Cookie- og Privatlivspolitik
14 anbefalinger til årets CPH PIX

14 anbefalinger til årets CPH PIX

Unikke filmoplevelser på filmfestivalen

Stem op!
9
Stem ned!
-1
(reset)

Fra i den 27. september til og med den 10. oktober indtager filmfestivalen CPH PIX København. Det betyder bl.a. et udbud på 180 film fra hele verden, videre til en lang række unikke events samt filmvisninger on location rundt omkring i hovedstaden.

Vi har kigget det alsidige og sprudlende program igennem og kommer herunder med en række anbefalinger fra festivalens store udbud af filmoplevelser, der både finder sted i og udenfor biografens mørke.

Klik på titlerne for billetter og mere information. Besøg CPH PIX for det fulde program.Pet Sematary på Vestre Kirkegård
Tør du tage på Vestre Kirkegård og se gyserfilmen Pet Sematary, der er baseret på en bog af Stephen King? Det har du nemlig muligheden for på årets festival, hvor en dyser dyrekirkegård gemmer på grumme hemmeligheder for en lille familie i Maine. I 2019 forventes der desuden at lande en nyfortolkning af romanen, der er kendt med den danske titel ’Ondskabens kirkegård’. Filmen har to visninger den 9. oktober

Mean Girls Night Out
“On Wednesdays we wear pink” – og ja, det er naturligvis på en onsdag, at du kan opleve teen-komedien Mean Girls fra 2004 på det store lærred. Du kan derfor allerede godt nu gøre dit lyserøde outfit klar til en af festivalens uden tvivl sjoveste fælles filmoplevelser, når den står på en ung Lindsay Lohan, pigekliker og drengeproblemer. Filmen vises den 3. oktober.

Blinkede lygter live
Der er allerede gået hele 18 år siden, at Anders Thomas Jensens sorte komedie Blinkende Lygter havde biografpremiere. Nu får den stjernespækkede film nyt liv i form af en såkaldt live-reading, hvor en række af Danmarks bedste kvindelige skuespillere læser det citat-venlige manuskript højt, hvor man kan se frem til legendariske linjer som bl.a. ”Det er en syg høne, der har lagt det æg der” og ”Faktisk så er Ove Ditlevsen en af vores største digtere”. Eventet finder sted den 8. oktober.Cutterhead
Festivalen byder på flere spændende forpremierer. En af dem er den danske og underjordiske thriller ’Cutterhead’. Filmen har den nervepirrende præmis, at PR-medarbejderen Rie bliver fanget i et trængt borehoved adskillige meter under det københavnske metrobyggeri. Filmen vises den 28. september og 3. oktober, mens den har almindelig biografpremiere den 24. januar 2019.

Shoplifters
Det japanske drama 'Shoplifters' vandt Guldpalmen på filmfestivalen i Cannes tidligere i år, og er instrueret af mesterinstruktøren Hirokazu Kore-Eda, der altid har familien i centrum. Det gælder også her, hvor man følger en familie af småsvindlere, der på kærlig vis hustler sig igennem hverdagen. ‘Shoplifters’ vises den 1. og 9. oktober på festivalen, mens den får almindelig biografpremiere den 11. oktober.

Før frosten
Michael Noer har stået bag hårdkogte film som R og Nordvest samt det sagte drama Nøgle hus spejl og den amerikanske fængselsfilm Papillon. Med sin nye film Før frosten tager han publikum med til 1850’erne, hvor man følger den hårdt pressede bonde Jens, der spilles af Jesper Christensen. Filmen vises den 30. september på CPH PIX og får regulær biografpremiere den 10. januar 2019.

