Cookie- og Privatlivspolitik
Afsløring: Russisk computerprogram stod bag Last Jedi-hadet

Afsløring: Russisk computerprogram stod bag Last Jedi-hadet

Med det formål at sprede politisk motiveret had  

Stem op!
5
Stem ned!
0
(reset)

En rapport har I dag afsløret, at store dele af det virale had mod Star Wars: The Last Jedi fra sidste år, blev skabt af russiske computerprogrammer, såkaldte bots.

Heat Vision bragte nyheden om den danske researcher Morten Bays undersøgelse ‘Weaponizing The Haters: The Last Jedi and the strategic politicization of pop culture through social media manipulation’, der beviser, at store dele af det enorme online-had, som fulgte i kølvandet på Star Wars-filmens premiere, var falsk.

Rian Johnsons film delte som bekendt vandede blandt fans, men blev positivt modtaget af anmelderne.

Russiske internet-trolls skulle ifølge rapporten have brugt bots (computerprogrammer) til at skabe en omfattende del af de negative reaktioner med det politiske formål at sprede dysfunktionelle undertoner i det amerikanske samfund via den massive mediedækning.

En grundstemning, som Bay desuden mener er i både russernes og højrefløjens interesse.

Læs også: Skal vrede Star Wars-fans lige slappe lidt af?

Undersøgelsen opdelte de negative fanreaktioner i tre forskellige grupper: ”Politisk motiverede angreb”, ”trolls” and ”de ægte fan-reaktioner”. Hele 50% af de ondskabssindede tweets viste sig her at tilhøre en af de to første grupper.

Ud af de 960+ tweets, som instruktøren modtog efter premieren, var kun 21,9% negative. Fjernede man de falske og politisk motiverede af slagsen, kom tallet ned på sølle 10,5% sure sci fi-fans.   

Rian Johnsons delte selv undersøgelsen på Twitter og skrev:

'The Last Jedi' indtjente i sidste ende 1,3 mia. dollars verden over, har 91% i score på Rotten Tomatoes og leverer lignende flotte tal på Metacritic og IMDb.

Fortsættelsen Star Wars: Episode IX får dansk premiere den 19. december 2019.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jacobuser/339418

Li som man tror, at man har hørt alt - så kommer der alligevel to kommentar i træk, som sir lidt om niveauet i shitstormen..

"Rian Johnson har skabt en interessant fortælling om mænd der skal lære at lytte til kvinder. Den er bare totalt malplaceret i en starwars kontekst."

... “Ja, tænk hvis der fra starten af havde været stærke kvinder, der vidste, hvad de gjorde. Så var Star Wars aldrig blevet så stor som den er”...

Sikke en gang suvinistisk bavl..!
I må ha set bootleg versionen for, der er sq noget I har misforstået -
Der har altid været stærke female charactors i SW!
Hvis I ikk ved det, så ved I ikk hvad I snakker om....

Julius

Jeg finder det ufatteligt morsomt hvordan hver evig eneste The Last Jedi-relaterede Kino-artikel bringer den samme lille gruppe højlydte frem. Der er ingen, der antyder (hverken i researchen, Rian Johnsons tweets eller Kino's artikel) at AL hate mod The Last Jedi var resultatet af russiske bots.

Det var derimod de groveste fornærmelser rettet mod castet og crewet bag filmene samt de politisk orienterede svinerier, der i høj grad kom fra bots. Så hvis der er én ting, I burde være, var det ekstatiske. I er lige blevet renset for beskyldningen om at være de vrede haters, der angreb alle involverede i den film.

Sorry venner, hvis I tager kritik af racistiske angreb mod et filmhold som kritik af jer som mennesker, burde I nok se lidt indad i stedet ;)

Nikolaj

Det ændrer dog stadig ikke, at rigtigt mange ikke kune lide filmen. Jeg ser den ikke som en direkte forfærdelig film, men må dog indrømme, at jeg hellere ikke finder den særlig god, og jeg har svært ved at forstå at nogle kan se den, som et direkte mesterværk, fordi den bryd nye grænser af. Måske overrraskede den her og der, men den havde jo ikke nogle god historie at fortælle. Det må være den store forskel på Disneys Stars Wars og George Lucas film. For selvom George Lucas lavet rigtigt mange irriterende fejl med sine egne film, så havde de stadig en meget mere fokusseret og bedre historie at fortælle.

Nikolajuser/663468

Når man dekonstruerer starwars og fjerner hele "heroes journey" konceptet giver starwars ingen mening mere.

