Shazam er så sjov, at man skulle tro, "der var lattergas i salen"

De første reaktioner på DC-filmen
Billede
(© Warner Bros.)

De første anmeldelser af den kommende DC-superheltefilm Shazam! har ramt internettet - og de er overvejende positive. Således har filmen på nuværende tidspunkt en score på 93% på Rotten Tomatos.

I 'Shazam!' bliver den forældreløse dreng Billy Batson forvandlet til en superhelt af en troldmand. Det bliver starten på en superhelte-myte, hvor den 14-årige Billy skal finde ud af sine muligheder og sit nye ansvar, især da en superskurk dukker op.

Shazam! får premiere den 4. april. Find billetter allerede nu:

Flere amerikanske kritkere er ude med rosende ord:

- Varm, vittig og sprængfyldt med fantastiske karakterer, 'Shazam!' er let en af de sjoveste superhelte film, der nogensinde er lavet. Det skriver IndieWire om tegneserie-filmatiseringen.

Hollywood Reporter fortsætter:

- Shazam! er så sjov, at man skulle tro de havde pumpet lattergas ud i salen. Den mest børnevenlige DC-film indtil nu, filmen er virkelig underholdende

USA Today kalder 'Shazam!' for Tom Hanks' Big møder Superman, der "læner sig en ønskeopfyldelses fantasi med super-duper kræfter"

Meget ros tilfalder også hovedrolle Zachary Levi, der "født til at spille titelrollen i DC's sødeste film i flere år" konkluderer IGN. Mens Gamesradar fortsætter:

- De fleste grin bunder i Zachary Levi, fantastiske som Billys voksne superhelte-avatar. Med tilsyneladende utømmelig entusiasme kanaliserer han energien fra den højspændte teenagedreng. Forvent at 'Shazam!' gøre for Levi, hvad Guardians gjorde for Chris Pratt: en magisk transformation fra sympatisk sitcom-stjerne til eftertragtet blockbuster-hovedrolle.

Om superfilmens tone skriver Hollywood Reporter:

- En løs '80-ære vibe gennemsyrer 'Shazam!', der nemt kunne have været produceret af Amblin Entertainment [Steven Spielbergs produktionsselskab] dengang.

Empire skriver yderligere:

- Instruktør David F. Sandberg ... er mere tiltrukket af materialets lune, charmende og komiske potentiale. Ironisk nok, føles det mere som en Disney-film - i deres milde superheltefase, repræsenteret af film som Flubber og Herbie-filmene - end nogle af Marvel-tegneseriefilmene som bliver udgiver af Disney nu...

- Shazam! er virkelig sjov og beviser yderligere, hvordan, i kølevandet på successerne 'Wonder Woman' og 'Aquaman', DC's film fremtid i den grad er lys, afslutter IGN.

Kino.dk har som eneste danske medie mødt holdet bag den nye superhelte-film, herunder hovedrolle Zachary Levi, skurk Mark Strong og instruktør David F. Sandberg. Se vores interview her på sitet i næste uge. 

Shazam! får premiere den 4. april.