Cookie- og Privatlivspolitik
De største film i 2019?

De største film i 2019?

Vores bud på næste års storsællerter

Stem op!
30
Stem ned!
0
(reset)

Tiden er igen kommet til at gætte på, hvilke film der sælger flest billetter i de danske biografer til det følgende år.

Disney ligner en sikker vinder ved billetlugerne med en blanding af live action-genindspilninger og imødesete fortsættelser til populære franchises. De danske film har derimod været svære at spå om, da flere titler ligner succeser, men på nogenlunde samme niveau.

Her følger vores bud på de bedst sælgende film i de danske biografer.

1. Løvernes konge
Nogle vil måske placere den tredje og sidste film i den nye Star Wars-trilogi øverst på listen over næste års film, men man skal ikke undervurdere 'Løvernes konge'. Genindspilningen af en af Disneys mest elskede tegnefilm kunne godt gå hen og blive en kæmpesucces af flere årsager: Bred appel til både børn og voksne, kvalitet bag kameraet hos instruktør og stemmeskuespillere og et episk forlæg i ryggen, der solgte over en mio. billetter i biograferne i 1994.

Star Wars IX

2. Star Wars IX
The Force Awakens revitaliserede Star Wars, mens The Last Jedi delte vandende. Hvorvidt konklusionen på Rey, Finn og Poes eventyr samler fansene igen (J.J. Abrams er tilbage som instruktør, hvilket taler for det), eller tager endnu flere chancer, er ikke til at vide, men at der er tale om en megasucces med et billetsalg i omegnen af 500-700.000 billetter, virker selvskrevet.

3. Frost 2
I 2019 når 'Frost 2' næppe at komme med blandt de helt store grundet en premieredato tæt på nytår, men etterens popularitet taget i betragtning, bør filmen samlet set blive en blockbuster. Disneys største animationssucces i nyere tid (Pixar fraregnet) får den efterfølger, der kan samle store og små Annaer og Elsaer af begge køn.

Toy Story 4

4. Toy Story 4
Disney igen-igen. Woody og Buzz’ tredje udspil havde premiere i 2010, og selvom der var gået 11 år siden 2eren, formåede Toy Story 3 at indspille 359.000 billetter i de danske biografer. Alle elskede filmen, og det tegner derfor godt for den fjerde i rækken, der efter sigende bliver den mest rørende i serien - og det siger en del.

5. Avengers: Endgame
Avengers: Infinity War overgik begge forgængere i billetsalg herhjemme, og med den meget omtalte slutning, er der nok mange, der glæder sig til at se, hvad der kommer til at ske med vores kære superhelte. Endgame bliver konklusionen på 11 års Marvel-succeser, og det kommer næppe til at gå stille for sig. Hvorvidt vi ender over eller under 350.000 billetter, er svært at spå omkring, men det er formentlig i det område.

Sådan træner du din drage 3

6. Sådan træner du din drage 3
Kvaliteterne ved Sådan træner du din drage-filmene er mange, og især det rørende venskab mellem vikingedrengen og natskygge-dragen er kernen i fortællingerne. Den kommende film byder bl.a. på en forelsket Tandløs i løbetid, hvorfor de sjove scener lader til at være givet på forhånd. Forgængerne solgte hhv. 253.000 og 297.000 billetter, og det tredje og formentlig sidste kapitel ligner endnu en kioskbasker.

7. Dumbo
Blandt Disneys tre genindspilninger i 2019 vil 'Løvernes konge' stjæle den største opmærksomhed, og så må 'Dumbo' og Aladdin kæmpe om 2. pladsen. Den flyvende elefant kan blive årets helt store overraskelse med sin søde titelkarakter, farverige univers (tilsat Tim Burton) og rørende historie. Det kan blive rigtig godt.

Valhalla

8. Valhalla
Tegnefilmen fra 1985, efter Peter Madsens forlæg, blev set af 578.000 danskere, så der er nok mange, der er spændte på at se, hvordan Underverden-instruktøren Fenar Ahmad transformerer Quark, Røskva, Tjalfe og de nordiske guder til levende live. Filmens succes afhænger primært af, om publikum tager valgene omkring stil, skuespillere og historiefokus til sig, men gør de det, er der potentiale til at blive årets største danske bidrag.

9. Kæledyrenes hemmelige liv 2
I 2016 overraskede Kæledyrenes hemmelige liv med et billetsalg på 322.000 herhjemme. Efterfølgeren vil sikkert også hive dyreelskere af alle aldre i biografen. For hvordan har vores firbenede venner det egentlig? Hvad tænker de på, når vi tager dem med til dyrlægen? Det er nogle af de spørgsmål, vi får svar på, når Max, Duke og de andre lodne kammerater vender tilbage til sommer.

10. Undtagelsen
200.000 danskere har læst bogen, hvilket taler godt for Christian Jungersen-filmatiseringen. Plottet omhandler to kvinder, der modtager dødstrusler, mens en sag om mobning på kontoret eskalerer. Danica Curcic og Amanda Collin spiller hovedrollerne i filmen, der kan ende med at blive årets helt store thriller-succes.

Boblere: Flere danske film ligner solide sællerter, heriblandt Avaz-brødrenes stjernespækkede Kollision, Biografklub Danmark-filmene Før frosten og Dronningen samt Jagtsæson, Mødregruppen, De frivillige, Ser du månen, Daniel, Skammerens datter II og Krummerne - Mors gode idé.

Af internationale film bør Aladdin, It: Chapter Two og Jumanji 3 fremhæves som potentielle kandidater til top 10.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
William

Super fedt! Glæder mig til 2019 :D

Rasmus/Musen

Jeg er faktisk selv næsten helt enig med listen her på kino.dk. Disney er altid gode film i biograferne, og vi elsker også(næsten) alle sammen mindst et par stykker af Disney´s animerede film. Stort set alle resten af filmene, som ikke er fra Disney af er enten fortsættelser til andre franchisces eller også er det genindspilninger, hvilket vel også plejer at være det populære valg for mange biografgængere.

For mig er det næsten umuligt ikke at tro på den liste, som er blevet lavet herinde i indlægget. 2019 skal nok helt sikkert også blive et godt filmår endnu engang igen!
:-)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Jensuser/360802
Jensuser/360802

De nye brillefri 3D special effects, og computer effects generelt, samt selve sammenklipningen, skal først for alvor igangsættes nu.

9 timer siden
Gustav

Det bare luksus jo

1 dag siden
Alexanderuser/26783
Alexanderuser/26783

Hvis filmen er 100 procent færdig, hvorfor i alverden skal vi så vente i 2 år og 2,5 måned på at få lov at se den.

1 dag siden
Ghita

Det er en super film og Mads Mikkelsen er jo heller ikke værst.

5 dage siden
Carsten

Det lyder som en drålig nyhed og synd for det univers der er bygget op. Jeg håber ikke det vil ske at han skal være med i dette univers.

5 dage siden

Aktive debatter