Cookie- og Privatlivspolitik
Hvad er der galt med årets Oscar-show?

Hvad er der galt med årets Oscar-show?

Få overblikket her

Stem op!
11
Stem ned!
0
(reset)

Det 91. omgang Oscar-show er lige på trapperne.

Showet vises natten til den 25. februar - find dine billetter til live visningen i biografen her:

Selvom vi glæder os, har det i år været noget af en rutsjebane-tur at følge The Academy Award. For som du måske har opdaget, har prisceremonien været under konstant debat i medierne pga. producenternes forsøg på at nytænke det gamle og måske lidt kedelige show. Resultatet har dog været alt andet end nytænkende. Faktisk er årets uddeling allerede nu et af de mest kontroversielle i mands Oscar-minde.

Nysgerrig på hvorfor? Her er et overblik:

Mest populære film…
August 2018 meddelte Oscar-akademiet, at de havde løsningen på de dalende seertal: En ny pris der skulle hylde de mest populære film med kategorien ”Outstanding Achievement in Popular Film”. De ønskede med andre ord at gøre plads til film som Black Panther og Avengers: Infinity War, så publikum havde noget genkendeligt at heppe på... hvilket betyder et større publikum.

Ikke overraskende blev den nye kategori ikke modtaget med kyshånd. Skuespilleren Rob Lowe tweetede fx:

Allerede fire uger efter reaktionerne træk Oscar-producenterne i land med den nye pris og skrev:
”Akademiet anerkender, at implementering af enhver ny pris ni måneder inde i året skaber udfordringer for film, der allerede er udsendt.”

Den manglende vært…
Den 5. december blev Kevin Hart udråbt som årets vært, og allerede to dage senere var han så alligevel ikke vært. Komikeren måtte trække sig pga. en række ældre udtalelser, hvor han gjorde grin med folk tilhørende LGBTQ+. Hans udmelding lød.

- Jeg har foretaget mit valg og forlader posten som vært ved dette års Oscar-uddeling… det er, fordi jeg ikke tage opmærksomheden på en aften, der skal hyldes af så mange talentfulde kunstnere. Jeg undskylder dybtfølt over for LGBTQ-samfundet for mine ufølsomme ord fra min fortid.

”Nå, så skal vi finde en ny vært”, tænkte vi alle… men den vært kom bare aldrig. Måske fordi det ikke har været særligt sjovt at være vært de sidste par år - med dalende seertal, skandale-hashtags og forkerte vindere på scenen… men mere om det senere. En ny vært blev aldrig fundet, og i starten af januar kom det frem, at showet for første gang i næsten 30 år ville blive uden en vært. Til gengæld vil priserne blive præsenteret af eftersigende ekstra store navne på scenen.

Netflix…
SÅ blev det tid til at nomineringer. Og med det største, yngste og mest forskelligartede akademi nogensinde blev flere af de ”populære” film da også nomineret. Fx løb 'Black Panther' med en Bedste Film-nominering. MEN samme akademi gav også hele 10 nomineringer til Alfonso Cuaróns sort/hvide, mexicanske drama Roma. Et legitimt, men kontroversielt indslag, da afsenderen er streamingtjenesten Netflix, og filmen derfor kun har haft en begrænset spilletid i biograferne.  

’Roma’ ligner tilmed topkandidaten til flere af de tunge priser, hvilket kunne være en hæmsko for de seertal, der gerne skulle vækste. 'Roma' er fremragende, men langt fra en Marvel-film. Til gengæld har en undersøgelse af firmaet Nielsen fra 2015 vist, at et mere mangfoldigt filmudvalg bør give flere seere. 

DELTAG OGSÅ I VORES STORE OSCAR-KONKURRENCE.

#OscarsSoMale…
I 2016 var #OscarSoWhite et internet-fænomen, der gjorde opmærksom på, at ALLE nominerede var hvide. I år er #OscarSoMale dukket op pga. Bedste instruktion-kategorien, hvor alle nominerede er mænd. Feltet er til gengæld ret internationelt med Alfonso Cuarón (Roma), Spike Lee (BlacKkKlansman), Pawel Pawlikowski (Cold War), Yorgos Lanthimos (The Favourite) og Adam McKay (Vice) som kandidaterne.

Men hvad skete der med Marielle Heller (Can You Ever Forgive Me?) og Lynne Ramsay (You Were Never Really Here)?


Lady Gaga måtte tvinge alle sange med…
Popularitets-jagten fortsatte, da det kom ud, at kun to af de fem nominerede sange ville blive vist i showet - og det var tilfældigvis de to radiohits fra A Star is Born og Black Panther. Men allerede dagen efter meddelte Oscar-producenterne så, at SAMTLIGE sange ville blive opført live. Rygtet lød dog, at det var selveste Lady Gaga, der havde krævet spilletid de andre nominerede. Om det er helt sandt, ved vi ikke, men kontroversielt var det da.


