Opskriften på Hellboy i procenter

13 % splattet vold, 17 % karismatisk Hellboy…
Billede
(© UIP)

Vi giver her vores bud på ingredienserne, som udgør antihelte-filmen Hellboy, der har David Harbour i titelrollen som den hårdtslående djævel, som skal redde Jorden fra undergang.

Du finder dine billetter til Hellboy herunder:


Men hvad består ’Hellboy' egentlig af? Se med herunder, hvor vi har brygget opskriften på filmen sammen i procenter.

14 % - Monstrøse monstre og brutale bæster
Der diskes op med adskillige voldsomme monstre og skumle bæster. Således må Hellboy bl.a. kæmpe imod alt fra glubske vampyrer og enorme kæmper samt ikke mindst gigantiske uhyrer med ligeledes gigantiske våben og et meget aggressivt vildsvine-bæst.

24 % - Medrivende action med schwung på
Hvis man siger Hellboy må man også sige medrivende action. Det er i hvert fald tilfældet med denne ombæring med den hornede hævner. Her er naturligvis alt fra bombastiske eksplosioner, skarpskydende automatvåben og tumlende kampe mellem diverse monstre, så man bliver helt rundtosset.

13 % - Splattet vold og blodige drab
’Hellboy’ har fået en R-rating, bl.a. for vold og splat – og det med god grund. For når først Hellboy går i kamp, så sprøjter blodet. Det gør det i den grad også, når filmens mange bæster går løs på deres sagesløse ofre, hvor der både flænses, kløves og halveres mennesker samt ikke mindst rives øjne ud. Ad!



12 % - Bandeord, frække gloser og sort humor
Udover sin R-rating for vold, så dækker denne aldersgrænse også over filmens brug af bandeord. Det kan ligesom heller ikke være anderledes, når man har med en djævel som Hellboy at gøre. Der kastes således om sig med F-ordet og andre frække gloser, der går hånd i hånd med filmens grovkornede og sorte humor.

9 % - Badass kvindelig skurk
Bloddronningen Nimue er filmens diabolske hovedskurk – hun spilles af en altid bad-ass Milla Jovovich. Det er hun også her, hvor hun bestemt ikke er bange for at tage menneskeliv liv på stribe eller at gå op imod den stærke Hellboy – og så må man ikke glemme, at hun lige uden tøven vil stå for Jordens undergang.

17 % - Et styk hårdtslående og karismatisk Hellboy
Det er ikke nogen overraskelse, at Hellboy er filmens absolutte hovedkarakter, men nu er han bestemt også en stor del af filmens charme. For godt nok er han en stor og muskuløs djævel, men han er også sympatisk, karismatisk og hårdtslående. En ikonisk karakter bragt veloplagt og vittigt til live af David Harbour.



3 % - Et drys af ’Stranger Things’
De fleste vil nok kende David Harbour fra serien ’Stranger Things’. For godt nok er han her sminket til næsten ukendelighed som Hellboy, men der er nu stadig - hvis man kigger godt efter - en smule af betjenten Jim Hopper fra den 80’er-lækre serie at finde her.

8 % - Et lækkert soundtrack
Til at akkompagnere de brutale og blodspruttende løjer, kan man lægge ører til en række forrygende numre. Her finder man bl.a. Billy Idol, der synger løs med ’Mony Mony’ og 'White Wedding', videre til Duran Durans ‘Hungry Like the Wolf’ og Simple Minds med ‘Don’t You’ samt a-has udødelige hit ‘Take on Me’.

Du finder dine billetter til Hellboy herunder: