Cookie- og Privatlivspolitik
Robin Hood: Filmhistoriens oprindelige superhelt

Robin Hood: Filmhistoriens oprindelige superhelt

Lovløs kvindebedårer, actionhelt og charmerende ræv

Stem op!
6
Stem ned!
0
(reset)

Robin Hood har haft en lang og rig historie på film. Søger man Robin Hood på IMDb får du ca. 70 titler, og det skulle ikke undre mig, om der var mange flere. Robin Hood er i sandhed et fænomen på det store lærred, og næsten siden vi begyndte at lave film, har Robin af Locksley været blandt de største filmhelte. 

I anledning af at Taron Egerton lige nu giver den som den lovløse bueskytte i filmen Robin Hood, har vi udplukket de vigtigste filmatiseringer over sagnhelten fra Sherwoodskoven.

Robin Hood (1922)
Første store filmatisering af eventyret om Robin Hood var med stumfilmens actionstjerne nummer et, Douglas Fairbanks, på plakaten. Den komplette titel var 'Douglas Fairbanks in Robin Hood', hvilket understreger hans status som Hollywood-stjerne.

The Adventures of Robin Hood (1938)
Michael Curtiz’ fantastiske og farverige fortolkning af Robin af Locksley anses af filmhistorikere for at være den bedste version. Errol Flynn spiller den engelske Robin Hood med en meget amerikansk dialekt, og den onde Prins John spilles af Claude Rains.

The Story of Robin Hood and His Merrie Men (1952)
Disney stod bag en spillefilmsversion af myten med Richard Todd som Robin. Heller ikke denne gang spiller en englænder titelpersonen, da Todd var irer.

Robin Hood (1973)
Historien om Robin Hood og hans lystige svende bliver fortolket på fineste Disney-manér med en snedig ræv som Robin Hood, en stor, stærk bjørn som Lille John og en slesk løve i rollen som Prins John. En hyggelig, vellykket tegnefilm fra en periode med få stærke Disney-produktioner.

Robin & Marian (1976)
Britisk-amerikansk version med skotske Sean Connery som en aldrende Robin Hood, der finder ud af, at Lady Marian (Audrey Hepburn) er blevet nonne i et kloster, og at hans gamle fjende, sheriffen af Nottingham (Robert Shaw), vil have hende arresteret.

Robin Hood: Prince of Thieves (1991)
Kevin Costner er titelrollen i denne version, der også har Morgan Freeman på rollelisten. Igen er Robin af Locksley spillet af en amerikaner. Costner leverer en god præstation, men han fik meget kritik for hans ikke særlig britiske dialekt. Sædvanligvis er Alan Rickman castet perfekt i rollen som den gemene sherif af Nottingham.

Robin Hood: Men in Tights  (1993)
Mel Brooks' crazy-komedie, med Cary Elwes som den fredsløse, er ikke kun en spoof på myten om Robin Hood, men på film og populærkultur generelt. Skiller sig ud fra de øvrige filmatiseringer ved at være en af de få titler, hvor en englænder rent faktisk spiller helten. 

Robin Hood (2010)
Ridley Scotts meget realistiske, men knap så populære version af legenden fra Sherwoodskoven. Denne gang spilles Robin for første gang af en australier, Russell Crowe. Filmens bedste element finder vi i Oscar Isaacs rolle som den forfængelige King John.

Robin Hood (2018)
Den nyeste version af Robin Hood lover et overvældende action-brag. Robin vender tilbage fra korstogene, for at starte et oprør mod den engelske krone. Filmens stjerne Taron Egerton er blevet trænet af danske bueskytte-ekspert Lars Andersen. 

Læs også: Dansk bueskytte træner selveste Robin Hood

Robin Hood får premiere den 29. oktober.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Jacob

Man kunne også forestille sig at Jurassic World vil udvide til serieformatet ligesom Lucasfilm gør i stor stil med Star Wars.

1 dag siden
Jonas user/950929
Jonas user/950929

Normalt ville man kunne finde en ting eller to positivt om en hver film, men dette b films projekt ligner noget lavet af en 3 klasse.

1 dag siden
Thomas

Allermest glæder jeg mig bare til at komme i Biffen igen. Det har jeg ikke været siden 1917... havde premiere.

2 dage siden
Daniel Hartvig Nielsen

Hej Jonas. Biografen er under ombygning, så den forventes først åben til juli.

Mvh.
Hartvig, kino.dk

3 dage siden
Jonas Nikolaj

Hvad med Nordisk film biografer Næstved. Hvornår regner man med, at den åbner?

3 dage siden

Aktive debatter