Cookie- og Privatlivspolitik
Skuespillere der er børn af... skuespillere

Skuespillere der er børn af... skuespillere

Har du styr på dine filmfamilier?

Stem op!
34
Stem ned!
0
(reset)

I denne uge har BlacKkKlansman premiere. Her ses John David Washington som Ron Stallworth, en sort politibetjent der får til opgave at infiltrere selveste Ku Klux Klan.

John David Washington, der filmdebuterer i Spike Lees drama-komedie, er søn af selveste Denzel Washington. I den anledning har vi samlet 28 skuespillere, hvor skuespilskunsten gik i arv fra mor eller far... eller begge. Vi har dog kun valgt forældre-barn-konstellationen, og derfor optræder Olsen-søstrene og Hemsworth-brødrene ikke på listen. 

1.       Blythe Danner og Gwyneth Paltrow

Blythe Danner er måske mere kendt som Ben Stillers svigermor i Meet the Parents-filmene, men hun er et kendt ansigt i tv-verdenen, hvor hun er aktuel i serien 'Patrick Melrose'.

Datteren Gwyneth Paltrow har vundet en Oscar for rollen i Shakespeare in Love, været med i The Talented Mr. Ripley og optrådte i Iron Man som Iron Mans eneste ene, Pepper Potts, en rolle som hun siden har haft i Marvel-universet. 

 

2.       Tony Curtis, Janet Leigh og Jamie Lee Curtis

Både faren, moren og datteren er alle kendte skuespillere – Tony Curtis havde en kæmpe karriere gennem 1950erne og 1960erne samt en ikonisk rolle i tv-serien 'De uheldige helte' gennem 70erne.

Janet Leigh har spillet den mest kendte karakter til at blive dræbt i et brusebad. Det skete i Alfred Hitchcock-filmen Psycho.

Datteren Jamie Lee Curtis fortsatte i morens gyser-fodspor i John Carpenters Halloween og i komedien A Fish Called Wanda. Nu genoptager hun rollen fra Halloween i Halloween, der har premiere om nogle uger. 

3.       Goldie Hawn og Kate Hudson

Skuespilleren Kurt Russel og Goldie Hawn har været gift gennem mange år, og sammen har de opdraget Kate Hudson, som Hawn fik fra et tidligere forhold. Hudson har udtalt, at selvom Russel ikke er hendes biologiske far, kunne han lige så godt have været det. 

Goldie Hawn vandt en Oscar for 'Private Benjamin' og har ellers været Amerikas Sweetheart gennem især 80erne og 90erne. Kurt Russel har haft en stor karriere med Tombstone, The Thing og senest både Guardians of the Galaxy Vol. 2 og The Hateful Eight.

Datteren Kate Hudson brød igennem i Almost Famous, har medvirket i flere romantiske komedier og givet stemme til Mei Mei i Kung Fu Panda 3.

4.       Henry Fonda, Peter FondaJane Fonda og Bridget Fonda

Ikonet Henry Fondas karriere startede helt tilbage i 1930erne, men er i dag bedst kendt for rollerne i 12 Angry Men og Once Upon a Time in the West. Efter fem koner kan det ikke være nogen overraskelse, at nogle af børnene følger i farens fodspor.

Peter Fonda har bl.a. medvirket i Easy Rider og 3:10 to Yuma, mens datteren Jane Fonda er blevet lige så stor som farmand med seks Oscar-nomineringer på cv'et.

Peter Fondas datter Bridget Fonda har også medvirket i en del film, bl.a. 'A Simple Plan', Lake Placid og Jackie Brown

5.       Jon Voight og Angelina Jolie

De spillede far og datter i Tomb Raider-filmen fra 2001 og har hver haft en stor karriere inden for filmens verden.

Jon Voight mødte vi i Midnight CowboyDeliverance, Heat, Mission: Impossible og senest i Fantastic Beasts and Where to Find Them som Henry Shaw Sr.

Datteren Angelina Jolie slog igennem i Girl, Interrupted i 1999 med en Oscar til følge og har været med i en stribe af populære film karrieren igennem: Mr. & Mrs. Smith, hvor hun mødte eksmanden Brad Pitt, Tomb Raider: The Cradle of Life, Maleficent m.fl.

