Cookie- og Privatlivspolitik
Danske fans om Aquaman: "Se den for pokker i biografen!"

Danske fans om Aquaman: "Se den for pokker i biografen!"

Første danske publikumsreaktioner på superhelten

Stem op!
16
Stem ned!
0
(reset)

Tre dage før premieren på DC’s nye superheltefilm, Aquaman, kunne vi invitere 16 udvalgte fans med ind for at se filmen og komme med deres umiddelbare reaktioner.

Flere var på mesterværk-niveau, andre bare virkelig godt underholdt og enkelte en smule skuffede - men alle fremhæver filmens lyse og humoristiske tone samt Jason Momoas leg med rollen... som han åbenbart er som født til.

Læs et udvalg herunder – og alle anmeldelser inde på filmens profil.

RENE
Ragnarok under vandet
Særvisning af Aquaman vel overstået - føj hvor den holder, hele vejen hjem i de små to en halv timer. Aquaman med Jason Momoa holder helt simpelt på forrygende vis i en flot indledning hvor forhistorien bygges op og udbygges undervejs. Der fortælles med nogle gode temposkift, jagtscener som taget ud af Jason Bourne på tagryg. For ikke at tale om den fede humor, som aldrig bliver falden på haleagtig og en farveksplosion i kampscener som kaster tanker mod Thor Ragnarok. Det virkede for mig...og så skal vi ikke glemme den fede måde “under vandet” sekvenserne faktisk blev løst på - det var sgu godt skuldret. Uden spoilers, må jeg begrænse mig til at sige at der er flere spændende verdener under vandet som kommer flot til live med en godt udført CGI.

”Aquaman - du er en af de fede DC-helte, som overrasker - det er faktisk ret cool at du kan tale med fiskene.”

PETER 
Sindsyg flot film
Var også til fanvisningen og syntes filmen leverede det, den skulle, der var rigtig god humor, som aldrig blev for meget, og historien var rigtig god, dog var den ikke lige så mørk som man kan forvente af DC generelt. Men det fungerede helt fantastisk at have den lidt lettere tone.

Visuelt er den helt vild at se på, når vi dykker ned til atlantis og alle deres farverige køretøjer, der var rigtig meget inspiration fra Tron både visuelt og på lydsiden. I det store hele var det en rigtig god film, er den bedre end 'Wonder Woman', som nogen mener? Nej, nok ikke, men den vil helt sikkert holde live i DCEU og skal helt klart ses igen!! 

Aquaman

INSHAPEDK 
Glem Fishman. Det her er Aquaman.
'Aquaman' er visuel ekstravaganza af episke proportioner og føles som en mindre sofistikeret og diskret udgave af ’Man of Steel’, og de to spiller på mange af de samme temaer fra start til slut. Progressionen fra ’Justice League’ er glat nok både i form af sammenhæng og tone. Det lykkedes dog ’Aquaman’ at undgå de tekniske vanskeligheder og samtidig servere en ægte action og eventyr quest. Effekterne er spektakulære og rejsen er givende.

Jason Momoa inkorporerer sit eget persona med den rå Aquaman fra 90’erne og symbiosen virker. Ærgerligt han er udspillet af en Patrick Wilson i stor-form, som leverer en ‘all killer, no filler’ præstation som Orm. Humoren er for det meste situations- og karakter-baseret. Meget lidt bathos er til stede, hvilket resulterer i en film som udtrykker sig selv seriøst og formår at fremstå som James Wan’s vision til fulde. Hans horror-sensabiliteter er at finde, og et specifikt element når trættende gentagelser, og hvis det er sandt at Aquaman er hans vision til fulde, så er der nogle direkte horrible valg truffet i forhold til musikken.

Der spiller konstant musik i 'Aquaman', hvilket desværre resulterer i nogle øjeblikke, hvor dialogen og skuespillet skulle have haft rum til at ånde. Musikken som ikke er score-musik er tåkrummende. Èn scene især nægtede jeg at tro på hvad det var mine øjne overværede. Personligt vil jeg rangere Aquaman under ’Man of Steel’ og ’Batman V Superman’, men over ’Wonder Woman’, ’Suicide Squad’ og ’Justice League’. En selv-forklarende anbefaling herfra - tag ind og se Aquaman.

MALOU 
Et mesterværk!

