Cookie- og Privatlivspolitik
Hvad hvis Avengers gik på Hogwarts?

Hvad hvis Avengers gik på Hogwarts?

Sorteringshatten fra Harry Potter er på spil

Stem op!
5
Stem ned!
0
(reset)

Hvad ville der ske hvis Marvel-universet fandtes samtidig med Harry Potter-universet?

Udover en masse spændende crossovers, og spørgsmål om hvilken Marvel-helt ville være hvad i Harry Potter-verdenen, så er det største spørgsmål naturligvis, hvilke Hogwarts-huse de forskellige superhelte ville ende i.

Det spørgsmål har Collider nu svaret på i en liste, som tager udgangspunkt i de enkelte personlighedstræk fra hver karakter.

Vi har samlet de forskellige helte nedenunder, så du nemt kan se hvilket hus, der er det mest populære eller hvilket hus, som måske overrasker dig mest.

SPOILERS: Der kan være spoilers for samtlige Marvel-film (Ant-Man and the Wasp  og Infinity War inklusiv) og alle Harry Potter-film. Læs videre på eget ansvar. 

Hufflepuff:

De ydmyge, ærlige og hårdtarbejdende Hufflepuffere er ikke så bemærkelsesværdige som dem fra de andre huse. De er venlige og har ikke de samme stereotyper som de andre huse, hvilket Cedric Diggory – may he rest in peace – jo også fremviste i forhold til at være Hogwarts’ repræsentant under Turneringen i Magisk Trekamp sammen med Harry Potter. Den observante Newt Scamander kommer da også fra det venlige hus.

Derfor er det måske lidt sjovt, at den første karakter som kommer i det ’glemte’ hus, er den ’glemte’ Avenger, Hawkeye. Jeremy Renners Clint Barton har været med i fire ud af de mange film, og med sine knap 33 minutters optræden i det ellers 43 timer lange Marvel-univers er det næsten forståeligt, at han bliver ved med at blive glemt.

Han fik dog lov at vise sin loyalitet og sande farver i Age of Ultron, hvor han sætter alt på spil for holdets skyld. Som Collider selv skriver det, ”Shine on, you brooding badger”.

Den næste halvglemte Avenger (til trods for hele to spillefilm) er Ant-Man. Ja, ligesom Hawkeye var Paul Rudds Ant-Man heller ikke til at finde i Infinity War, og derfor er det et stort spørgsmål om hvor han var under filmen.

(Spoiler alert: Ant-Man and the Wasp besvarer lige dette spørgsmål).

Han er loyal over for sine venner og allierede, selvom dem og ham selv er tidligere indsatte. Grunden til at han havnede i fængsel, er dog forståeligt nok. Derfor er Scott Lang en Hufflepuff – han gør det rigtige, og det gør han uanset, hvad det betyder for ham.

Groot har givet alt for sine venner. Da Vin Diesels karakter i Guardians of the Galaxy ofrer sig selv for at redde resten af banden, fremviser han det samme mod, som Cedric Diggory gjorde i det fatale møde med Lord Voldemort i kirkegården i Flammernes Pokal.

Derfor er han en ærlig Hufflepuff, og derfor hører han til de hårdtarbejdende. Hans mod og vilje til at hjælpe er da også en vigtig del af Infinity War – uden ham ville ræset mod Thanos have været tabt fra starten.

Man kunne måske beskylde Hufflepuff for at være det naive hus med Hawkeye, Ant-Man, Groot og nu også Mantis på listen. Men den definerende del af Hufflepuff-huset er deres ønske om at hjælpe andre, og Pom Klementieffs Mantis gjorde mere end det, da hun fik Ego til at sove i Guardians of the Galaxy, Vol.2.

Selvom Mantis har den samme Gryffindor-kvalitet, som Neville Longbottom ville have, så udkonkurrerer hendes venlighed og empati den modighed.

Sidst men ikke mindst, så har vi Jon Favreaus Happy Hogan. Han er bare Hufflepuff'er helt ind i hjertet, og det forstås godt i forhold til sin sindssyge loyalitet over for Tony Stark

Han tager alt det travle arbejde og tager da også Iron Mans mobning ret pænt: Han tør sige imod, men gør i sidste ende, hvad han får besked på. Man ved da også godt at de bedste venskaber er Hufflepuff og Slytherin.

