Cookie- og Privatlivspolitik
Derfor skal du glæde dig til Fantastiske skabninger 2

Derfor skal du glæde dig til Fantastiske skabninger 2

5 ting du kan se frem til inden dit næste besøg i Harry Potter-universet (advertorial)

Stem op!
28
Stem ned!
0
(reset)

Vi varmer op til Fantastiske skabninger 2: Grindelwalds forbrydelser, så du er helt klar, når du sætter dig i biografsædet.

Du behøver ikke at vogte dig imod spoilers, da vi har undgået alle de ting, som vi ved har en indflydelse på historien - specielt hvis man er inde i Harry Potter-mytologien. Så bare læn dig tilbage, og læs op på alle de vigtigste ting, du skal vide og glæde dig til inden den næste tur ind i J.K. Rowlings magiske verden.


1. Vi møder Albus Dumbledore og Gellert Grindelwald i deres unge år

Hvis der er en karakter, udover Harry Potter, man husker fra det fortryllende univers, så er det Albus Dumbledore. Karakteren er blevet spillet af Richard Harris indtil hans død i 2002, hvorefter Michael Gambon overtog rollen som den respekterede troldmand og rektor på Hogwarts.

I ’Fantastiske skabninger: Grindelwalds forbrydelser’ møder vi en yngre inkarnation af karakteren spillet af Jude Law – nu uden det karakteristiske hvide fuldskæg, der står overfor Johnny Depps Grindelwald

Dumbledore og Grindelwalds venskab blev starten på en strid, der fulgte den magiske verden frem til Lord Voldemorts fremkomst i 1990erne. Grindelwald og hans kendskab til dødsregalierne spillede desuden en lille, men betydelig rolle i Potters strid mod netop Han-Som-Ikke-Må-Benævnes.


2. Vi vender tilbage til Hogwarts

Harry Potter-universets mest kendte bygning vender tilbage i anden del af ’Fantastiske skabninger’. Turen går nemlig til Hogwarts, hvor vi kommer til at opleve den unge Dumbledore undervise i faget ’forsvar mod mørkets kræfter’.

Filmen byder desuden på et flashback med en yngre Newt Scamander, der som elev prøver kræfter med det formskiftende væsen, en Boggart. Dette sker i selvsamme klasselokale, hvor også Harry Potter selv stod under sit tredje år på troldmandsskolen.


3. Vi rejser fra New York til Paris

I den første ’Fantastiske skabninger’ var handlingen rykket fra London til New York, og denne gang går turen tilbage til Europa, nærmere bestemt Paris.

En af Dumbledores gode venner bor nemlig i den franske hovedstad, og det er et navn, som vi vil vække genklang hos Harry Potter-fans. Det drejer sig nemlig om Nicolas Flamel, der optrådte i den allerførste fortælling om Harry Potter og De Vises Sten.

Den franske alkymist fandt frem til opskriften på de vises sten i det 13. århundrede, og den ældgamle Nicolas og hans kone Perenelle har brugt stenen til at forlænge deres liv.


4. Gensyn med Newt, Credence, Tina, Queenie og Jacob

Vores alle sammens magizoologist Newt Scamander er selvfølgelig tilbage. Siden sidste film har han udgivet sin bog, ’Fantastic Beasts and Where to Find Them’, og den har gjort Newt til en kendis. I de senere Harry Potter-historier er bogen nemlig blevet udgivet i hele 52 udgaver, og er en del af den faste litteratur på Hogwarts troldmandsskole. Newt Scamanders viden er dermed sikret en central rolle i de kommende film om de fantastiske skabninger.

Søstrene Tina og Queenie Goldstein, som vi stødte på i forbindelse med Newts magiske efterforskning i New York, er også tilbage. De skal hjælpe Newt og Dumbledore med at fange den onde troldmand Grindelwald, der ønsker at undertrykke alle mugglere og ikke-magikere (no-majs).

På trods af, at no-maj’en Jacob Kowalski fik sin hukommelse slettet i slutningen af den sidste film, vil den godmodige og uheldige bager vende tilbage.

Derudover spiller Ezra Millers Credence Barebone, der i den sidste film blev et uvilligt led i Grindelwalds store plan, en særdeles vigtig rolle.

Sidst, men ikke mindst, kan man også glæde sig til dansk islæt i Harry Potter-verdenen, da danske David Sakurai spiller Krall, en af Grindelwalds håndlangere.


5. Der er masser af skabninger med - både nye og bekendte

Filmen hedder jo ’Fantastiske skabninger’, så selvfølgelig er der masser af fortryllende væsner i vente.

Newts kompetencer som magizoologist bliver sat på spil i denne film, da nogle nye skabninger dukker op fra hans magiske kuffert. Den nuttede og muldvarpe-lignende niffler er tilbage, ligesom Newts trofaste følgesvend, bowtrucklen Pickett, igen sidder på hans skulder.

Vi møder desuden fuglearten Augurey, hvis meget lave sangtone, en såkaldt ”klagesang”, i middelalderen kunne føre til døden. Samt et gensyn med de spøgelsesagtigt thestraler, der har optrådt flere gange i Harry Potter-filmene – hestene med vinger blev bl.a. brugt til at transportere eleverne fra Hogwarts-ekspressen op til skolen.

Herudover kan du også glæde dig til bl.a. firedrakes, leucrottaer, malagots, en mægtig Zouwu og den formskiftende undervandsdæmon kelpien.

Fantastiske skabninger: Grindelwalds forbrydelser kan ses i biografen fra 15. november.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Kaj

Så ærgerligt, der ikke kommer nogen midnatspremiere på den

Christine Marie Roederer

Kære Kaj,
Der er forpremierer rundt omkring i diverse biografer i dag, tirsdag den 13. november og i morgen, onsdag den 14. november.

Du kan finde de forskellige forestillinger inde på billetsalget til filmen - husk at kigge både under 3D og 2D :)

Det er godt nok ikke nogen midnatpremiere, men det er inden den officielle release :)

Mvh Christine
/Kino.dk

Wayne

Håber vi får lidt mere historie, end den der blev serveret i den noget tynde men flotte første del.

Rasmus/Musen

Så er det snart tid til at vende tilbage til vores alles elskede magiske univers igen sammen med Newt Scamander og slænget. Jeg ved selvfølgelig ikke, om den vil skuffe denne gang, men mon ikke der bliver fyret op for festen igen, ligesom den tidligere film gjorde. Med alle de nye detaljer om filmen, så kan jeg i hvert fald kun være mere spændt på filmen nu end nogensinde før.

"Avada kedavra"- HA! Der fik jeg dig, :-D

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Ghita

Det er en super film og Mads Mikkelsen er jo heller ikke værst.

5 timer siden
Carsten

Det lyder som en drålig nyhed og synd for det univers der er bygget op. Jeg håber ikke det vil ske at han skal være med i dette univers.

13 timer siden
Heidi

Captain America: The First Avenger udspiller sig i ca. år 2012 da den starter med at de finder Steve Rogers frossen (ca.

14 timer siden
Lukasuser/526558
Lukasuser/526558

Tak skæbne.

23 timer siden
Lukasuser/526558
Lukasuser/526558

Prøv nu at fatte det!!! ILLUSIONEN VILLE BLIVE BRUDT!

23 timer siden

Aktive debatter