Mellemstore stjerner blev ikke inviteret…
Kontroversen fortsatte, da Vanity Fair den 5. februar udgav et interview med sidste års Oscar-vinder Allison Janney, hvor skuespillerinden fortalte, at hun var knust over, ikke at være blevet inviteret tilbage i år for at overrække prisen for Bedste mandlige birolle – som traditionen ellers altid har været.

Igen gik internettet amok, og to dage senere blev det meldt ud, at ALLE vindere fra sidste år skulle overrække igen. Om akademiet lod sig skræmme af den dårlige PR, eller om de bare havde brugt Postnord, vides ærligt talt ikke, men det lignede en tendens.

Ud med de ”usexede” kategorier…
Seneste bombe kom i mandags. For at spare tid i det laaange show er følgende fire kategorier dømt for ”usexede” til at blive vist under live-visningen: Fotografering, Klipning, Live Action kortfilm og Makeup og Hairstyling. I stedet vil de blive vist under reklamepausen.

Reaktionen var sydende med alt fra underskriftindsamlinger til officielle breve fra instruktører som Martin Scorsese, Spike Lee, Christopher Nolan, Guillermo del Toro, Quentin Tarantino og mange, mange flere, der selvfølgelig påpeger hvor essentielle dele af filmprocessen, der er tale om – især redigering og fotografering! 

Møder blev holdt og Oscar-akademiet gjorde som de forrige gange nævnt: De undskylde og fortrød igen, igen, igen! Fredag blev det meldt ud at:

"Akademiet har hørt feedback fra dets medlemmer omkring Oscar-uddelingens præsentation af de fire kategorier – Cinematography, Film Editing, Live Action Short, og Makeup og Hairstyling. Alle Academy Awards vil blive præsenteret uden klipning i vores traditionelle format."

Så nu varer showet igen på den anden side af tre timer, istedet for de 180 minutter, producenterne havde håber at skære det ned til. 

Showet vises natten til den 25. februar - find dine billetter til live visningen i biografen her:


Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
 

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Oscar

Ej, hvor herre bevares. For det første, det er åndssvagt at fjerne fire kategorier. Hvorfor skal de andre hyldes mere end dem? Jeg er fuldstændig enig i at klippeprocessen og cinematografien i en film er mega vigtig, og burde blive eksponeret endnu mere. Godt at The Academy kunne indse det.
For det andet, så kan jeg simpelthen ikke forstå at folk blander filmnomineringer og køn. De instruktører der nu er blevet nomineret fortjener det, fordi de har gjort et flot og fantastisk stykke arbejde med deres film. Ikke fordi de er mænd, men fordi de har et talent, The Academy mener burde hyldes. Hvis en kvindelig instruktør havde instrueret på en ligeså fantastisk måde, så havde The Academy nok nomineret hende. Ja, måske er der nogle der mener at The Academy er forudindtaget, men det kan vi ikke gå ud fra, fordi vi ikke aner noget om det. At folk føler sig krænket over noget, en KOMIKER har gjort grin af i fortiden, er også et bevis på at nogle er blevet for følsomme. Men, kan dog godt forstå at komikeren så har valgt at trække sig, da han ikke vil flytte fokus fra det, showet handler om, fordi nogle "føler sig krænket".
På punktet omkring Roma er jeg relativ neutral. Jeg kan godt se, at det er en smule plat at en film der kun er tilgængelig på Netflix kan blive nomineret så meget, men dernæst så fulgte filmen også reglerne, som The Academy har sat i deres regelsæt ved at blive spillet i biograferne i et lille stykke tid.
What ever, jeg håber at dette show ikke vil følges af flere kontroversielle emner.

Hav en god dag.

Ardimon

at oscar showet er for billed-blads målgruppen som kun går op i mainstream og kendte.

Ræggæh

...virkelig flot gender shamet. Det burde være en stor ære, at blive nomineret til ‘Best Director’, men nu sidder der bare 5 talentfulde instruktører med dårlig smag i munden.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Charlotte

Smuk, særlig givende og grum film, fantastiske unge skuespillere, smukke billeder

6 dage siden
Julius

Men er det ikke kun Walken, der er officielt bekræftet som Shaddam IV?

6 dage siden
Heskey

Synes måske I lige glemmer at nævne hun har en pæn stor rolle i tv-serie versionen af John le CarrèsThe Little Drummer Girl :)

1 uge siden
Grete

Jeg har set denne film det var en super oplevelse.

1 uge siden
Christoffer

de sidste par minutter foregår i 2012, korrekt, men hele filmen med undtagelse af de par minutter er under anden verdenskrig

2 uger siden