Cookie- og Privatlivspolitik
"Ingen vidste hvad Hemsworth ville finde på"

"Ingen vidste hvad Hemsworth ville finde på"

Vi var til Q&A om Bad Times at the El Royale

Stem op!
4
Stem ned!
0
(reset)

Da vi var i New York til New York Comic Con, fik vi muligheden for at se en eksklusiv visning af Bad Times at the El Royale i den hyggelige, gamle biograf AMC Theater.

Visningen af filmen blev efterfulgt af en Q&A, hvor både instruktøren Drew Goddard og skuespillerne Cailee Spaeny og Jon Hamm selv stod til rådighed for at fortælle lidt om forholdene bag kameraet. 

'Bad Times at the El Royale' handler om 7 fremmede der mødes en en skæbnesvangende aften ved El Royale hotellet på grænsen mellem Nevada og Californien. 

Vi har undladt alle spørgsmål indeholdende spoilers i artiklen. 

Hvornår opstod idéen til filmen? Du har sagt før, at du havde en idé omkring musikken først?

Drew Goddard: Ja, det er helt rigtigt, det var en kombination af kærlighed til 1960erne og krimifilm, krimifiktion, og lysten til at blande de to ting sammen. Jeg elsker bøger af Dashiell Hammett, James Elroy, Graham Greene, historier fra Flannery O'Connor og så videre, så jeg ville gerne indleve mig i den verden. Jeg havde lige lavet The Martian (som manuskriptforfatter, red.), så jeg ville løbe i den anden retning, væk fra denne her kæmpe rumbaserede science-fiction film. Jeg ville lave en meget mindre og intim film, med et stjernespækket hold, så det mere eller mindre hvad filmen går ud på.

Det her er en film, man ikke kan lave om på - den er så afhængig af sig selv. Var det noget du vidste da du skrev den?

Drew Goddard: Jeg kommer fra tv, og jeg havde lært dér, at det er rigtig vigtigt, at arbejde på manuskriptet og få det til at være helt perfekt, inden man begynder optagelserne. Jeg brugte meget tid på at forberede historien, så vi ikke behøvede stille spørgsmål til det hele. Det er den slags film, hvor man ikke kan begynde at slette scener eller fjerne hele midterdelen, for alle scener har indflydelse på hinanden. Manuskriptet skulle sidde helt i skabet, så vi kunne have det sjovt da vi startede optagelserne.

Hvornår fik du idéen til titlen?

Drew Goddard: Jeg tror det var rimelig tidligt, før jeg overhovedet kendte historien. Min kone og jeg kørte bil og snakkede om, at jeg hader at lave previz (previsualisering: at lave et mock-up af hver scene inden optagelserne, red.), så jeg fortalte hende, at "jeg hader det her, min næste film skal ikke have nogen previz, min næste film skal bare være en håndfuld skuespillere, der sidder i et rum og snakker" og så sagde hun, at "du burde filme det på et snusket hotel" fordi vi kørte forbi et snusket hotel på det tidspunkt. Så sagde jeg "Ja, og det hedder 'Bad Times at the El Royale'" og hun spurgte "Hvad? Hvad handler det om?" og så svarede jeg, at "Det ved jeg ikke, men det er dét, den hedder." Det er bare en af de titler der dukkede helt op.

Cailee (Spaeny, red.), du fik lov, at arbejde med skuespillere som Jeff Bridges, Jon Hamm og Chris Hemsworth - hvordan var det?

Cailee Spaeny: Det var helt vildt. At være på settet var som en drøm, jeg prøvede, at lære så meget af alle som muligt. De har så meget erfaring. Bare at se, hvordan Jeff Bridges var under optagelserne: den perfekte blanding af at tage det seriøst, at kunne sine replikker, at vide hvornår det var nu, det gjaldt, og de andre gange, hvor vi prøvede, at ryste alt det mørke af, og have det sjovt. Cynthia (Erivo, red.) sang mellem optagelserne, og vi sad alle og fnisede og grinte sammen. 

Jon Hamm: Ja, det er vildt med Jeff Bridges, fordi han er jo også fotograf, så nogle gange skulle Drew (Goddard, red.) lige til at sige "action!", men så ville Jeff (Bridges, red.) sige "Stop! Lad mig lige!" og så ville han tage et billede fra settet, fordi det så flot ud. Men han var super professionel. 

