Cookie- og Privatlivspolitik
Her er filmhistoriens 12 mest bad-ass kvinder!

Her er filmhistoriens 12 mest bad-ass kvinder!

Kvindernes internationale kampdag bliver i dag markeret over hele verden - også på kino.dk

Stem op!
6
Stem ned!
0
(reset)

Virkelighedens verden er fyldt med fantastiske kvinder, der kæmper for deres sag. Filmhistorien har gennem tiden både hyldet dem og skabt sine egne. Fra Jean d'Arc til Sarah Connor og Mary Poppins til de aktuelle Captain Marvel og Ruth Bader Ginsberg.

Hvem er din favorit blandt alverdens seje filmheltinder? Og er hun med på vores liste?

Jeanne d'Arc - Jeanne d'Arcs lidelse og død (1928)

Carl. Th. Dreyers 
franske mesterværk handler om Jeanne d'Arcs retsag, dom og henrettelse i 1431. I en alder af 12 år hørte den franske heltinde Guds stemme, der fortalte hende, at hun skulle befri sit hjemland. Hun klædte sig ud som mand og drog i krig. Kirken dømte hende for kætteri og gudsbespottelse, da hun holdt fast i, at Gud havde sendt hende ud på den farlige mission.

Sarah Connor - The Terminator (1984), Terminator 2: Judgment Day (1991)

Linda Hamiltons skildring af denne hårdtslående heltinde, der går fra at være en helt almindelig kvinde til at kæmpe for menneskehedens overlevelse i kampen mod Skynet, er umulig at komme udenom, når snakken går på stærke kvinder fra filmens verden.

Linda Hamilton vender tilbage i sin ikoniske rolle, når den sjette film Terminator: Dark Fate får premiere senere på året.


Sophie - Sophie's Choise (1982)

Er det heroisk at vælge mellem sin søn og sin datters liv? Det er umuligt at svare på, men det kræver i hvert fald sin kvinde at overleve situationen, som Sophie står overfor. Meryl Streep vandt en velfortjent Oscar for sit portræt af den jødiske Holocaust-overlever.


The Bride - Kill Bill: Vol. 1 (2003), Kill Bill: Vol. 2 (2004)

Det er ikke første gang, at Quentin Tarantino bruger bad-ass kvindelige karakterer i sine film. Men ingen sparker så meget røv som Uma Thurmans "The Bride". Tanken om hævn på Bill, hovedmanden bag massakren på sin familie, er hendes hoveddrivkraft , hvilket fører en lang række af blodige kampe med sig. Men Tarantino tør også vise hendes sårbare sider, hvilket gør især den sidste scene så stærk. Go Uma!


Erin Brokovich - Erin Brockovich (2000)

Endnu en Oscar-belønnet skildring af en bemærkelsesværdig kvinde. Julia Roberts spiller alenemoren, der kæmper en kamp for de syge borgere i området omkring det store gas- og elektricitetsfirma PG&E. Hun vinder borgernes tillid og ender med at få mere end 600 advokater til at føre sin sag. RESPEKT!


Mary Poppins - Marry Poppins (1964)

Julie Andrews udødeliggjorde denne klassiker om den charmerende barnepige med magiske evner, der hjælper en dysfunktionel familie på rette spor. Poppins er det hele: omsorgsfuld og streng, men samtidig ordentlig og fuld af barnlig fantasi... den perfekte rollemodel. 

Sidste år udkom efterfølgeren til den gamle klassiker, hvor Emily Blunt havde overtaget rollen som den elskelige barnepige. 

Patsey - 12 Years a Slave (2013)
Lupita Nyong'os Oscar-vindende portræt af en ung slaves tragiske skæbne og indædte kamp for at overleve under umenneskelige vilkår, er hjerteskærende sårbart. Kvinder kan kæmpe med meget andet end sine næver. Ikke at vi ikke vidste det, men med Nyong'os Patsey er det soleklart. 

