Cookie- og Privatlivspolitik
Guide: Efterårsferiens film 2018

Guide: Efterårsferiens film 2018

Overblik over biografernes tilbud

Stem op!
12
Stem ned!
0
(reset)

Efterårsferien står for døren, og det betyder som regel et solidt udvalg af film i biografen. Vi har samlet et udkast af nogle af de nyeste og mest populære titler. Der er lidt for enhver smag. Om du er til action, drama eller sjov for hele familien, så er du godt dækket ind.

Læs mere om filmene og find billetter her på kino.dk

Familiefilm
Efterårsferie er lig et bredt udvalgt af familiefilm, bl.a. tre danske. Vildheks følger pigen Clara, der pludselig en dag opdager, at hun har magiske kræfter, og filmen bygger på Lene Kaaberbøls forlæg. Gymnasieeleven Albert Dyrlund gør samtidig sit bedste for at blive en succes på YouTube i Team Albert, og den står på eksotiske eventyr i Iqbal & Den Indiske Juvel, der i denne tredje omgang er rejst til Indien.

Er man mere til animation, kan man søge mod yetien Migo, der opdager menneskeheden i Smallfoot. Eller mod Pixars utroligste familie, der står klar til at redde verden endnu en gang i De Utrolige 2.

Endelig er drengen Jakob blevet voksen og må finde sine gamle venner fra Hundredemeterskoven i Disneys Jakob og Peter Plys

Danske film
Dansk film er ikke kun stærke på familiefilm, for der er også en thriller, en komedie, et drama og en gangsterfilm på programmet. I Afdeling Q-filmen Journal 64 undersøger Carl Mørck og Assad et fund af mumificerede lig i en lejlighed. Ditte Hansen og Louise Mieritz tager kønskampen op i komedien Ditte & Louise, og i Pontoppidan-filmatiseringen Lykke-Per må filmens hovedkarakter kæmpe for at realisere sine drømme. Holiday følger Sascha, der lever et luksusliv som gangster-kæreste, men snart ser volden i øjnene.

Gys
Gyseren The Nun er nyeste kapitel i Nattens dæmoner-franchisen, men er en selvstændig film om en nonne, der begår selvmord i et fjernt rumænsk kloster, hvilket sender en præst og en ung novice ud for at undersøge sagen. Hell Fest udspiller sig i en forlystelsespark, hvor en seriemorder terroriserer gæsterne. Sidst men ikke mindst vender Michael Myers tilbage i Halloween - 40 år efter klassikerens første mord.

Action & thriller
I den mere højeksplosive ende af skalaen finder vi superheltefilmen Venom, hvor journalisten Eddie Brock bliver inficeret af et mystisk rumvæsen, der giver ham overnaturlige kræfter. I thrilleren Bad Times at the El Royale mødes syv fremmede på et hotel, hvor alt går totalt galt. The Predator er fjerde film om den ikoniske jæger fra det ydre rum, og endelig kan du stadig nå at se den sjette Mission: Impossible-film, Fallout.

Drama
Hvis du er mere til film, hvor skuespillet er i højsædet, bør du kigge nærmere på den dramatiske genre. I The Wife spiller Glenn Close mesterligt som den frustrerede og oversete hustru til en Nobel-vindende forfatter. En familie af småsvindlere adopterer en lille pige i den japanske Guldpalme-vinder Shoplifters.

En toldbetjent med særlige evner finder kærligheden, da en mystisk mand dukker op i det svenske fantasy-drama Grænse. Den franske film Aurore - 50 somre handler om en 50-årig kvinde, der starter helt forfra i livet, mens Centaur foregår i Kirgisistan, hvor en helt almindelig mand en dag stjæler en hest.

Komedie
Trænger lattermusklerne til at blive motioneret, kan du kigge nærmere på disse film. BlacKkKlansman foregår i 70’erne, hvor en sort politimand infiltrerer Ku Klux Klan, mens Rowan Atkinsons ærkebritiske agent kommer ud af sit otium i Johnny English slår til igen. Annies møde med sin kærestes store idol fører til uventet romantik i Bare Juliet, og i den humoristiske thriller A Simple Favor bliver en blogger sat på prøve, da hendes veninde forsvinder sporløst.

Dokumentar
Hjertelandet handler om thailandske dansk-gifte kvinder i Thy, mens Feministen følger den svenske politiker Gudrun Schyman. I Te med Damerne mødes Judi Dench, Aileen Atkins, Joan Plowright og Maggie Smith for at sludre og drikke varm te, og i Kusama følger vi den japanske, indflydelsesrige kunstner.

Se også: Alle aktuelle film i biografen

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Gitte

filmen er en mini serie i 2 dele blev vist på DR 1 eller tv2 i slutningen af 90,er

10 timer siden
John

Hvorfor kommer den ikke i biffen?

17 timer siden
Ulrikuser/890765
Ulrikuser/890765

The Dark Knight er jo ikke en særlig god film, den er rimelig liniær, benytter billige storytelling greb såsom uforklarlige plot skurken lavede bag

1 dag siden
Shah Bazidas

Hey!

Er der også forpremiere og gallapremiere i København?

2 dage siden
DJN
Nej
DJN

Både Lady in the Water og The Happening er langt bedre end både The Visit (seriøst?

4 dage siden

Aktive debatter