/*');">*/
Cookie- og Privatlivspolitik
Sådan! Danskerne indtager Toronto-filmfestivalen 2018

Sådan! Danskerne indtager Toronto-filmfestivalen 2018

Thomas Vinterberg, Michael Noer og Paprika Steen udtaget 

Stem op!
8
Stem ned!
0
(reset)

Toronto International Film Festival er ikke bare Nordamerikas mest prestigefyldte festival, men også den begivenhed, der gang på gang har vist sig som den bedste indikator for Oscar-kapløbet.

Det er derfor stort, når Danmark deltager, og i år gør hele fem af vores helt egne instruktører netop dette. 

Før frosten_Jonas Svensson
Før frosten - instrueret af Michael Noer

Verdenspremieren på den nye film fra instruktørens bag 'R' (2010), Nordvest (2013) og Nøgle hus spejl (2015) vil finde sted under festivalens serie for internationale spillefilm, Contemporary World Cinema.

Dramaet foregår i 1850'ernes Danmark, hvor bonden Jens (spillet af Jesper Christensen) indgår en skæbnesvanger pagt for at redde sin familie imod sulten. Manden tvinges til gifte sin datter (Clara Rosager) væk til storbonden på den nærliggende gård. Et valg der kaster familien ud i splittelse, hemmeligheder og mord. 

'Før frosten' er skrevet af Michael Noer i samarbejde med den debuterende Jesper Fink, og har også Magnus Krepper, Elliott Crosset Hove, Rasmus Hammerich og Ghita Nørby på rollelisten. Noer var sidste år også aktuel på Toronto med sin kommende film Papillon, der får premiere den 23. august. 
(premiere den 10. januar)

Den tid på året
Den tid på året - instrueret af Paprika Steen

Skuespillerinden Paprika Steen har tidligere instrueret Lad de små børn … (2004) og Til døden os skiller (2007), og er nu igen Toronto-aktuel med den satiriske julefilm 'Den tid på året' under festivalens serie for internationale spillefilm, Contemporary World Cinema.

Filmen tager kærlig hånd om danskernes juletraditioner, der år efter år er ved at tage livet af os. Vi følger Katrine og Mads samle hele den pukkelryggede for at fejre højtiden, med alt hvad det indebærer fra and til sang til stress og gaver. De fraskilte forældre, den rapkæftede lillesøster, hendes nye mand og børnene skal alle passe ind i forældrenes forestilling om hjerternes fest, men snart brister illusionen om julefred.  

Steen medvirker selv som værtinden Katrine over for navne som Sofie Gråbøl, Lars Brygmann, Jacob Lohmann, Karen-Lise Mynster, Lars Knutzon, Bodil Lassen, Patricia Schumann, Hans Holtegaard og Fanny Leander Bornedal. Filmen er skrevet i samarbejde med dramatikeren Jakob Weis, der debuterer i film-henseende. 
(premiere den 8. november)
 

Kursk_mika_cotellon
Kursk - instrueret af Thomas Vinterberg

Thomas Vinterbergs internationale thriller-drama 'Kursk' er blevet udtaget til festivalens serie Special Presentation, hvor Oscar-vindere som Spotlight (2015), La La Land (2016) og The Shape of Water (2017) har deltaget.

Filmen er baseret på virkelige begivenheder og handler om den russiske ubåd K-141 Kursk, der i 2000 sank efter en fejlslagen torpedoaffyring i Barentshavet med 118 sømænd om bord. De 23 besætningsmedlemmer, der efterfølgende kæmpede for deres liv bliver filmens omdrejningspunkt, og her ses skuespillerne Matthias Schoenaerts, Colin Firth, Léa Seydoux, Max von Sydow og afdøde Michael Nyqvist i de bærende roller.

Samtidig er de danske skuespillere Helene Reingaard Neumann, Peter Plaugborg, Lars Brygmann, Bjarne Henriksen, Magnus Millang, Aske Bang, Martin Greis og Kathrine Greis-Rosenthal også medvirkende.
(afventer premieredato)

christian_vium
Hjertelandet - instruktører Janus Metz, Sine Plambech
 

Dokumentarfilmen der følger kærligheden mellem en gruppe thailandsk-danske ægtepar, får verdenspremiere på festivalen. Hjertelandet' er filmet hen over hele ti år, så den kunne følge tre generationers udvikling. Filmen foregår i området Thy i Nordvestjylland, hvor der bor 926 thaikvinder. 

Janus Metz Pedersen står tidligere bag den kritikerroste film Armadillo.
(premiere den 20 september)

Kilder: DFI og pressemedelelse fra Have PR

Den 43. udgave af Toronto International Film Festival finder sted den 6.-16. september, hvor kino.dk vil deltage med daglige rapporter derfra.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Michael

Dejligt at se så 4 forskellige film får den mulighed, det er helt sikkert også nogen jeg skal se på et tidspunkt, især Før frosten har jeg ventet på (jeg skal virkelig passe på med at sige den titel, læser det hele tiden som Før frokosten).

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Noobcake

det er hans double

2 dage siden
Nicolai

Vi har lige haft gang i et Spider-man marathon, hvor denne indgik, og det var super fedt at sidde og hygge sig under vores dyner til filmene.

4 dage siden
TheDayDreamer

Det her er uden sammenligning min allermest ventede film NOGENSINDE!

5 dage siden
John

Denne Marvel film distribueres af Sony, så den skulle gerne komme i de sædvanlige biografer :)

1 uge siden
bambiexplorer

... kun gå galt!

1 uge siden

Aktive debatter