Cookie- og Privatlivspolitik
Kino.dk podcast #11: Derfor ændrede Halloween verden for altid

Kino.dk podcast #11: Derfor ændrede Halloween verden for altid

Slasher-film, brutale mord og Michael Myers

Stem op!
18
Stem ned!
0
(reset)

En af filmhistoriens mest legendariske seriemordere er tilbage. Michael Myers dræber nemlig igen løs i den biografaktuelle Halloween.

Dagens podcast står derfor i den mutte morders tegn. Vi ser således nærmere på den nye ’Halloween’, mens vi også dykker ned i John Carpenters originale og skelsættende slasher fra 1978.

Vi diskuterer bl.a., hvorvidt originalen stadig holder, hvorfor Michael Myers er blevet en af genrens mest elskede dræbere og kommer omkring andre af vores favorit-film i franchisen samt øvrige ikoniske mordere fra slasher-filmens verden.Du kan lytte til podcasten herover, mens du også finder den på Spotify, i iTunes, hos Libsyn og i din podcast-app på din iPhone, hvor du også finder vores øvrige episoder.

Du er altid velkommen til at sende os ris, ros og idéer på podcast@kino.dk – og husk endelig også at abonnere på podcasten, så du ikke misser et afsnit.

Kino.dk podcast #11 - indhold:
00:00:00: Indledning
00:04:05: Om ’Halloween’ (2018)
00:15:22: Om slasher-genren
00:24:12: Indledning til ’Halloween’ (1978)
00:33:20: Gennemgang af ’Halloween (1978)
00:59:52: Hvorfor er Michael Myers så ikonisk?
01:03:30: Holder ’Halloween’ (1978) stadig? 
01:05:00: Anbefalinger af John Carpenter-film
01:07:37: Andre Halloween-favorit-film
01:16:17: Afslutning

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Michael

Jeg elsker Halloween filmene, og ingen tvivl om den 1. er den bedste, men jeg synes virkelig i er hårde ved remaket "Fordi han bliver mobbet lidt" argh det var meget mere end det, det var også miljøet, arv, svigt også er alle mennesker forskellige så argumentet om at andre ikke er blevet til en Michael Myers pga. mobning synes jeg ikke holder.
Jeg synes det var spændende at udforske Michael Myers i de 2 film, langt hellere det end en efterfølger til den fesne og forglemmelige Halloween Resurrection. Rob Zombies stil passede fint dengang. Også lige en kommentar til 2eren, det tog mig også mange gensyn før jeg forstod filmen (ikke at den blev bedre af den grund), men alle de overnaturlige ting som moren med hesten osv. er Michael Myers syn som vi ser, det er hans kald/mission at samle familien (Måske lidt for Jason og hans mor inspireret), det samme ser vi med Lauries drømme (noget vil frem eller kalder på hende) det får filmen til at hænge lidt mere sammen når man ser det med de øjne, men ja den ligger helt klart i bunden.
Ellers var jeg enige med jer og nød jeres ivrige snak om de film og om John Carpenter. The Thing vil altid være nr. 1 hos mig, selvom Halloween også fylder meget, den nye Halloween skal helt sikkert også ses, dog har jeg ikke helt besluttet mig endnu om det er en biograftur værd.
En podcast om Fredag den 13. får en tommel op herfra, dog måske vent til næste år eller når der (forhåbentlig) kommer en ny Fredag den 13. film.
Ellers må i have en rigtig god Halloween her på onsdag, hvor jeg selv den dag nok vil gense den originale Halloween :)

Bjarke Friis Kristensen

Tak fordi du lytter med igen :)

Ja, der er ingen tvivl om, at Rob Zombies to Halloween-film deler vandene. Jeg kan dog godt lide andre af hans film, bl.a. 'The Devil's Rejects' og 'The Lords of Salem'.

Ja, 'The Thing' er også helt og aldeles forrygende. Men John Carpenter har også bare mange vildt stærke film på sit CV. Men god fornøjelse med den nye 'Halloween', når du får den set.

Det kunne også være fedt med en podcast om Fredag den 13.-filmene. Det er noteret :) Også god Halloween til dig!

/ Mvh. Bjarke, kino.dk

Julius

Halloween er den perfekte horrorfilm. Et kernesimpelt præmis, der respekteres gennem hele filmen, og en spændingskurve, der støt vokser og vokser.

Skulle man opsummere tematikken i Halloween ville det være 'syndere vil aldrig kunne slippe fra deres straf'. Myers er en overnaturlig naturkraft, der uden passion slagter dem, der vurderes som værende syndere. Hans overmenneskelighed og især hans manglende følelser gør ham til en så effektiv filmskurk, der bare står frem som den mest ikoniske horrorfigur i filmhistorien.

Desværre er de andre Halloween-film ikke synderligt meget værd - 3'eren er okay - men det ændrer ikke på hvor fænomenal den første er.

Leder man efter et par film at se til Halloween, ville jeg anbefale The Guest (fremragende thriller, der fløj under alles radar) og Hack-o-Lantern (vidunderligt corny film, der oser af stemning og morsomheder).

Tak for endnu en podcast :)

Bjarke Friis Kristensen

Hej Julius,

Tak fordi du lytter med - det sætter vi pris på :)

Og ja, den originale 'Halloween' er bestemt helt igennem forrygende, mens Michael Myers uden tvivl er et af de største horror-ikoner.

En anden film, man eventuelt også kan se her til Halloween er antologi-filmen 'Trick 'r Treat' fra 2007.

/ Mvh. Bjarke, kino.dk

Julius

Trick 'r Treat er for fed. Efter Doughertys underskønne Krampus var jeg jo nødt til at se den ;)

Jeg føler ofte, at nutidens horrorfilm forsøger at overkomplicere både deres tematikker og storylines, men de bedste i genren er stadig dem, der kører det simple, men veludførte præmis. Dét formår Krampus, The Witch og Hereditary i hvert fald, synes jeg!

Glæder mig til næste episode!

Bjarke Friis Kristensen

Jeg var desværre ikke helt på røven over 'Krampus', der dog trods alt var ok underholdende. Men jeg ser bestemt spændt frem til, hvad Michael Dougherty leverer med sin kommende 'Godzilla: King of the Monsters'.

Både 'The Witch' og dette års 'Hereditary' er dog absolut noget af det bedste jeg har set i genren de seneste år. Helt bestemt!

/ Mvh. Bjarke, kino.dk

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Wayne

Man kan kun føre det nuværende universe, med de samme skuespillere videre troværdigt - hvis Bond fortsat er død.

22 timer siden
Peter

Jeg skal helt klart ind og se Ternet Ninja 2 når jeg får tid.

3 dage siden
Rasmus/Musen

Fede facts om Venom der, mand!

5 dage siden
Stefan

''flere skud praler af på brystet af ham.''

5 dage siden
Mark

Nicolas Cage har kun været med i gode film :-) Nicolas Cage laver kun verdensklasse præstationer :-). jeg er ganske enkelt vild med Mr.

6 dage siden