Fisher vil optræde i filmen på trods af hendes død i 2016. Klassiek karakterer som C3PO, R2-D2 og Maz Kanata vender også tilbage, spillet af Anthony Daniels, Jimmy Vee og Oscar-vinderen Lupita Nyong'o.

"Nye" skuespillere


Den nyeste Star Wars-trilogi bliver også spækket med tidligere karakterer, som nu vender tilbage til rum-sagaen. Ian Mcdiarmid skal igen spille den onde kejser Palpatine aka Darth Sidius, som jo ellers døde i episode 6, mens Billy Dee Williams endu engang kan opleves som svindleren Lando Calrissian. Vi får dog også helt nye ansigeter til serien. Keri Russel, kendt fra serien 'The Americans' er blevet castet i en uangivet rolle. Det samme er den Oscar-nominerede skuespiller Richard E. Grant. Dominic Monaghan, kendt som Merry i Ringenes Herre-trilogien forventes også at medvirke.

Plot


Filmens plot er endnu uvist, men vi har fået en officiel synopsis, der giver os en smule at gå ud fra. 'The Rise of Skywalker' kommer til at starte ca. et år efter begivenhederne i The Last Jedi, og det tilbageværende af modstandsbevægelsen forbereder sig til et muligvis afgørende slag mod The First Order. Samtidigt må heltene også bearbejde de tab, de har lidt undervejs. 

Bag kameraet


Det var i første omgang meningen af Colin Trevorrow, kendt fra Jurassic World, skulle være manden, der bragte sagaen til en ende. Men i september 2017 blev det i stedet annoncerett, at J.J. Abrams havde overtaget instruktør-tjansen. Abrams var manden som startede den nye trilogi med The Force Awakens, og nu får han altså lov til også at afslutte den. Derudover skal manuskriptforfatteren Chris Terrio, som vandt en Oscar for Argo, i fælleskab med Abrams skrive filmens manus.

Et af de mest ikoniske aspekter ved Star Wars-universet er uden tvivl musikken. En mand har stået bag alle de otte foregående film, og han vender også tilbage for at sætte et musikalsk puktum på serien. Der er selvfølgelig tale om komponisten John Williams, som også har skrevet tonerne til film som E.T, Jaws, Jurassic Park, Harry Potter og Schindlers List

Trailer

For en måned siden fik vi den første trailer til filmen, og den giver os idé om hvilke lokationer filmen vil foregå i.

Vi ser Rey på en Ørkenplanet. Dette kan både være Tattooine, som er Luke og Annakins hjemplanet. Det kan også være Reys eget hjem Jakku, hvor hendes rejse i episode 7 begyndte.

Vi ser en Tie-Fighter komme efter Rey, om det er Kylo Ren vides ikke, men det ser sådan ud. Vi ser også Kylo i en skov fyldt med det samme røde støv, som vi så i episode 8.

Legendariske Luke Skywalker høres i en voice-over, men vi er ikke klar over hvilken tilstand jedi-riddderen er i, efter begivenhederne i 'The Last Jedi'. Traileren slutter af med et brag, da vi hører det ikoniske grin fra den onde kejser. 

Star Wars: The Rise of Skywalker får dansk premiere den 18. december.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Shaolin

En ægte Bond-fan må da i det mindste vide at Dr. No er fra 1962...

EDIT: Og at hans CIA-ven hedder Felix Leiter og ikke Leitner.

16 timer siden
Niclas Dalby

Så er det vist på tide at melde sig ind i folkekirken igen; Kun i et univers med en stor, kærlig Gud kan en film som denne eksistere.

1 dag siden
Anna

Pls go easy!!

1 dag siden
Anna

ahhahahaah crapique!

1 dag siden
bambiexplorer

Og det var helt klart højdepunktet ved Paul McCa’s seneste koncert i O2 Arena (London). Alle sejl var sat til i en superlækker version!

2 dage siden

Aktive debatter