Cookie- og Privatlivspolitik
Tarantino har fundet sin seriemorder

Tarantino har fundet sin seriemorder

Se det imponerende hold til Once Upon a Time in Hollywood

Stem op!
70
Stem ned!
0
(reset)

Dette er en artikel der løbende opdateres - den blev første gang udgivet i juni 2018.

I hans kommende film Once Upon a Time in Hollywood rejser Quentin Tarantino tilbage til 1969 - en brydningstid med hippier, rock'n'roll, stoffer, kult-mord og et helt nyt filmsystem. Instruktøren har selv sammenlignet sit kommende værk med sin egen kult-klassisker Pulp Fiction.

Til det har han samlet sit til dato mest stjernespækkede hold til en storslået ensemblefortælling, der anvender virkelig hændelser i plottet, bl.a. vil Charles Manson-familiens mord på Roman Polanskis højgravide kone Sharon Tate indgå, ligesom at flere skuespillere er hyret ind til at spille autentiske personligheder fra tiden.

Den 27. juni smed Leonardo DiCaprio det første billede fra filmen på Instagram, hvor han står sammen med Brad Pitt i deres 60'er udklædning, og den 6. august lagde Margot Robbie et billede af hende selv som Sharon Tate op på hendes Instagram. Se billederne nederst.

Herunder giver vi et skuespiller-overblik - fra Tarantino-kendinge til helt nye ansigter:

 

Leonardo DiCaprio & Brad Pitt

To af Hollywoods ypperste aktører, Leonardo DiCaprio  og Brad Pitt, er blevet hyret ind til hovedrollerne som hhv. tidligere western-stjerne Rick Dalton og hans tætte ven samt stunt double Cliff Booth, der sammen prøver at bryde igennem i det nye Hollywood.

Det er begge skuespilleres andet samarbejde med Tarantino, således har DiCaprio haft en af sine få skurkeroller i Django Unchained, mens Pitt gav den som nazist-jæger i Inglourious Basterds.

Margot Robbie & Dakota Fanning

Margot Robbie skal for første gang instrueres af Tarantino, og det bliver i rollen som den tidligere model og skuespillerinde Sharon Tate, der var gravid med instruktør Roman Polanski i 1969, da hun blev slået ihjel af medlemmer af den såkaldte Manson-familie.

Dakota Fanning debuterer også i Tarantino-sammenhæng, hvor hun i rollen som Lynette "Squeaky" Fromme spiller et af de mest berygtede Manson-medlemmer, som endda fik en fængselsdom for et forsøg på at myrde præsident Gerald Ford i 1975. 

Det kontroversielle drab i 1969 vil derfor indgå som en del af filmens plot - Rafal Zawierucha skal spille en ung Roman Polanski og Damon Herriman spiller den frygtede Charles Manson.

IMDb

Rafal Zawierucha & Damon Herriman

Selv om de to ovenstående ansigter ikke er så stjernekendte, så fortjener de en rubrik heroppe: Rafal Zawierucha skal nemlig spille en ung Roman Polanski, side om side med Margot Robbies Sharon Tate.

Den polske skuespiller har nærmest set kun medvirket i polske produktioner, så det bliver spændende at se ham præstere iblandt sådan et stjernefyldt ensemble. 

Den skuespiller som skal spille den frygtede Charles Manson er australske Damon Herriman - en skuespiller som er mere kendt i TV-verdenen, bl.a. for serien 'Justified'.

Al Pacino & Kurt Russell

For tredje gang skal Kurt Russell ses i et Tarantino-projekt efter store roller i The Hateful Eight og Death Proof. Rollen bliver efter sigende mindre denne gang, og det er stadig uvist, hvem Hollywood-veteranen skal spille. 

Vi ved dog, at når selveste Al Pacino debuterer i Tarantinos univers, er det som Rick Daltons agent, Marvin Shwarz. Castingen er bemærkelsesværdig, da instruktøren ofte hyrer sine idoler - såsom David Carradine i Kill Bill-filmene. Vi formoder, at en filmfan som Tarantino har dyrket en eller to Pacino-film gennem tiderne.


Burt Reynolds & Tim Roth

Den rutinerede Burt Reynolds skal også for første gang bide skeer med en Tarantino-karakter. Det bliver som George Spahn, der ejede en ranch i Los Angeles, der blev brugt til filmoptagelser, men som også blev udlejet til den kultiske Manson-familie - og altså dannede baggrunden for Tates fatale skæbne.

Tim Roth er et velkendt ansigt i Tarantino-universet, der senest medvirkede i 'The Hateful Eight'. Han er atter klar til at trække i skuespilstøjet for instruktøren - rollen er dog endnu ukendt, men det bliver formentlig en mindre en af slagsen.

Timothy Olyphant & Damian Lewis

To nye navne i Tarantino-sammenhæng, men mens Timothy Olyphant forventes at få en mindre birolle, er Homeland-skuespilleren Damian Lewis udset til at portrættere ingen ringere end Hollywood-stjernen Steve McQueen, der især er kendt for sine maskuline roller i 60'erne. McQueen var gode venner med make up-artisten Jay Sebring (som spilles af Emile Hirsch), der blev slået ihjel sammen med Tate.