6.       Lloyd Bridges, Jeff Bridges og Beau Bridges

Lloyd Bridges karriere begyndte i 1930erne og sluttede i 1990erne – så der har været meget at leve op til.

Jeff Bridges, som vandt en Oscar for sin rolle i Crazy Heart, har spillet med i utallige film, bl.a. den ikoniske rolle som 'The Dude' i The Big Lebowski, og han har medvirket i begge TRON-film fra hhv. 1982 og 2010. Senere har han spillet Obadiah Stane i Iron Man, Champ i Kingsman: The Golden Circle, og du kan se ham i Bad Times at the El Royale til oktober.

Beau Bridges har spillet vice præsident i TV-serien 'Homeland', medvirket i tv-serien 'Bloodline' og endda spillet over for sin bror i 'The Fabulous Baker Boys'.

7.       Kirk Douglas og Michael Douglas

Begge disse mænd har allerede haft Oscar-karrierer – Kirk vandt en Lifetime Achievement Award i 1996, og Michael vandt en Bedste mandlige hovedrolle-pris for Wall Street.

Faren, Kirk Douglas, der i dag er 101 år gammel, kender vi fra Spartacus og Paths of Glory, hvor junior bl.a. var med i klassikeren Basic Instinct og genoptog rollen som Gordon Gekko i Wall Street: Money Never Sleeps.

8.       Stellan Skarsgård, Alexander Skarsgård, Bill Skarsgård, Gustaf Skarsgård og Valter Skarsgård

Det er næsten ikke muligt at lave en artikel om skuespilsfamilier uden at nævne den svenske Skarsgård-flok.

Stellan Skarsgård har haft en kæmpe karriere med internationale roller i Pirates of the Caribbean-serien, biografaktuelle Mamma Mia: Here We Go Again og som Erik Selvig i den første Thor-film og senere gennem i flere Avengers-film. Læg dertil en masse skandinaviske optrædender i Den enfoldige morder og En ganske rar mand samt tre spillefilm for Lars von Trier, og du har en af svensk films største skuespillere gennem tiderne.

Den ældste søn Alexander har, efter gennembrudet som den 1000-årige vampyr Erik Northman i TV-serien 'True Blood', også spillet Tarzan i The Legend of Tarzan – og han har da også en lille bitte rolle i Zoolander, hvis nu man havde glemt det.

Den næste bror i rækkefølgen er Gustaf Skarsgård, som har medvirket i Darling og Kon-Tiki, samt haft en tilbagevendende rolle i TV-serien 'Vikings' som karakteren Floki. Han er også aktuel i HBO-serien 'Westworld'.

Derefter kommer Bill Skarsgård, som for alvor slog igennem sidste år som Pennywise the Dancing Clown i gyseren It, men som vi også kender fra Anna Karenina og Deadpool 2 – sidstnævnte hvor han optrådte som karakteren Zeitgeist.

Den yngste af truppen, Valter Skarsgård, har stadig sit internationale gennembrud til gode og optræder i skandinaviske film, men der er næppe lang tid til, at han slår igennem som sine brødre.


9.       Will Smith og Jaden Smith

Will Smith behøver næsten ingen introduktion: Han har været nomineret til to Oscars for rollerne i Ali og Jagten på lykke, han har været med i klassikerne Men in Black (som får en remake næste år), Independence Day og har senest spilledt Deadshot i DC-filmen Suicide Squad.

Sønnen, Jaden Smith, har vi set i film som The Karate Kid og After Earth, hvor han viste, at æblet ikke falder langt fra stammen.

10.   Debbie Reynolds, Carrie Fisher og Billie Lourd

Vi kan simpelthen ikke lave denne liste uden at nævne denne familie.

Debbie Reynolds havde en imponerende karriere old school-karriere med bl.a. 'Sing'ing in the Rain' på samvittigheden. Hun spillede også sig selv i The Bodyguard, gav sin stemme til Kim Possibles bedstemor, samt medvirkede i 'Will & Grace'.

