Skal Denzel Washington spille Scarface i ny genindspilning?

Instruktøren prøver at overtale skuespilleren til at overtage Al Pacinos ikoniske rolle
Billede
(© Scarface (Universal Pictures) / Equalizer (UIP))

Denzel Washington har allerede vist sine evner som storstilet gangster i rollen som Frank Lucas i American Gangster, men hvis det står til instruktør Antoine Fuqua bør den Oscar-vindende skuespiller kaste sig ud i endnu en ikonisk gangsterrolle, nemlig som ingen andre end Scarface.

En tredje filmatisering af Armitage Trails' roman om den ambitiøse Tony, der kravler op af mafiaens rangstige for at nå til tops og falde igen, er på vej. I flere år har der været snak om filmen, der egentlig fik en premieredato i 2018 med Diego Luna udset til rollen som Tony.

Men den nyeste udmelding fra instruktør Fuqua peger altså i retning af, at man i øjeblikket er ved at gentænke projektet, i hvert fald afslørede han til THR, at Denzel Washington var hans drømme casting til Scarface - selvom skuespilleren selv er tøvende:

- Min drøm er at se ham som Scarface. Han griner nogle gange og siger "(Al) Pacino gjorde et fantastiske arbejde. Det vil jeg ikke".  [Jeg prøver] stadig at overtale ham til at gøre det.

Tidligere blev det meldt ud at selveste Ethan og Joel Coen var hyret ind til at arbejde på et manuskript af Sporanos- og Boardwalk Empire-forfatter Terence Winter, men i marts kom det frem, at mexicanske Gareth Dunnet-Alcocer skulle stå for en genskrivning. 

Den første Scarface kom i 1932, mens den mest mindeværdige inkarnation i populærkulturen har været Al Pacinos Tony Montana i Brian De Palmas film fra 1983.

Spørgsmål er dog om den 63-årige Washington ikke er for gammel til rollen som den sultne immigrant - medmindre historien selvfølgelig omskrives med det i mente.

Washtington er dog langt fra færdig med at spille rå og brutal, i samarbejde med netop Antoine Fuqua er han aktuel i de danske biografer med The Equalizer 2 fra 16. august.