Rawenclaw:

Rawenclaw kan hurtigt blive opsummeret som det ’kloge’ hus. Det er dog ikke helt rigtigt set, da det er det er det kreative, men også det arrogante, som udgør en ægte Rawenclaw. Intelligens og deres store viden gør dem for det meste selvsmagende.

Husker du fx at Gilderoy Lockhart (Glitterik Smørhår) var en repræsentant af Rawenclaw huset?!

Derfor er det ikke så overraskende, at Black Widow er blevet sorteret i dette hus. Selvom Scarlett Johanssons Natasha Romanoff ville kunne have passet perfekt ind i Slytherin, så gør hendes kløgtighed til den perfekte Rawenclaw-kandidat.

Hun skal kunne gøre sig klar på missioner og holde styr på alle informationerne, hun får, så derfor er Rawenclaw oplagt.

Den næste Rawenclaw-karakter er ingen mindre end Spider-Man himself, Peter Parker.

Tom Hollands Peter kunne egentlig godt have været sorteret i Gryffindor med sit mod og sin ambition, men hans personlighed – specielt i Spider-Man: Homecoming – gør ham til en ideal Rawenclaw: Videnskaben betyder mere, og fylder dermed også mere.

Når vi nu alligevel er i videnskabens tegn, så kommer Bruce Banner som den næste Rawenclaw.

Den metodiske fremgangsmåde, hvad videnskaben angår, og villighed til at prøve den selv, gør, at Mark Ruffalos karakter ikke kunne passe ind i noget andet hus.

Collider har valgt at skille Hulk og Bruce Banner ad – derfor gælder ingen af Hulks personlighedstræk her, og det er kun manden, Bruce Banner, som bliver analyseret. Derfor er Rawenclaw den ægte hjem for videnskabsmanden.

Rykker vi et skridt videre i videnskaben, så falder den 16-årige Shuri også i det kloge hus.

I Infinity War fremstår hun i skikkelse af Letitia Wright som klogere end Bruce Banner og Tony Stark, da hun kommenterer på, hvordan de har samlet Vision sammen.

Selvom noget virker, kan det altid forbedres”, siger hun til T’Challa i Black Panther. Hendes intelligens og kreativitet udgør hendes tapperhed, og lige præcis derfor er Shuri en oplagt Rawenclaw.

Som en nysgerrig, syntetisk, humanoid robot er Vision en umiddelbar logisk Rawenclaw.

Hans visdom og intelligens overgår selv de overnævntes, og alligevel er han defineret af sin menneskelighed.

Selvom han besidder enorm magt i form af sjæl-stenen, som har givet ham liv, så søger Paul Bettanys Vision altid en logisk ende på konflikter fremfor kamp.

Rocket Raccoon er overraskende nok mere Rawenclaw, end han er Slytherin.

Selvom han tit tænker mere på penge og på selvrealisering, så har han et højt intellekt, som gør det muligt for ham at komme ud af forskellige situationer.

Med Bradley Coopers stemme har han flere gange udvist et klogt sind, og den genetisk forbedrede gnaver har endda reddet dagen, som vi har set det i de to Guardians-film.

Hvis der er nogen, der kan håndtere Iron Man, så er det kæresten-nu-forlovede Pepper Potts.

Hun er hans moralske kompas og grunden til, at han ikke er gået helt amok i narcissismen – selvom det var tæt på i den første Iron Man-film.

Hun er kyndig og en barsk forretningskvinde, som har taget over som chef for Stark Industries. Gwyneth Paltrow portrætterer hende overlegent. 

Slytherin:

Selvom Slytherin bliver opfattet som den ’onde’ hus af mange, så er det ikke nødvendigt, at alle personer i slangens hus er ligeså onde som Lord Voldemort. Huset byder på personlige ambitioner, snedighed og selvbevarelse.

Iron Man er den første Slytherin på listen, mest takket være hans ambition og ego.

Det narcissistiske karaktertræk, som Tony Stark fremviser, gør, at han ville falde helt på plads i Slytherins hus. Robert Downey Jr. har perfektioneret milliardæren til fingerspidserne. 

Den næste Slytherin, som Collider byder på, er Scarlet Witch.

Selv om Wanda Maximoff måske ikke længere passer ind i husets værdier, så startede hun ud som en vaskeægte Slytherin.