Datteren, Carrie Fisher kender vi selvfølgelig fra Star Wars-universet som Princess Leia Organa, samt som ’script doctor’ på en stor håndfuld af populære film som Hook og 'Sister Act'.

Vi mistede begge disse to skuespillerinder i 2016 i løbet af nogle få dage, og derfor står kun Carries datter Billie Lourd tilbage. Hun medvirkede i film for første gang i Star Wars: The Force Awakens og har sidenhen fået en rolle i 'Billionaire Boys Club' og en tilbagevendende rolle i 'American Horror Story'.

11.   Don Johnson, Melanie Griffith og Dakota Johnson

Don Johnson havde karrierens kæmpe gennembrud med rollen som James Crockett i tv-serien 'Miami Vice' (senere filmatiseret med Colin Farrell), og har siden medvirket i filmene Django Unchained og Machete.

Melanie Griffith, som han var gift med i to omgange, og som selv er datter af Tippi Hedren fra The Birds, havde en strålende karriere i 1980erne med film som Working Girl. I nyere tid har karrieren været mindre prangende, men hun har dog kunnet opleves i en mindre rolle i The Disaster Artist.

Datteren Dakota Johnson spiller hovedrollen som Anastasia Steel i Fifty Shades-trilogien og er senere på året aktuel i Bad Times at the El Royale og Suspiria.

12.   Denzel Washington og John David Washington

Denzel Washington behøver heller ikke nogen speciel introduktion – vi kender ham fra de Oscar-vindende præstationer i Glory og Training Day samt The Book of Eli, Malcolm X, Equalizer-serien, The Magnificent Seven, og mange mange flere film…

Skuespil ligger i generne, da sønnen John David pt. er biografaktuel med filmen BlacKkKlansman. Han medvirker desuden overfor Dwayne ’The Rock’ Johnson i TV-serien 'Ballers' og snart over for Robert Redford i The Old Man and the Gun.

 

13.   Donald Sutherland og Kiefer Sutherland

Den canadiske skuespiller Donald Sutherland er ikke til at komme udenom. Karrieren startede allerede tilbage i 1962, og den har kun taget fart med årene.

Han spillede med i antikrigsfilmen M.A.S.H. og gyseren Don't Look Now, men er mest kendt nu til dags som Præsident Snow i The Hunger Games-serien. Han var sidste år aktuel i Vores livs ferie.

Hans lige så kendte søn, Kiefer Sutherland, har spillet hovedrollen Jack Bauer i TV-serien '24', og havde i 80erne og 90erne en stor karriere med film som 'Young Guns' og 'Flatliners'.

14.   Lenny Kravitz og Zoë Kravitz

Musikeren og (somme tider) skuespilleren Lenny Kravitz spillede sig selv i filmen Zoolander i 2001, og har siden ikke haft mange roller, andet end Cinna i The Hunger Games og The Hunger Games: Catching Fire og en rolle i The Butler.

Datteren Zoë Kravitz fik sin store rolle i Mad Max: Fury Road, og har også medvirket med i Divergent-serien og tv-serien 'Big Little Lies'. Zoë Kravitz er aktuel som Leta Lestrange til november med Fantastiske skabninger 2: Grindelwalds forbrydelser.

 

15.   Ice Cube og O’Shea Jackson Jr.

Ice Cube er udeover at være en hip hop-historiens største artister, også kendt for sine filmroller. Han medvirkede i både Boyz n the Hood21 Jump Street og 22 Jump Street, samt i xXx: Return of Xander Cage.

Da Ice Cubes liv blev fortalt i filmen Straight Outta Compton, spilede hans søn, O’Shea Jackson Jr., sin egen far med skræmmende lighed. Sønnen er da også på vej til en karriere med roller i 'Ingrid Goes West' og Den of Thieves, og han bliver aktuel til næste år med en rolle i Godzilla 2: King of the Monsters.

16.   Clint Eastwood og Scott Eastwood

Den 88-årige levende legende har haft en enestående karriere gennem årene med roller i trilogien af spaghettiwesterns A Fistful of Dollars, For a Few Dollars More og The Good, The Bad and the Ugly samt Dirty Harry-filmene.