James Marsden & Luke Perry

Rygterne gik indtil august 2018 på, at James Marsden var udset til at spille selveste Charles Manson, men da rollen gik til Damon Herriman, må vi nu spekulere på hvem han mon kommer til at spille. Derimod ser den tidligere Beverly Hills 90210-stjerne Luke Perry ud til at skulle portrættere skuespilleren Wayne Maunder, der blev kendt for western-serien 'Lancer' fra 1968-70. 

Zoë Bell & Michael Madsen

Vi slipper ikke for et par gamle kendinge, for det ville jo ikke være en Tarantino-film uden. Derfor får vi selvfølgelig også fornøjelsen af Zoë Bell, der faktisk startede som Uma Thurmans stunt double i 'Kill Bill' (måske hun har været en inspiration til Brad Pitts rolle?). Mens den altid herlige Michael Madsen er udvalgt til en mindre rolle.

IMDb

Clifton Collins Jr. & Emile Hirsch

Clifton Collins Jr. fra bl.a. Pacific Rim skal spille en karakter, som indtil videre kun har et navn: Ernesto "The Mexican" Vaquero. Skuespilleren bag EL Lazo fra 'Westworld' skal nok brillere i sin rolle i denne Tarantino film. Emile Hirsch, som vi kender fra Into the Wild og Lone Survivor, er hyret ind til at spille make-up artisten Jay Sebring, der også måtte lade livet sammen med Sharon Tate. Hirsch er ikke ukendt med de hårde emotionelle scener, så mon ikke der bliver et udemærket sammenspil med Margot Robbie?

Mike Moh, kendt fra Marvel's 'Inhumans' og 'Street Fighter: Assassin's Fist' vil portrættere ingen ringere end Bruce Lee - den populære kampsportsudøver og skuespiller, der brød igennem i 70'erne i USA med film som Enter the Dragon. Om filmen vil dække længere end 1960erne og komme ind over Bruce Lees gennembrud og dødfald vides endnu ikke, men man kan altid spekulere. 

Yderligere så er Tarantino-kendis Keith Jefferson tilbage i folden som Pirate Keith, mens Nicholas Hammond er Sam Wanamaker - den amerikansk/australske skuespiller kendt fra bl.a. 'The Sound of Music'.

Herudover dukker Scoot McNairy op i rollen som den fiktive karakter Business Bob Gilbert, der ifølge flere medier, er en western-skuespiller. Rumer Willis vil spille den britiske skuespillerinde Joanna Pettet, mens Dreama Walker spiller skuespillerinden Connie Stevens.

Russisk-amerikanske Costa Ronin, som vi kender fra bl.a. 'Homeland', spiller Woytek Frykowski - en af Roman Polanskis venner i Hollywood, hvor han bl.a. var livsredder under optagelserne til Polanskis 'Knife in the Water'. Woytek og hans kæreste var blant dem, der ud over Jay Sebring og Sharon Tate, blev dræbt natten mellem den 8. og 9. august 1969 af Charles Mansons tilhængere. 

Endelig, så har faste Tarantino-skuespiller Samuel L. Jackson sagt, at han ikke kommer til at være med i denne omgang - på grund af at både 'Once Upon a Time i Hollywood' og Captain Marvel har indspilninger på samme tid. Samuel L. Jackson genoptager nemlig rollen som Nick Fury til Marvel-superheltefilmen, men mon ikke der bliver plads til en hemmelig cameo? Det er jo ikke en rigtig Tarantino-film uden Jackson, der har medvirket i stort alle instruktørens film siden Pulp Fiction.

Once Upon a Time in Hollywood får premiere den 8. august 2019.


Margot Robbie Instagram

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Christoffer

Når man ser listen med skuespillerne, at Tarantino har skrevet/instrueret film og at Tarantino sammenligner filmen med Pulp fiction så kan man ikke andet end at glæde sig

Phantomuser/669296

Lyder som en rigtig spændende film! Mange gode navne og interessant handling!

Gad vide, om de fik nok i kassen med Burt Reynolds, eller om de finder en anden til rollen. Ville være synd, hvis Burt ikke nåede at være med i én sidste film.

Christian

Sådan - Noget at se frem til!

Joe

Ser altid frem til mere Tarantino og denne film har en fantastisk rolleliste!

Mark Lyng Plym Källstrøm

Tarantino er garanti for god underholdning. Og mon ikke han også selv er med i filmen i denne omgang?

Wayne

Virkelig noget at se frem til.

bambiexplorer

... at falde over hinandens ben, ser det ud til at Tarantino giver mig en supergod fødselsdagsgave til næste år :)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

The Joker

Jeg er enig med Daniel Craig.

5 timer siden
The Joker

Harrison Ford bliver skiftet ud med en kvindelig udgave af Indiana Jones, så er den saga slut.

5 timer siden
Steffenuser/911245
Steffenuser/911245

Da filmen startede og der stod del 1. Tænkte jeg åh nej ikke en film der slutter uden afslutning.

1 dag siden
Carsten Gottliebuser/133896
...
Carsten Gottliebuser/133896

før Guardian of Galaxy Vol. 3 er James Gunn aktuel med Guardian of Galaxy holiday special på Disney+ december 2022

1 dag siden
Jørgen Mathorneuser/394194
Jørgen Mathorneuser/394194

Pænt goddag.

Vi er klar til en ny sæson.

1 dag siden