Snedig, ressourcefulde, ambitiøs – Elizabeth Olsen hjælper hende til at sætte flueben ved nærmest alle af de vigtigste personlighedstræk for huset.

Snedigheden og opfindsomheden har M’Baku også – derfor optræder han i Slytherin.

I Black Panther ser vi ham holde øje med, hvad de andre spillere har gang i – alt dette for at fremme sine egne personlige ambitioner.

Han prøver fx at overtage tronen i Wakanda i 'Black Panther', og selvom han hjælper T’Challa med at bekæmpe Proxima Midnight og Obsidian Cull i 'Infinity War', er Winston Dukes skikkelse ikke sikker på, at det er den bedste måde at gøre det på.

Hvis én karakter har forvandlet sig til en slange for at lettere kunne dolke en anden, er det så ikke helt oplagt at karakteren tilhører Slytherin?

For det gør Loke.

Hans egoistiske og arrogante personlighed har drevet ham gennem de mange film, og hans megalomani i The Avengers førte ham også frem på billedet som en kynisk og snedig Slytherin, i skikkelse af Tom Hiddleston, som har gjort kultgjort karakteren. 

Før han kom blev ’Master of the Mystic Arts’, var Doctor Strange en yderst arrogant og selvabsorberet kirurg.

Strange vil ikke bare lære for lærings skyld, han vil skubbe grænserne, uanset prisen.

Han gør også lige dette i Doctor Strange, da han begynder at manipulere tid og bryder naturens love på trods af potentialet for ødelæggelse. Egoet fylder en hel del – derfor er Benedict Cumberbatch super som Slytherin.

Hun kunne været Gryffindor eller Rawenclaw, men alt i alt er Nebula en Slytherin.

Hun er for selv-centreret og vil have for meget kontrol for at være noget andet hus, og derfor hører hun til i den underjordiske opholdsstue.

Kender man tegneserien ’Infinity Gauntlet’, kan man også godt forstå, hvorfor Karen Gillians Nebulas ambitioner hører ganske godt med til Slytherins hus.

Gryffindor:

Ja, Gryffindor er det bedste hus, hvis man følger Harry Potter universets hovedpersoner.

De er tapre, dristige, atletiske, populær… men de er også hensynsløse, selvretfærdige.

Hvis de tror, at en bestemt person fortjener at blive behandlet dårligt, vil de gøre det – noget som James Potter, Sirius Black og Fred & George Weasley var rigtig gode til.

Derfor er Steve Rogers, aka Captain America, den perfekte Gryffindor.

Selvretfærdigheden kender vi alt for godt til (”Jeg beder ikke om tilgivelse, og jeg er færdig med at spørge om lov” siger han i Infinity War).

Han indbegreber mod og godhed til det yderste, og hans vilje til at gøre det rette overgår alt andet.

Det bliver også hans fald i Civil War, hvor Chris Evans nægter at gå imod hvad han tror er det rette valg.

Steve Rogers er stædig og tapper, og derfor er han en ideel Gryffindor.

Tapperheden har Hulk også. Derfor tilhører Bruce Banners anden side Gryffindor.

Hulk har tapperheden med sig, men også den refleksion der passer til.

Thor Odinson er også en vaskeægte Gryffindor.

Født ind i storhed, med en ekstrem sans for selvretfærdighed – hele den første Thor-film spiller jo på den – og en modighed uden grænser fordi han jo er en gud…

Thor kunne sikkert også fremskynde Godric Gryffindors sværd fra Sorteringshatten hvis han gav sig til det.

Og mon ikke et sværd ville se lige så godt ud i Chris Hemsworths hånd som en hammer ville?

Den næste Gryffindor kan næsten heller ikke komme ind i noget andet hus.

The Falcon sætter kryds i tapperhed og i beslutsomhed.

Sam Wilson er en specialtrænet soldat fra den amerikanske hær, hvis opgave var at redde tilskadekomne soldater i feltet.

Anthony Mackie flyver rundt iført en dragt, som giver ham vinger, og når han først har fundet en sag, giver han ikke slip.

Bare fordi han har navnet på en stor kat i sin superheltetitel, så er det ikke kun derfor, at Black Panther er havnet i Gryffindor-stolen.

Selvom T’Challa måske kunne være i hvert enkelt af de andre huse, så har han altså forpligtelsen til sine idealer helt på plads.