Clinten har også gjort sig som instruktør, hvor højdepunktet har været den dobbelte Oscar-succes i Unforgiven og Million Dollar Baby - begge film med ham selv på rollelisten.

Sønnen Scott har medvirket i Flags of our Fathers, Invictus, Fury, men også The Fate of the Furious og Pacific Rim Uprising.

17.   John Barrymore, John Drew Barrymore, Diana Barrymore Jaid Barrymore og Drew Barrymore

John Barrymore er, med over 60 skuespilsroller i film frem til 1941, den ældste i familien og en vaskeægte stjerne fra filmmediets spæde begyndelse.

Sønnen, John Drew Barrymore, havde en mindre karriere i 1960erne og 1970erne, men nogle enkelte roller her og dér.

Datteren, Diana Barrymore, havde en ganske kort karriere i 1940erne.

Jaid Barrymore har også haft nogle enkelte roller, men det er datteren – og Johns barnebarn – Drew Barrymore som vi kender mest til i dag. Hun spillede Gertie i E.T. the Extra-Terrestrial, Sugar i Batman Forever, Dylan i Charlie’s Angels og er aktuel i TV-serien 'Santa Clarita Diet'.

18.   Johnny Depp, Vanessa Paradis  og Lily-Rose Depp

Med næsten 100 roller på CV’et, kan Johnny Depp roligt siges at være en af Hollywoods mest benyttede skuespillere.

Rollen som piraten Jack Sparrow i Pirates of the Caribbean-filmene er formentlig den mest kendte i dag, og samtidig har han været en af Tim Burtons muser med rollerne som Edward i Edward Scissorhands, Barnabas Collins i Dark Shadows og mere. Ofte i tung makeup.

Han har været Oscar-nomineret tre gange, senest for titelkarakteren i Sweeney Todd, og er aktuel lige om lidt med Fantastiske skabninger 2: Grindelwalds forbrydelser.

Ekskonen, Vanessa Paradis, har medvirket i en del franske film såsom 'Pigen på broen' samt nogle få internationale titler udover at være en populær sangerinde.

Datteren Lily-Rose begynder også at skabe et navn for sig selv i film som 'A Faithful Man' og Planetarium.

19.   Robert Downey Sr. og Robert Downey Jr.

Måske kender man sønnen mere end faren, men man skal huske at suffiksen ’Jr.’ netop betyder, at der findes en ’Sr.’ derude. Nemlig Robert Downey Sr. Denne medvirkede i 'Hail Caesar' fra 1994, og i nogle andre få film som 'To Live and Die in L.A.' og 'Johnny Be Good'.

Det er dog junior, der har haft den største karriere – med både nedture og opture. Bedst kendt som Tony Stark, alias Iron Man, i Marvel-filmene, men også fra titelrollen i Sherlock Holmes-filmene.

Han har bl.a. også været med i The Judge, Chef, Due Date, Zodiac, og var i 1993 nomineret for en Oscar i rollen som Charlie Chaplin. Den anden Oscar-nominering fik han for at spille en skuespiller, der går til ekstremerne for sin method acting, i komedien Tropic Thunder tilbage i 2008.

20.   Arnold Schwarzenegger og Patrick Schwarzenegger

Han startede karrieren som body-builder.

Den østrigske skuespiller fik efter et par små film så tilbudt rollen som Conan the Barbarian i 1982, og derefter som Terminator i The Terminator i 1984. I 1980erne og 1990erne var han den største actionstjerne i Hollywood med roller i Predator, Terminator 2 og True Lies, og efter en politisk karriere som guvernør i Californien er han vendt tilbage til det hvide lærrede i bl.a. The Expendables-franchisen. The Predator, en efterfølger til originalen fra 1987, er aktuel i biografen.

Arnolds søn, 25-årige Patrick Schwarzenegger, er også begyndt at skabe et navn for sig selv i filmverdenen. Han har medarbejdet i filmen Midnight Sun og har optrådt i TV-serien 'The Long Road Home'.

21.   James Brolin og Josh Brolin

Selv Thanos har en far.

