Gode nyheder: Biografbesøg kan modhjælpe depression!

Ny undersøgelse viser at film er sunde for dig
Billede
(© UIP)

En større engelsk undersøgelse er kommet frem til, at regelmæssige besøg i biografen, i teatret eller på museum kan medføre en lavere risiko for at udvikle depression senere i livet.

Forskerne ved University College London har i projektet ELSA over 15 år indhentet data om helse, velvære, økonomi og sociale forhold hos over 2.000 englændere i alderen over 50 år.

Studiet viste, at de der et par gange hvert halve år enten besøgte biografen, teatret eller museer havde 32 % lavere risiko for at udvikle depression senere hen. De der tog afsted hver måned havde 48 % lavere risiko.

Læs mere om undersøgelsen her

Desværre kan forskere ikke endegyldigt bevise den direkte sammenhæng, da mange variabler spiller ind, men resultatet var det samme på tværs af økonomiske og sociale lag.

Resultatet er blevet positivt modtaget, og det at absorbere kultur sammenlignes med det at holde hjernen frisk - som når man holder kroppen frisk ved at dyrke sport eller spise sundt. Samtidig kommenterer artiklen på, at fællesskabsfølelsen ved en biograftur er direkte sund for dig.

Kilde: NCBI