Drew Goddard: Det var det samme med Chris Hemsworth. Han kom på projektet umiddelbart efter Infinity War, og skulle tabe mellem 6 og 9 kg muskler til rollen som Bille Lee, og han var bare en fryd. Jeg havde arbejdet med ham på Cabin in the Woods, og han tilføjede en tilstedeværelse, kun han kunne have bragt. 

Og han har en scene, hvor han danser?

Drew Goddard: Ja, og historien bag er faktisk, at han spurgte, om han bare kunne improvisere det. Så vi står dér, og skal til at optage og ingen vidste hvad Chris (Hemsworth, red.) ville finde på. Så den reaktion der er fra de andre skuespillere i scenen, er helt ægte, fordi de vidste absolut ikke, hvad han skulle til at gøre.

Jon, du kom ind på filmen meget sent?

Jon Hamm: Ja, det gjorde jeg. Jeg kom ind meget sent. Jeg var i Sundance og fik at vide, at jeg skulle læse det her manuskript, og hvis jeg kunne lide det, så skulle jeg sige ja eller nej inden for 24 timer. Hvis svaret var ja, så skulle jeg være på et fly inden for 48 timer, så ville jeg være på settet inden for tre dage. Så, ja, jeg læste det, jeg kunne lide det, jeg kom på et fly, kom i scenen og fik et kostume og sagde ordene i den samme orden, alle andre gjorde.

Cailee Spaeny: En masse ord, han siger en masse ord...

Jon Hamm: Ja, omkring 15 siders dialog og jeg har det meste...

Drew Goddard: Og, forresten, han gik ikke glip af et enkelt komma, Jon Hamm. Kunne det hele, enhver sætning.

Jon Hamm: Hvis der er nogen aspirerende filmskabere derude, så vælg altid tv-folk, de lærer alt.

Hvordan var det at arbejde med lyddesignet på sådan en film med blandt andet en lang scene, hvor Cynthia (Erivo, red.) synger og du, Jon, introducerer noget af plottet?

Jon Hamm: Ja, det hele var live, det hele foregår under en lang uafbrudt optagelse, så det var sat op som en musical eller et teaterstykke, hvor vi alle havde vores stikord. Det var stramt koreograferet, når man ser Jeff (Bridges, red.) gøre sin lille ting, så gør Cynthia (Erivo, red.) sin ting, og Dakota (Johnson, red.) og Cailee (Spaeny, red.) kommer ind til sidst, og jeg udleverer alt denne her information imens. Jeg viser ligesom publikum, at det her rum på hotellet findes. Beskueren ser nogle ting, jeg ikke ser, og det har også indflydelse på historien. Det var meget teknisk, og vi skulle øve os i 6 timer den weekend for at få det til at passe.

Drew Goddard: Og det skulle alt sammen kunne flyttes uden en lyd, fordi Cynthia (Erivo, red.) sang live...

Jon Hamm: Cynthia (Erivo, red.) synger live i sådan en grad, at man kunne høre hende under hele optagelserne af scenen. Så da vi optog, fik vi ikke alle de forskellige lydtricks med, men at se det i filmen, det er super sejt.

Bad Times at the El Royale har premiere den 18. oktober. 

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

CINEMANDRUP

Sikke en herlig nyhed. Absolut yndlings franchise for mig.

1 dag siden
Daniel Bentien

Det kan ses på TV2 og streames på TV2 Play. Den røde løber starter kl. 00.30 dansk tid.

Mange hilsner
Daniel

2 dage siden
Rizzo

Men stadig ikke et kvæk om hvor man kan se showet i år. Kunne I ikke lige give et praj?

2 dage siden
Jeanette

Så mesterværket “Druk” igår. Magen til livsbekræftende film med so happy ending skal man lede længe efter.

4 dage siden
Bente Røndeuser/87191
Bente Røndeuser/87191

Det bliver vildt. To af mine favoritskuespillere sammen. Har set alle Indiana Jones filmene mindst een gang.

5 dage siden

Aktive debatter