Cookie- og Privatlivspolitik
Kino.dk filmpodcast #22: Vi nørder Tim Burton med en top 3

Kino.dk filmpodcast #22: Vi nørder Tim Burton med en top 3

Tim Burton er biografaktuel med Dumbo

Stem op!
9
Stem ned!
0
(reset)

Velkommen til endnu en frisk ny filmpodcast, der i forbindelse med den biografaktuelle Dumbo snakker vi filmens instruktør Tim Burton. Du kan købe dine billetter til 'Dumbo' herunder:

Vi har derfor Tim Burton-fan, filmnørd og anmelder hos Troldspejlet Ida Rud på besøg for at nørde den excentriske instruktør.

Vi vil hver især pege på vores personlige top 3 med Tim Burton-favoritfilm, mens vi bl.a. også diskuterer hans karriere, stil og krøllede hjerne samt filmiske opture og nedture.Du kan lytte til podcasten herover, mens du også finder den:
- På Spotify
- I iTunes

- Hos Libsyn
- Og i podcast-app'en på din iPhone, hvor du også finder vores øvrige episoder.

God fornøjelse - og husk at skrive til os med forslag om alt fra emner til forbedringer og skamros på podcast@kino.dk. Samt selvfølgelig at abonnere på podcasten, så du ikke misser nye afsnit.Indhold:
00:00:00: Indledning
00:05:43: Tim Burtons karriere
00:22:35: Højdepunkter og nedture
00:42:56: Top 3
01:03:53: Afslutning

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Jeg var ikke opmærksom på Burton i 90'erne. Jeg så selvfølgelig nogen af dem (Batman, Mars Attacks, Sleepy Hollow), men tænkte ikke på, at det var samme instruktør.

Det var først med Big Fish, at jeg "opdagede" ham, og siden har jeg været stor fan. Jeg havde en fest med Charlie og Chokoladefabrikken. Muligvis fordi jeg lige havde opdaget Tim Burton, og fordi jeg ikke anede, at der var tale om et remake.

Sidste år fik jeg så langt om længe catchet op på de film, som jeg missede i 90'erne - nemlig Edward Saksehånd, Beetlejuice og Ed Wood. Konsekvensen ved at se dem så sent er nok, at jeg aldrig får en nostalgisk forhold til Edward Saksehånd og Beetlejuice. Ed Wood er mere uafhængig af den tid, den blev lavet i og er et klart Tim Burton højdepunkt.

Det er meget svært at opstille en top 5, men her er et forsøg:

1. Big Fish
2. Ed Wood
3. Mars Attacks
4. Edward Saksehånd
5. Corpse Bride

Boblere: Charlie og Chokoladefabrikken, Dark Shadows, Miss Peregrin's Home for Peculiar Children, Batman/Batman Returns.

PS: Jeg synes, I var lidt hårde ved ham i podcasten. Ud af hans 19 spillefilm havde I kun noget positivt at sige om 7-8 stykker.

Bjarke Friis Kristensen

Først og fremmest mange tak fordi, du lytter med - det sætter vi stor pris på :)

Ja, det er virkelig svært at lave en liste med Tim Burton-favoritter - men det er også en rigtig stærk liste du har.

Ja, vi gik lidt til ham - men det er kun fordi, vi holder så meget af ham - og derfor er skuffet over, at hans nyere film ikke måler sig med hans ældre.

/ Mvh. Bjarke, kino.dk

Julius

Tim Burton er meget hit and miss for mit vedkommende. Hans visuelle stil er super skæv og sjov at fare vild i, men hans karakter- og historiefortælling er meget svingende. Personligt mener jeg ikke, han har lavet noget synderligt seværdigt siden Corpse Bride, og før den lavede han den rædselsfulde Planet of the Apes og Charlie and the Chocolate Factory. Mars Attacks er nok min yndlings Burton-film udelukkende fordi den er så gak i låget som den er.

90-erne var i det hele taget nok årtiet, hvor Burton stod stærkest. Det var klart de bedste film han skød ud, og der var stor variation i indholdet. Jeres podcast var dog også interessant at følge med i. Tak for endnu én! :)

Bjarke Friis Kristensen

Hej Julius

Og mange tak fordi, du lytter med. Det er vi glade for :)

Men ja, Tim Burton er et ret frustrerende bekendtskab med tanke på de seneste år. For bag de middelmådige eller bare dårlige film, gemmer der sig jo en legesyg og krøllet hjerne, der bare aldrig rigtig synes at genfinde formen. Det er virkelig en skam, når nu han har så mange lækre film bag sig. Jeg håber stadig på, at han leverer en ægte Burton-film igen.

/ Mvh. Bjarke, kino.dk

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Wayne

Tak for billetter, Kino

1 time siden
Leauser/481406
Leauser/481406

Var det ikke tidligere alle biografer, der deltog i Den Store Biografdag? Hvorfor er Nordisk Film biografer ikke med i år?

1 time siden
Mickey

Udover Rogue One, så har Disney's Star Wars været én kæmpe skuffelse.

23 timer siden
Jacob

Kejseren dør i Episode VI. Det har J.J. Abrams været ude og sige efter den store afsløring.

1 dag siden
Antaeus

Nu kender jeg ikke nogle af bøgerne, men hvis man henholder sig til filmuniverset, altså de forrige Star Wars film og især Ep.

1 dag siden

Aktive debatter