Cookie- og Privatlivspolitik
Årets bedste film 1998

Årets bedste film 1998

Stem og vind biografbilletter

Stem op!
109
Stem ned!
0
(reset)

Hvordan skal man dog vælge den bedste film, når man kigger tilbage på filmåret 1998? Ja, det er ikke noget nemt valg. Men der er ingen vej udenom:

Hvilken film var den bedste i 1998?

Det var bl.a. året, hvor Bruce Willis skulle redde Jorden fra en enorm asteroide i Michael Bays eksplosive Armageddon, mens Jeff Bridges i rollen som den afslappede The Dude drak white russians og bowlede i Coen-brødrenes komedie The Big Lebowski.

Året bød også på to fremragende krigsfilm, der udspiller sig under 2. Verdenskrig. Nemlig Terrence Malicks smukke og grumme The Thin Red Line og Steven Spielbergs Saving Private Ryan, der vandt hele fem Oscars, bl.a. for Bedste instruktør.

En anden Oscar-sluger det år var det romantiske drama Shakespeare in Love, der omhandler den britiske forfatter, som falder for en kvinde - spillet af henholdsvis Joseph Fiennes og Gwyneth Paltrow. Det udløste hele syv Oscars, bl.a. for Bedste film, Bedste skuespillerinde og Bedste kvindelige birolle.

Der var dog ingen Oscars til den romantiske komedie There's Something About Mary, hvor Cameron Diaz charmerer alt og alle. Jim Carrey, der er kendt for sine over the top komiske roller, skruede ned for crazy-blusset i den tankevækkende The Truman Show, hvor han finder ud af, at hele hans liv er et tv-show.

Det var også året, hvor dansk film med dogmebølgen indtog verden. Her var Thomas Vinterbergs familiedrama Festen nomineret til Den Gyldne Palme, mens den vandt juryens special pris. Lars von Trier var på banen med dogmefilmen Idioterne, hvor en gruppe mennesker slipper deres indre idiot løs.

Disney leverede i 1998 med den syngende animationsfilm Mulan, der bragte en kvindelig heltinde på banen i, hvad der er Disneys animerede spillefilm nummer 36.

I udvælgelsen de 10 film har vi måttet sige farvel til en række personlige favoritter. Derfor har vi med blødende hjerte sagt farvel til Johnny Depp i Fear and Loathing in Las Vegas, en nynazistisk Edward Norton i American History X, Wes Andersons Rushmore og Wesley Snipes som vampyr i Blade.

Listens kandidater er udvalgt på baggrund af enten popularitet, antallet af priser eller for at være generelt anerkendte blandt kritikere og/eller publikum.

Vi trækker lod om 2 x fribilletter blandt alle, der skriver, hvad de stemte på og hvorfor.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Britteliisauser/116641

Fordi den er original og genial.

Laura B-J

Fordi Disney var på sit højeste dengang. <3

picauser/711703

Den står mellem The Truman Show og Armageddon. Jeg vælger dog trods alt The Truman Show. Det er et genialt manuskript og selvfølgelig er Jim Carry som sædvanlig også genial i rollen

Katrine Guser/422717

Ud over at være en skelsættende film i Danmark var Festen med til at skyde Dogme konceptet i gang og sendte chockbølger ud i den internationale filmverden og sparkede bl.a. Søren Ulrik Thomsens internationale karierre i gang, men filmen hjalp også med at sætte lys på en tabuiseret problematik, der endelig fik danskerne til at tale om incest ved kakkelbordene. Vigtig film!

Lotte Bak

Original, fængende og tankevækkende film :-)

Steen

Var en fantastisk film der fik en til at tænke over krigens gru

Rane

Det er tæt løb, men den bedste for mig er The Truman Show - hjertevarmende og sjov film!

Johan

Nok den bedste Dogme 95 film! Festen formår at bringe karakterne og fortællingen helt i forsæde, som en ægte Dogmefilm skal.

9No

Festen er den film på listen der holder sig bedst når jeg genser den idag, hvilket er ironisk da dogme nu er en forældet og afskaffet filmart. Præstationerne er fantastiske og historien kulminere i en mørk klimaks der er svær at ryste af.

Palleuser/687007

Mit valg som favorit-film for 1998 er denne gang faldet på den danske film "Festen" instrueret af Thomas Vinterberg. Jeg har valgt denne fremragende film fordi allerede fra starten har en uro der til sidst kulminerer med et brag da Ulrich Thomsen holder sin fatale tale, men også fordi hele søskendeflokken og forældrene i filmen leverede et flot stykke arbejde. Denne film gav tillige såvel "Dogme" konceptet som Thomas Vinterberg sit store gennembrud. Det var derfor også velfortjent at filmen indkasserede juryens specialpris "Grand Prix" ved filmfestivalen i Cannes.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.