Han er en værdig helt, villig til at gå på kompromis og skabe nye begyndelser uanset konsekvenserne. Chadwick Boseman fremstår også ekstrem troværdig i rollen. 

Hvis T’Challa er Gryffindor, så følger Dora Milaje krigeren Okoye tæt bag på.

Selvom hendes ekstreme villighed til at overholde reglerne kunne betyde, at hun kunne være Hufflepuff, så er Okoye en sand Gryffindor, som tager konkurrencen meget alvorligt.

Hun undgår aldrig konfrontationer, og derfor er hun ideal i løvens gab.

Desuden passer farverne på Dora Milaje kostumet allerede til Gryffindor, så Danai Gurira ville ikke føle sig alt for bar bund i Harry Potter-universet. 

Selvom hans bedste ven er en Slytherin, så er War Machine en inkarneret Gryffindor.

James Rhodes udfører sin pligt med at holde folk trykke, og han udstråler den slags mod, som eksemplificerer, hvad det betyder at være en Gryffindor.

Rhodey betalte en høj pris for at følge den rette vej i Civil War, og der er ingen tvivl om, at Don Cheadle udstråler den perfekte Gryffindor-energi.

Det kan godt være, at Star-Lord er ”Ron Weasley med 45% mere selvtillid”, men det betyder ikke, at han ikke er mindst lige så vigtig.

Selvom han laver jokes og sjov det meste af tiden, er Peter Quill også ekstrem tapper.

Han er altid klar på at redde universet, lige som Ron Weasley altid var klar på det samme. Derfor er Chris Pratts Peter Quill en oplagt Gryffindor.

Til den næste karakter skriver Collider selv at ”hun er Hermione Granger til Star-Lords Harry Potter”.

Derfor er Gamora en Gryffindor, og ingen Slytherin. Det tyder på, at hun fra starten af sit liv altid har villet rive sig fri fra Thanos’ greb.

Hendes tapperhed stammer måske fra Thanos selv, som han påstår i Infinity War, men Zoe Saldanas Gamora har selv skabt sin skæbne, og derfor fortjener hun en plads på Gryffindor-holdet.

Endnu et Guardians of the Galaxy-medlem er at finde i Gryffindors opholdsstue: Drax.

Det er rimeligt ligetil, da han er modig, loyal og fuldstændig ærlig.

Han kunne måske passe ind i Slytherin, da hans mål om at hævne sin kone og datter næsten koster hele Guardians-holdet livet på Knowhere i Infinity War, men hans loyalitet udgår hans narcissisme, og derfor ryger han i Gryffindor.

Og hvad så med Thanos?

Ja, den mest ødelæggende skurk i hele Marvel-universet har også fået en dom fældet over for sig: Slytherin.

Han er den mest narcissistiske karakter i universet (”Jeg gør det bare selv”, sagde han i den ene post-credits scene), og det må man da også sige, han er, når han knipser med fingrene.

Er du enig i Colliders sortering? 

Hvilket hus tror du the Winter Soldier passer i?

Og Hope Van Dyne?

Eller Heimdal?

Nick Fury?

Og hvad med Captain Marvel?!

Er du også nysgerrig på, hvordan Marvel-heltene ville se ud i Harry Potter-universet, kan du prøve at kigge med her, hvor en fan har lavet nogle smarte animationer, som blander begge verdener.

Den næste film i Marvel-universet er Captain Marvel, der har dansk biografpremiere den 7 marts 2019.

Den næste film i Harry Potter-universet er Fantastiske skabninger: Grindelwalds forbrydelser, der har dansk biografpremiere den 15. november 2018.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder

Bag kameraet på 'Iron Man 3'
7 år siden
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Shah Bazidas

Hvornår kan vi sigte efter at skulle købe billetter? :-)

6 dage siden
FilmFyr
...

Læs hvad Shah skriver.

6 dage siden
Nicklasuser/960498
Nicklasuser/960498

Det er jo sådan de gør nu... hvis det er en helaftensfilm, så koster den mere end hvis den er normal eller forlænget spilletid

6 dage siden
jørgen

kommer til at koste biografer livet tror jeg

1 uge siden
Ramonuser/167848
Ramonuser/167848

...nu glæder jeg mig bare til at se om Tenet kan udfordre disse Top 3, som for alvor har brændt sig fast, fordi de rammer plet på alle sanser!

1 uge siden

Aktive debatter