James Brolin var i 1973 med i den originale version af Westworld, som er inspirationen bag TV-serien af samme navn. Han var også med i The Amityville Horror og er aktuel i TV-serien 'Life in Pieces'.

Sønnen derimod, Josh Brolin, har været med til at gøre livet surt for Marvels mægtigste superhelte som Thanos i Infinity War og som Cable i Deadpool 2.

Udover det har Josh også spillet med i filmene No Country for Old Men, Milk og Sicario og Hil, Cæsar!. Og selvfølgelig i The Goonies tilbage i 80erne.

22.   Jeremy Irons og Max Irons

Han er en af Englands største skuespillere og modtog en Oscar for 'Reversal of Fortune'. Jeremy Irons har medvirket i næsten 100 titler. Deriblandt i 'Dead Ringers', i Bille Augusts 'Åndernes hus', og meget mindeværdigt som stemmen bag løven Scar i Løvernes Konge. Han spillede skurken Simon Gruber i Die Hard: with a Vengeance og har haft roller i Manden med jernmasken og Lolita osv. osv.

For nylig fik vi fornøjelsen af ham i 'The Borgias', og Irons var da også den perfekte kandidat til at indtage rollen som Batmans butler Alfred Pennyworth i Batman v Superman: Dawn of Justice.

Hans søn, Max Irons, optræder i film som Dorian Gray, Red Riding Hood, The Host og Kvinden i guld samt den kommende The Wife. Max startede karrieren ud som model for Burberry.

23.   Julia Roberts, Eric Roberts og Emma Roberts

Julia Roberts er en af Hollywoods mest kendte ansigter med roller som Vivian i Pretty Woman, Anna Scott i Notting Hill og Tess i Ocean’s Eleven serien. Hun har vundet en Oscar for filmen Erin Brockovich og været nomineret tre gange mere, senest for Familien.

Hendes bror, Eric Roberts, har også været Oscar-nomineret i en hovedrolle for filmen 'Runaway Train - Flugtekspressen'. Han har, med over 500-kreditteringer på IMDb, en lang solid birolle-karriere med roller i The Dark Knight og tv-serier som 'Suits' og 'Grey’s Anatomy'.

Hans datter, Emma Roberts, har spillet side om side med Dave Franco i filmen Nerve, samt haft en rolle i 'Billionaire Boys Club'. Hun er dog mest kendt for rollen som Madison Montgomery i 'American Horror Story'.

24.   Jerry Stiller, Anne Meara og Ben Stiller

Jerry Stiller og Anne Meara var de bedste i hele verdenen, da det kom til komedie i 1960erne, med 'The Ed Sullivan' show.

Jerry Stiller har optrådt i film som Hairspray og Zoolander, mens Anne Meara har medvirket i Night at the Museum, Sex and the City og 'Reality Bites'.

Deres søn, Ben Stiller, står bag nogle af de mest populære amerikanske komedier fra de sidste 30 år. Han var med i Meet the Parents, Zoolander, Tropic Thunder og mere.

25. Tom Hanks og Colin Hanks

Hvis der er endnu en skuespiller, som ikke behøver nogen introduktion, så er det Tom Hanks. Han har vundet to Oscars, for Philadelphia og Forrest Gump, samt været nomineret til yderlige tre for Big, Saving Private Ryan og Cast Away

Colin Hanks, sønnen, har også en karriere på vej. Han var med i King Kong, Untraceable, og har spillet med i TV-serierne 'Dexter' og 'Fargo'. 

26.   Karen-Lise Mynster, Søren Spanning og Rosalinde Mynster

Ulla Jacobsen fra 'Matador', alias Karen-Lise Mynster, kender vi også for en masse andre roller.

Hun har nemlig medvirket i 'Krummerne', Anja & Viktor, Blinkende lygter, julekalenderen 'Tidsrejsen', og spiller lige om lidt Kirsten Munk i Christian IV – Den sidste rejse.

Hendes mand, Søren Spanning, har også en stor karriere, med roller i En Kongelig Affære, 'Borgen', 'Lærkevej' og rollen som Odin i 'Jul i Valhal'.