 

Captain Marvel - Captain Marvel (2019)

Selvfølgelig skal vi have en Marvel-superheltinde med på listen. Og hvem er mere oplagt end selveste Captain Marvel, hvis højaktuelle film havde premiere tidligere på ugen. Brie Larson er skuespilleren bag denne noble kriger-heltinde, hvis superkrafter skal bruges til at redde verden.

Elizabeth Bennet - Pride and Prejudice (2005)
Jane Austen hører selvfølgelig hjemme på en liste som denne, og ingen står over frk. Elizabeth Bennet. Den bog-kloge, natur-elskende og før sin tid selvstændige unge kvinde, der lader fordomme og stolthed komme i vejen for kærligheden til den ligeledes stolte Mr. Darcy, er et sandt forbillede.


Jordan O'Neil - G.I. Jane (1997)

Demi Moore spiller rollen løjtnant Jordan O'Neil, der som den første kvinde nogensinde skal gennemgå U.S. Navy Special Warfare Groups benhårde træning. Hun bliver presset til det yderste - både mentalt og fysisk - af den brutale Master Chief John James Urgayle, der spilles af Viggo Mortensen.


Princess Leia / General Organa - Star Wars-filmene (1977-2019)

Leia Organa har ikke altid haft det nemt. Hendes hjemplanet bliver sprunget i luften, hun har ageret slave for Jabba The Hutt, hendes søn har vendt sig til The Dark Side og hendes mand blev sidenhen slået ihjel af selvsamme søn. På trods af alt dette har Leia altid stået fast på, hvad hun tror er det rigtige - og undervejs har hun gjort en kæmpe forskel. Kraften er stærk med hende her!  

Ellen Ripley - Alien-filmene (1979-1997)

Sigourney Weavers Ellen Ripley må siges at være en af de absolut sejeste kvinder i filmhistorien - og en af de første kvindelige actionheltinder. Alene i rummet imod en af de mest frygtindgydende skabninger nogensinde set på film. Det taler for sig selv. 

Go' kampdag!

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
 

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jeanette

I Aliens rollen er Sigourney Weaver den ultimative tæskeseje aktionkvinde Ellen Ripley. Min favorit.
Jeg satte også stor pris på hende i Copycat hvor hun er den modige angstneurotiker.
Mange stjerne til Sigourney herfra♥️!

Finn Carl

Hendes planet har formodentlig ikke hoppet særligt højt, men er nok i stedet blevet sprængt i luften? ;-)

Aslanuser/577644

11 bad-ass kvinder og 1 middelmådig superhelt.

Camie

Jeg har altid været storfan af Sigourney Weaver som Ellen Ripley, men også Emily Blunt ligger godt til i rollen som Rita "Full Metal Bitch" Vrataski i Edge of Tomorrow.

Zackuser/992401

Kunne godt have haft Furiosa fra Mad Max: Fury Road på listen over badass kvinder.

Fulltime filmfreak

Det er ikke en person, som ikke ved ret meget om filmhistorien, der har skrevet den her liste. Pam Grier i 'Coffy - den nådesløse hævner' eller 'Foxy Brown' bør ligge solidt placeret allerøverst på den her liste!

Niels

Det er en fin liste men der er bare to heltinder i mangler. Hvordan kan i dog glemme Black widow eller wonder woman!? To superhelte der er blevet rost til skyerne og wonder woman fra 2017 er nok den eneste dc film der gider at være god i dc universe.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Charlotte

Smuk, særlig givende og grum film, fantastiske unge skuespillere, smukke billeder

6 dage siden
Julius

Men er det ikke kun Walken, der er officielt bekræftet som Shaddam IV?

6 dage siden
Heskey

Synes måske I lige glemmer at nævne hun har en pæn stor rolle i tv-serie versionen af John le CarrèsThe Little Drummer Girl :)

1 uge siden
Grete

Jeg har set denne film det var en super oplevelse.

1 uge siden
Christoffer

de sidste par minutter foregår i 2012, korrekt, men hele filmen med undtagelse af de par minutter er under anden verdenskrig

2 uger siden