Girl
Det belgiske drama Girl vandt hele 4 priser på årets filmfestival i Cannes, bl.a. til instruktør Lukas Dhont og hovedrolleindehaveren Victor Polster. Man følger her teenageren Lara, der er født som en dreng, men er i hormonbehandling for at blive en kvinde og samtidig kæmper en hård kamp for at blive ballerina. Filmen vises den 29. september og den 3. oktober, mens den har regulær biografpremiere den 4. april 2019.Mandy
Karismatiske Nicolas Cage indtager denne action-horror-og-thriller-film, der allerede er blevet hypet på diverse festivaler forud for CPH PIX.
Nu byder Mandy da også bl.a. på både et vildt hævntogt, en satanisk kult og en pokkers masse blod, når Nicolas Cage i skikkelse af Red Miller gør sit for at hævne sin elskede Mandy. Filmen vises den 28. september samt den 1. og 8. oktober.

Wildlife
Det er et interessant trekløver, man finder bag dramaet ‘Wildlife’, der udspiller sig i 1960’eres USA. Carey Mulligan og Jake Gyllenhaal spiller nemlig det perfekte ægtepar, mens skuespilleren Paul Dano debuterer som instruktør. Men der skal ikke så meget til før fundamentet skrider under parret i en film om det simple, men også skrøbelige liv. Filmen vises den 28. september samt den 3. og 7. oktober.

Leave no Trace
Instruktør og manuskriptforfatter Debra Granik imponerede i 2010 med det isnende drama Winter’s Bone. Det er derfor spændende at se, hvad hun byde på med sin første fiktionsfilm siden da. Krigsveteranen Will (Ben Foster) lever i skjul for myndigheder med sin datter Tom (Thomasin McKenzie) i en nationalpark uden for Portland. Han vil bare være usynlig, mens hun længdes efter den omkringliggende verden. Filmen vises den 27. september samt den 2. og 8. oktober.  

The Man Who Killed Don Quixote
Den britiske filmskaber og vildbasse Terry Gilliam er altid garant for krøllede idéer og overrumplende billeder. Derfor er The Man Who Killed Don Quixote i vores kikkert, bl.a. også med tanke på, at den har været hele 30 år undervejs og bl.a. byder på tidsrejser og riddere, mens den bizarre fortælling er baseret på Miguel de Cervantes litterære klassiker. Filmen vises den 27. og 30. september samt den 9. oktober.

Keep an Eye Out
Der er uden tvivl tale om en af festivalens mest bizarre, absurde og sjove film med franske Quentin Dupieux’ Keep an Eye Out. Han er nemlig manden bag de både originale og komplet skøre ’Rubber’, ’Wrong Cops’ og ’Reality’. Denne gang står den på bl.a. inkompetent politiarbejde, en bindegal betjent og 70’er retro.  Filmen vises den 28. og 30. september samt den 6. oktober.

First Reformed
Paul Schrader har bl.a. skrevet manuskript til Martin Scorseses Taxi Driver og Raging Bull, mens han både har skrevet og instrueret thriller-dramaet First Reformed. Ethan Hawke indtager rollen som præsten Toller, der opsøges af en ung kvinde (Amanda Seyfried), som er bekymret for sin miljøaktivistiske mand. Herfra snor fortællingen sig intenst afsted. Filmen vises den 27. september samt den 2. og 8. oktober.

A Bluebird in My Heart
Roland Møller har de seneste små 10 år kunnet opleves i alt fra intense dramaer som Under Sandet og store internationale actionbrag som Skyscraper. Men først nu indtager han sin første hovedrolle uden for landets grænser i det franske thriller-drama A Bluebird in My Heart. Han spiller her den netop løsladte Danny, som tager på et uforvarende hævntogt. Filmen vises den 8. og 10. oktober.

Læs mere om CPH PIX's program på deres site.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Catalina Sofia

HVOR?????

2 timer siden
Catalina Sofia

Jeg kan sgu da ikke finde traileren til DRUK.....,????

2 timer siden
Malte

Den glæder jeg mig til :-)

8 timer siden
DJN
DJN

"Den unge skuespiller Timothée Chalamet stjal alle pigehjerter og sikrede sig en Oscar-nominering for bedste mandlige hovedrolle i en alder af 22 å

1 dag siden
Daniel Bentien

Det var en fejl. Den kan ses i toppen nu.

1 dag siden

Aktive debatter