Utrolige rekorder: Pixar-film overgår sin forgænger

Køb dine billetter nu!
Billede
(© Walt Disney Pictures)

Når der går 14 år mellem en populær film og dens fortsættelse, så er det klart, at forventningerne og spændingen kan nå helt til tops.

De Utrolige 2 har lige fået premiere herhjemme, men i USA har den været ude siden juni – lang tid nok til at sætte rekorder og fastlægge sig som en af de bedst sælgende film nogensinde!

billetsalg

Herunder har vi samlet nogle af de rekorder og salgstal*, så du nemt kan se, hvor ventet ’De Utrolige 2’ har været:

- Det er den hurtigste animationsfilm til at nå 1 milliard dollars i omsætning, som den gjorde på bare 46 dage. Det svarer til 6.38 milliarder kroner - altså 138.695.652 kroner om dagen!

- Det er den 9. bedste sælgende film i USA – og den kører fortsat i biografen derover. Den har dermed overhalet fx Avengers: Age of Ultron og The Dark Knight Rises i billetsalget.

- Den har lagt sig ind på en 19. plads over de bedst sælgende film nogensinde – lige bagved Captain America: Civil War (#18) og Minions (#17). Da den kun lige har fået premiere herhjemme og i de øvrige nordiske lande, så klatrer den sikkert endnu længere op ad listen.

- Det er den 3. bedst sælgende animerede film nogensinde – lige i hælen på nummer et og to, hhv. Frost og 'Minions'. Den ligger pt. kun 150.000 dollars bag 'Frost', så det kan godt være, at den når, at overhale den kolde Disney-film.

- Det er den bedst sælgende Pixar-film nogensinde - den har slået kæmpe animationsfilm af pinden, herunder Toy Story 3Finding Nemo og sidste års Coco.

- På sin åbningsaften i USA solgte 'De Utrolige 2' bedre end superhelte-brag som Thor: RagnarokSpider-Man: Homecoming og Justice League.

- Dagen efter åbningen solgte den så meget, at superhelte-familien fik den 15. bedste åbningsdag i USA og bl.a. slog The Twilight Saga: Breaking Dawn – del 2 og Rogue One: A Star Wars Story.

- Den står for den 11. største amerikanske åbningsweekend foran bl.a. Fast & Furious 7 og Captain America: Civil War.

Da den kun lige har haft premiere herhjemme, og først får premiere i lande som Italien og Tyskland senere i september, kan det tænkes, at der snart bliver rykket lidt rundt på nogle af disse tal.

De Utrolige 2 kan ses i biografen nu.

*Inflation er ikke medregnet.