Rian Johnson har skabt en interessant fortælling om mænd der skal lære at lytte til kvinder. Den er bare totalt malplaceret i en starwars kontekst.

At sige at 50% af de tidlige twitter post er lavet af bots så betyder at det hele er organiseret af russiske hackere er at lede efter unskyldninger. De twitter post udgør en mikroskopisk del af reaktionen på filmen.

Se på salgstal af starwars produkter (inkl. film) siden the last Jedi hvis man vil bedømme den generelle reaktion.

Der har været en aktiv kampagne for at sammenstille folk der er negative overfor The Last Jedi sammen med alt right og denne artikel er endnu et eksempel på dette.

Det er interessant at så mange journalister indenfor branchen ikke kan acceptere at de fleste mennesker foretrækker traditionel arketypisk historie fortælling frem for post modernistisk dekonstruktiv fortælling. Og at deres eneste svar på dette er "alt right" og "russiske bøhmænd".

DJN

"Rian Johnson har skabt en interessant fortælling om mænd der skal lære at lytte til kvinder. Den er bare totalt malplaceret i en starwars kontekst."

Ja, tænk hvis der fra starten af havde været stærke kvinder, der vidste, hvad de gjorde. Så var Star Wars aldrig blevet så stor som den er...

Laila Finderup

Må indrømme at jeg ikke forstår alt det had mod Last Jedi. Jeg synes det var en rigtig god film.

Jeg læste et sted, at folk klagede over at Force Awakens var tæt på en kopi af A New Hope. Så fik de så en original film, men det var også galt.
Spekulerer over hvad der skal til for at gøre folk tilfredse, for det virker ikke til at noget er godt nok.

Jeg har altid været Star Wars fan og glæder mig til den næste. Jeg går i biffen med det formål at blive underholdt. Jeg begynder ikke at overanalysere, jeg ser bare filmen for det den er og kan jeg gå derfra og føle mig underholdt, så har det været en god film.

Mickey

Alle og enhver kunne gennemskue hvor ringe en film The Last Jedi var, og hvor latterlig den var i Star Wars sammenhæng. Siden filmen kom ud, der har Disney jo ikke gjort andet, end at bortforklarer det konsekvente had deres film fik. Istedet for at at tage kritikken til sig, så løber de igen fra ansvaret.... typisk

DJN

Alle og enhver kan ikke se det. Jeg selv og en stor del af mine venner er Star Wars fans, og vi synes alle sammen, at The Last Jedi er god.
Dette er blot endnu en situation, hvor de negative er de højestråbende, udelukkende fordi de ikke kan overskue at nogle kan lide noget de ikke selv kan.

Chrisuser/647394

Først og fremmest virker det her indlæg lidt biased, det kan i gøre bedre Kino.

Derefter, hvad med den store fan scene der findes på video medie platformene, som fx. Youtube? En del sværere at fake, og der er bred enighed der om at The Last Jedi ikke bare er for dårlig i forhold til en Star Wars standard, men generelt bare er en dårlig film.

I er ikke BT, i burde være bedre end sådan et clickbait indlæg her :(

DJN

er ikke statsejet, så de har ret til at være lige så biased de vil. Der skal nok være en enkelt eller to inde på redaktionen der ikke synes om filmen.
Der er IKKE stor enighed om, at The Last Jedi er en dårlig film. Dem, der ikke kan lide den, råber bare højere, fordi de fleste af dem er nogle svagelige mandslinger.
De af os der elsker (ja, elsker) den, har ikke behov for at råbe det ud på samme måde, fordi vores kærlighed til filmen ikke trues af, at nogle føler sig forrådt og pisset på.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Alexanderuser/26783
Alexanderuser/26783

Hvis et filmunivers skal skabes, så kræver det vel, at film 1 klarer sig rigtig godt?

18 timer siden
Casper

Jeg er ikke kæmpe fan af Tom Hollands Spiderman, og jeg har desværre ikke været specielt begejstret for de to foregående film.

2 dage siden
Casper

Mon ikke det hovedsageligt er et spørgsmål om hvorvidt Sony vil betale nok for at forlænge med Holland. Det er jeg nu temmelig sikker på.

2 dage siden
Mortenuser/631173
Mortenuser/631173

At en abe skal spille Robbie, er da helt klart en reference til hans "Me and my monkey" sang, som han jo har skrevet om sig selv og sit forhold til

2 dage siden
Wayne

som bestemmer hans skæbne som Spiderman. MCU afgør herefter om de stadig skal samarbejde.

4 dage siden

Aktive debatter