Cookie- og Privatlivspolitik
20 ½ film (og en tv-serie) vi skal se i Cannes 2019

20 ½ film (og en tv-serie) vi skal se i Cannes 2019

Tarantino, Elton John og alle de andre

Stem op!
5
Stem ned!
0
(reset)

Vi er igen i år på croisetten, når verdens mest prestigefyldte filmfestival løber over stablen i Cannes.

Her skal vi se film, film og endnu flere film, men hvad skal vi se? Lad os starte med denne liste over de film, der pt. virker svære at sige nej til – fra Tarantino til belgisk social realisme og science fiction-gys.

Følg os dagligt på Instagram og Twitter, hvor vi rapporterer fra festivalen.

I KONKURRENCE:

Once Upon a Time… In Hollywood (Quentin Tarantino)
Årets uden tvivl største tilløbsstykke bliver med god grund Quentin Tarantinos niende og eftersigende andensidste film ’Once Upon a Time… in Hollywood’ med Leonardo DiCaprio og Brad Pitt som henholdsvis afdanket filmstjerne og hans macho stuntmand i 60ernes filmby. Om vi så skal stå i kø i syv stive timer… den her skal ses! Og så endda på dagen for 25 års-jubilæet for Pulp Fiction-premieren i Cannes 1994.

Sorry We Missed You (Ken Loach)
Mesterinstruktøren bag værker som Kess, The Wind that Shakes the Barley og I, Daniel Blake er tilbage med et kig på langdistancechaufførernes urimelige vilkår. Det er 17. år, at Loach er nomineret i Cannes. Det er blevet til i alt 28 nomineringer og 16 sejr alene på Cannes, og årets festival kan endda give englænderen hans tredje Guldpalme. 

A Hidden Life (Terence Malick)
En af filmhistoriens mest introverte historiefortællere er efter et par syrede år tilsyneladende gået tilbage til rødderne med den sande fortælling om østrigeren Franz Jägerstätter, der nægtede at samarbejde med nazisterne under Anden Verdenskrig. Filmen dyster om Guldpalmen, hvilken Malick vandt i 2011 for ’The Tree of Life’, og hvis han er tilbage i topform, kan få filmskabere konkurrere med ham.

Young Ahmed (Jean-Pierre og Luc Dardenne)
De belgiske Dardenne-brødrene kan noget a la Ken Loach og har ligeledes vundet Guldpalmen to gange. Denne gang handler det om en muslimsk teenagedreng, der lader sig radikalisere af ekstremister. Det kan blive råt... og virkelig godt.

The Dead Don’t Die (Jim Jarmusch)
Åbningsfilmen. Bill Murray og Adam Driver er to zombie-bekæmpende betjente i en lille soveby. Med sig har de et stjernecast bestående af Tilda Swinton, Chloe Sevigny, Steve Buscemi, Danny Glover og Iggy Pop. Jarmusch for alle pengene. 

Frankie (Ira Sachs)
Isabelle Huppert bør aldrig ignoreres.
Festival-darlingens nye film tager et kig på konsekvenserne fra en række traumatiske begivenheder over tre generationer. Brendan Gleeson, Marisa Tomei og Greg Kinnear medvirker også.

Little Joe (Jessica Hausner)
Emily Beecham og Ben Whishaw medvirker i den østrigske instruktørs sci fi-drama om en genetisk skabt plante, der spreder sine frø for at ændre alt liv på jorden. 

Pain & Glory (Pedro Almodovar)
Et semibiografisk værk fra Spaniens måske største nulevende auteur, der handler om en filminstruktør i refleksiv livskrise. Antonio Banderas og Penelope Cruz er begge tilbage hos deres gennembruds-instruktør i en film om kunst, passion og tilværelsens ulidelige usikkerhed.

Matthias & Maxime (Xavier Dolan)
Det fransk-canadiske vidunderbarn Dolan har lavet endnu et personligt ensembledrama – denne gang om den tvivl et kys mellem venner kan skabe.

Parasite (Bong Joon Ho)
Efter den kkontroversielle Netflix-film ‘Okja’ er koreanske Joon Ho aktuel med en film på sit eget sprog og med Song Kang-ho i hovedrollen. Komedie-tragedien handler om en arbejdsløs familie, der infiltrerer en anden familie med uforudsete konsekvenser.