Lige kommet hjem fra forpremiere i Palads, og hold da op! Jeg har ventet på denne film i næsten 2 år, så mine forventninger var sindssygt høje. Plus ’Wonder Woman’ kom ud for lidt tiden siden, og der præsterede DC også at levere! ’Aquaman’ er i sandheden et mesterværk. Filmen er grafisk smukt lavet, og musikken er som skabt til filmen. Man kan virkelig se, at Jason Momoa har lagt liv og sjæl i sit skuespil og krop for at forbedre sig til sit livs rolle! DC formår også at holde sig sand over for deres tegneserier, hvilket giver en fantastisk historie! Selvom man ikke er fan af superhelte, så er denne film fantastisk, og helt klart værd at gå ind og se! Den kan klart anbefales herfra.

MARIA 
Woooow!
Jeg har lige set ’Aquaman’ til fanvisning i Palads, og hold da op hvor den leverer! Jeg skal ikke lægge skjul på, at jeg er meget stor DC-fan og intet har imod hverken ’Man of Steel’, ’Batman V Superman’ eller senest Justice League-filmen, selvom jeg ved, at alle tre film deler vandene. ’Aquaman’ er bare anderledes på så mange måder! Først og fremmest er den lysere, det ved jeg, mange savner ved DC’s film. For det andet virker den humor, de har tilsat historien, og for tredje virker action-scenerne langt mindre computeranimerede, end de gjorde i ’Justice League’.

Historien giver mening, og selv gennemsnitsdanskeren med minimalt kendskab til ’Aquaman’ vil kunne følge med og sætte pris på filmens meget jordnære budskaber. I min optik ER Jason Momoa Aquaman. Han er som skabt til rollen, og det var en fryd at se, hvor megafedt han selv synes det er, at få lov til at være Aquaman! 

Filmen er virkelig anbefalelsesværdig! Se den for pokker i biografen, den er visuelt smuk og bassen i action-scenerne får dig til at føle, at du er med på forreste række! Den får 6 ud af 6 stjerner af mig og jeg er sikker på vi i fremtiden får en ’Aquaman 2’ - hans univers under vandet fortjener at blive udforsket endnu mere!

Aquaman

FILMHULEN 
Mere mainstream mindre unik
For det første, så fortjener James Wan at blive anerkendt for at have styr på, hvordan man håndterer en superheltefilm, og samtidig formår at tydeliggøre, at det er ham, der er bag rattet (no pun intended)! Han formår at inddrage spændende actionsekvenser, som vi kender det fra Fast & the Furious-filmene samt horrorelementer, som vi kender det var Conjuring-universet.

Min oplevelse var, at Warner Brothers er trådt et skridt tilbage, væk fra det unikke take, de havde igangsat med Snyders vision (særligt "Man of Steel" og "Batman V. Superman: Dawn of Justice"). Filmen fremstår på mange måder meget "normal", og skiller sig ikke rigtig ud. Om dette er godt eller skidt, ja dette er vel subjektivt?

Jeg havde nok håbet på en mere original film om Aquaman, men samtidig var jeg stærkt underholdt fra start til slut. ’Aquaman’ har fået mig til at indse, at der (desværre) nok går langt imellem de unikke superheltefilm. Hvorom alting er, kan du lide superhelte film, og film hvor du bare skal læne dig tilbage og blive underholdt, så er denne film klart værd at se. Er du dog gået hen og blevet småtræt af superheltefilm, så spring denne over, den er desværre ikke unik nok, til at denne vil få dig til at få tiltro til superheltefilm igen. 

PHILIP 
Bedste DC-film indtil videre*
*Først og fremmest, så er jeg stor fan af Wonder Woman, så intet kan slå den film i min bog. Når det så er sagt, så er jeg vild med ’Aquaman’. Jeg synes, at hans historie, som man ikke kender til (medmindre man har læst tegneserierne), fortælles godt. Hele filmen er meget flot visuel, er vild med scenerne under vand, som også fokuserer på den virkelig verden (forurening af havene i forhold til dyr og natur). Jason Momoa og Amber Heard har god kemi, og det gør filmen endnu bedre. Plus de mange fede actionscener.

Aquaman er aktuel i de danske biografer. 

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

John

Hvorfor kommer den ikke i biffen?

1 dag siden
Ulrikuser/890765
Ulrikuser/890765

The Dark Knight er jo ikke en særlig god film, den er rimelig liniær, benytter billige storytelling greb såsom uforklarlige plot skurken lavede bag

2 dage siden
Shah Bazidas

Hey!

Er der også forpremiere og gallapremiere i København?

3 dage siden
DJN
Nej
DJN

Både Lady in the Water og The Happening er langt bedre end både The Visit (seriøst?

5 dage siden
DJN
Har
DJN

kun set ham i The Broken, så det må være den :D

5 dage siden

Aktive debatter