Deres datter, Rosalinde Mynster, er mest kendt som Fie fra tv-serien 'Badehotellet'. Men også snart biografaktuel som den kvindelige hovedrolle i I Krig & Kærlighed. Derudover skal hun spille en yngre udgave Kirsten Munk i 'Christian IV – Den sidste rejse'. 

Kaas

27.    Preben KaasNikolaj Lie Kaas og Gerda Lie Kaas

Preben Kaas var en af de mest berømte komikere på de skrå brædder og i danske folkekomedier i 1950erne og frem. Blandt glansrollerne er Ole Sørensen i 'Soldaterkammerater' og Dynamit Harry i Olsen banden-filmene.

Sønnen Nikolaj Lie Kaas har bredt sit spil ud over flere genrer. Detektiven Carl Mørck er måske den største danske rolle indtil videre for Kaas junior, der dog har film som Idioterne, Blinkende lygter, De grønne slagtere, Rembrandt, BrødreSolkongen og Dirch på cv'et.

Det er næsten ikke muligt at nævne en stor dansk film fra de sidste 20 år, uden at Nikolaj Lie Kaas har medvirket i en eller anden grad. Samtidig kunne han opleves i den amerikanske Dan Brown-filmatisering Engle & Dæmoner.

Han er biografaktuel lige om lidt med Journal 64.

Gerda Lie Kaas står foran sin filmdebut med hovedrollen i Lene Kaaberbøl-filmatiseringen Vildheks, som får premiere til oktober. 

28.   Christoffer Bro og Nicolas Bro

Christoffer Bro har medvirket i nogle af de bedste danske film fra 1960erne og 1970erne. Han var også med i tv-serien 'Taxa' og er måske mere kendt, for det yngre publikum, som Fiffig-Jørgensen fra 'Nissebanden i Grønland'.

Sønnen Nicolas Bro kender vi fra Adams æbler, Undskyld jeg forstyrrer, Spies & Glistrup, Dræberne fra Nibe og adskillige tv-serier. Hans næste film, Journal 64, er biografaktuel til oktober, mens Skammerens Datter II: Slangens Gave udkommer til næste år.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Annika

Der er også Martin Sheen, Charlie Sheen og Emilio Estevez

Johnuser/380510

brødreparret Edvard og James har jo begge børn der er skuespillere: Lawrence, Freddie og Emilia.

Ester Lunduser/223452

Burde Nicolas´ søster Laura Bro ikke også nævnes? Hun har spillet med i en del film som bl.a. "Under sandet".

Christine Marie Roederer

Hej Ester,
Jo, det kunne hun sagtens! Tak for input :)

Mvh Christine

Toniuser/1306483

Og Nikolajs Mor Anne Mari Lie var også skuespiller (3 film) ud over at være forfatter og fotomodel.

Christine Marie Roederer

Hej Toni,
Det er helt rigtigt at Anne Mari Lie også var skuespiller, og vi kunne også have taget hende med :)

Mvh Christine

Anne-Marie

Max Irons er ganske rigtigt søn af Jeremy Irons - men hans mor Sinead Cusack er også skuespiller - ligesom hendes forældre og søskende - - osv. Se Imdb.

Christine Marie Roederer

Hej Anne-Marie,
Det er ganske vist helt rigtigt. Dem kunne vi godt have taget med :)

Mvh Christine

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Gustav

Det bare luksus jo

3 timer siden
Alexanderuser/26783
Alexanderuser/26783

Hvis filmen er 100 procent færdig, hvorfor i alverden skal vi så vente i 2 år og 2,5 måned på at få lov at se den.

16 timer siden
Ghita

Det er en super film og Mads Mikkelsen er jo heller ikke værst.

3 dage siden
Carsten

Det lyder som en drålig nyhed og synd for det univers der er bygget op. Jeg håber ikke det vil ske at han skal være med i dette univers.

4 dage siden
Heidi

Captain America: The First Avenger udspiller sig i ca. år 2012 da den starter med at de finder Steve Rogers frossen (ca.

4 dage siden

Aktive debatter