Portrait of a Lady on Fire (Céline Sciamma)
Den franske instruktør Céline Sciamma er tilbage på festivalen efter fem år. ‘Portrait of a Lady on Fire’ er et peridoedrama fra 1800-tallet om en portrætmaler, der skal male en kvinde... uden hun opdager det.

UDE AF KONKURRENCE:

Rocketman (Dexter Fletcher)
Elton Johns unge år skildret gennem en farverig omgang musik og syretrip. Taron Egerton spiller og synger som legenden, der skal levere samme hype som Queen-filmen 'Bohemian Rhapsody' og 'A Star is Born'. Med Egerton ombord kan det næsten kun gå godt.

Too Old To Die Young (Nicolas Winding Refn)
Tv-serien fra Amazon er et af de få danske islæt på festivalen i år. Miles Teller spiller hovedrollen i denne moderne noir-fortælling om L.A.’s underverden inkl. alt fra samuraier og koldblodige mordere.

Maradona (Asif Kapadia)
Den Oscar-vindende instruktør bag ’Amy’ har denne gang lavet en dokumentar om fodboldspilleren og legenden Diego Maradona.
Et must for sports- og dok-entusiaster. 

DIRECTORS FORTNIGHT:

The Lighthouse (Robert Eggers)
Efter den fremragende gyser ’The VVitch’ vender Robert Eggers tilbage til fortiden - denne gang det 20. århundrede i Maine, hvor en aldrende lystårnsvogter bor.
Hovedrollerne spilles af Willem Dafoe og Robert Pattinson, og optagelserne har eftersigende været ud over det sædvanligt hårde for de to skuespillere. Man kan altså forvente en barsk sag, der dog ifølge instruktøren selv er mere Tarkovsky end ’Fredag den 13’.

Wounds (Babak Anvari)
The Directors’ Fortnight-programmet byder på den britisk-iranske Anvaris opfølger til gyseren ‘Under the Shadow’. Hans nye film er baseret på ‘The Visible Filth’ af Nathan Ballingrud og har Armie Hammer og Dakota Johnson på rollelisten som et par, der bliver udsat for en del ubehageligheder.

First Love (Takashi Miike)
Japanske Miike er tilbage med en genrefilm om en ung bokser og en call-girl, der en vild nat i Tokyo involveres i et omfattende narko-smugleri.

Børnehjemmet (Shahrbanoo Sadat)
Der er en dansk-produceret Bollywoodsk musical på programmet, nemlig i sideprogrammet Directors' Fortnight, hvor den afghanske instruktør vandt hovedprisen i 2016 for sin debutfilm 'Wolf and Sheep’.


CRITIC'S WEEK:

Vivarium (Lorcan Finnegan)
En anden dansk co-produceret film.
Imogen Poots og Jesse Eisenberg spiller et par, der følger med en mystisk ejendomsmægler for derefter at blive fanget i et sært byggekompleks.

SPECIAL SCREENINGS:

Red 11 (Robert Rodriguez) 
En underlig sci fi-sag baseret på det hospital, hvor instruktøren selv solgte sin krop for at få råd til at optage ’El Mariachi’ … vi er nysgerrige.

The Staggering Girl (Luca Guadagnino)
Call Me by Your Name-instruktøren har simpelthen instrueret en kortfilm med Mia Goth, Julianne Moore og Kyle MacLachlan med flot mustache. 35 min. man ikke bør sige nej til.

The Specials (Olivier Nakache, Eric Toledano)
Duoen Nakache og Toledano stod med ‘De urørlige’ fra 2011 bag en af fransk films største publikumssucceser. Nu er de på programmet med en social komedie, der inkluderer stjerner som Vincent Cassel, amatør skuespillere og unge autister. 

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Grete

Jeg elsker bare Batman, så fed en historie.

2 dage siden
Heine

Tak for deling!

2 dage siden
Jimmy

Endelige en RIGTIG Disneyfilm, og ikke en kopi ala Live Action! Jeg glæder mig til at se den!!

5 dage siden
Rasmus/Musen

Disney har lavet Vaiana om en ensom kvinde på vandet, der søger efter nye eventyr.

1 uge siden
Rasmus/Musen

Sikke en beslutning(jeg tænkte selv, det nok aldrig ville stoppe det vanvittige univers).

1 uge siden

Aktive debatter