Derfor skal du glæde dig til Fantastiske skabninger 2

5 ting du kan se frem til inden dit næste besøg i Harry Potter-universet (advertorial)
Billede
(© Warner Bros)

Vi varmer op til Fantastiske skabninger 2: Grindelwalds forbrydelser, så du er helt klar, når du sætter dig i biografsædet.

Du behøver ikke at vogte dig imod spoilers, da vi har undgået alle de ting, som vi ved har en indflydelse på historien - specielt hvis man er inde i Harry Potter-mytologien. Så bare læn dig tilbage, og læs op på alle de vigtigste ting, du skal vide og glæde dig til inden den næste tur ind i J.K. Rowlings magiske verden.


1. Vi møder Albus Dumbledore og Gellert Grindelwald i deres unge år

Hvis der er en karakter, udover Harry Potter, man husker fra det fortryllende univers, så er det Albus Dumbledore. Karakteren er blevet spillet af Richard Harris indtil hans død i 2002, hvorefter Michael Gambon overtog rollen som den respekterede troldmand og rektor på Hogwarts.

I ’Fantastiske skabninger: Grindelwalds forbrydelser’ møder vi en yngre inkarnation af karakteren spillet af Jude Law – nu uden det karakteristiske hvide fuldskæg, der står overfor Johnny Depps Grindelwald

Dumbledore og Grindelwalds venskab blev starten på en strid, der fulgte den magiske verden frem til Lord Voldemorts fremkomst i 1990erne. Grindelwald og hans kendskab til dødsregalierne spillede desuden en lille, men betydelig rolle i Potters strid mod netop Han-Som-Ikke-Må-Benævnes.


2. Vi vender tilbage til Hogwarts

Harry Potter-universets mest kendte bygning vender tilbage i anden del af ’Fantastiske skabninger’. Turen går nemlig til Hogwarts, hvor vi kommer til at opleve den unge Dumbledore undervise i faget ’forsvar mod mørkets kræfter’.

Filmen byder desuden på et flashback med en yngre Newt Scamander, der som elev prøver kræfter med det formskiftende væsen, en Boggart. Dette sker i selvsamme klasselokale, hvor også Harry Potter selv stod under sit tredje år på troldmandsskolen.


3. Vi rejser fra New York til Paris

I den første ’Fantastiske skabninger’ var handlingen rykket fra London til New York, og denne gang går turen tilbage til Europa, nærmere bestemt Paris.

En af Dumbledores gode venner bor nemlig i den franske hovedstad, og det er et navn, som vi vil vække genklang hos Harry Potter-fans. Det drejer sig nemlig om Nicolas Flamel, der optrådte i den allerførste fortælling om Harry Potter og De Vises Sten.

Den franske alkymist fandt frem til opskriften på de vises sten i det 13. århundrede, og den ældgamle Nicolas og hans kone Perenelle har brugt stenen til at forlænge deres liv.


4. Gensyn med Newt, Credence, Tina, Queenie og Jacob

Vores alle sammens magizoologist Newt Scamander er selvfølgelig tilbage. Siden sidste film har han udgivet sin bog, ’Fantastic Beasts and Where to Find Them’, og den har gjort Newt til en kendis. I de senere Harry Potter-historier er bogen nemlig blevet udgivet i hele 52 udgaver, og er en del af den faste litteratur på Hogwarts troldmandsskole. Newt Scamanders viden er dermed sikret en central rolle i de kommende film om de fantastiske skabninger.

Søstrene Tina og Queenie Goldstein, som vi stødte på i forbindelse med Newts magiske efterforskning i New York, er også tilbage. De skal hjælpe Newt og Dumbledore med at fange den onde troldmand Grindelwald, der ønsker at undertrykke alle mugglere og ikke-magikere (no-majs).

På trods af, at no-maj’en Jacob Kowalski fik sin hukommelse slettet i slutningen af den sidste film, vil den godmodige og uheldige bager vende tilbage.

Derudover spiller Ezra Millers Credence Barebone, der i den sidste film blev et uvilligt led i Grindelwalds store plan, en særdeles vigtig rolle.

Sidst, men ikke mindst, kan man også glæde sig til dansk islæt i Harry Potter-verdenen, da danske David Sakurai spiller Krall, en af Grindelwalds håndlangere.


5. Der er masser af skabninger med - både nye og bekendte

Filmen hedder jo ’Fantastiske skabninger’, så selvfølgelig er der masser af fortryllende væsner i vente.

Newts kompetencer som magizoologist bliver sat på spil i denne film, da nogle nye skabninger dukker op fra hans magiske kuffert. Den nuttede og muldvarpe-lignende niffler er tilbage, ligesom Newts trofaste følgesvend, bowtrucklen Pickett, igen sidder på hans skulder.

Vi møder desuden fuglearten Augurey, hvis meget lave sangtone, en såkaldt ”klagesang”, i middelalderen kunne føre til døden. Samt et gensyn med de spøgelsesagtigt thestraler, der har optrådt flere gange i Harry Potter-filmene – hestene med vinger blev bl.a. brugt til at transportere eleverne fra Hogwarts-ekspressen op til skolen.

Herudover kan du også glæde dig til bl.a. firedrakes, leucrottaer, malagots, en mægtig Zouwu og den formskiftende undervandsdæmon kelpien.

Fantastiske skabninger: Grindelwalds forbrydelser kan ses i biografen fra 15. november.