Cookie- og Privatlivspolitik
"Dumbledore føler sig somme tider som et bæst"

"Dumbledore føler sig somme tider som et bæst"

Jude Law åbner op omkring sin rolle i Fantastiske skabninger 2

Stem op!
30
Stem ned!
0
(reset)

Fantastiske skabninger: Grindelwalds forbrydelser byder på en ung udgave af troldmanden Albus Dumbledore. Skuespilleren Jude Law portrætterer karakteren, som vi kender fra Harry Potter-filmene.

Men hvad er det for en Dumbledore, vi møder i filmen, som foregår 70 år, før den inkarnation, Richard Harris og Michael Gambon spillede?

For første gang fortæller Jude Law nu om rollen, og det sker i et interview med Entertainment Weekly, hvor han bl.a. kommer ind på karakterens ståsted i fortællingen, hans seksualitet og forholdet til to andre, vigtige karakterer.

- Jeg havde det held at sidde med (forfatter og manuskriptforfatter) J.K. Rowling kort efter, at vi begyndte at arbejde på filmen. Hun gav mig en god idé om Albus’ livsrejse, hvem han var, og hvad der skete i hans hoved, hjerte og verden i denne historie, udtaler Jude Law og fortsætter:

- Den ting, der kom ud af det, var en fornemmelse af leg. Han har en ungdommelig tilgang til livet, men der er noget, der tynger ham om hjertet, i hans fortid, som ligger under det hele. Der er en bund af god humor, et godt hjerte, en selvforståelse og en fornemmelse for fortiden.

Noget af det, der har været mest omtalt i medierne, er afsløringen af Dumbledores seksualitet. J.K. Rowling har nemlig understreget, at troldmanden er homoseksuel, og denne udtalelse kommenterer Law også i interviewet:

- Du skal huske på, at det er blot den anden Fantastiske skabninger-film i en serie (på fem film, red.), og det fantastiske ved Jo (Rowlings) skriverier er måden, hvorpå hun viser karaktererne, skræller dem af indtil hjertet over tid. Du er kun ved at lære Albus at kende i denne film, og der er naturligvis meget mere på vej.

Fantastiske skabinger: Grindelwalds forbrydelser

Jude Law kommenterer også på forholdet mellem Newt Scamander (Eddie Redmayne) og Dumbledore:

- Jeg tror, at han beundrer Newts moralske kodeks, at han altid vil gøre det rigtige, fordi han kan ikke gøre andet end det rigtige. Jeg tror, at han godt kan lide, at Newt finder skønheden i bæsterne, fordi jeg tror, at Dumbledore somme tider føler sig som et bæst.

Og så er der det store spørgsmål om forholdet til Gellert Grindelwald, der spilles af Johnny Depp.

- Jeg har faktisk ikke nogen scener med Johnny. Som jeg sagde før, er dette kun anden del af en større historie. Jeg har altid beundret ham fra afstand, men vi kender ikke hinanden, og jeg har kun mødt ham på denne film. På mange måder passer det meget godt til deres forhold, for det er mange år siden, at de sidst har set hinanden.

Fantastiske skabninger: Grindelwalds forbrydelser får biografpremiere den 15. november.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Simom

jeg har altid været stor fan af Harry Potter (både bøger og film)og har elsket alle film og glædet mig til da der kom en ny og "episode" 2 af Fantastic beasts and where to find them er ingen undtagelse. er jeg den eneste der glæder mig :3

Ann-Britt

Hvis du er, så hedder jeg Mads Gedebuk fremover ;D

Ann-Britt

Glæder mig SÅ MEGET til dette afsnit (OG de næste).

Håber hun som sidst lader filmmanuskriptet udgives.
Det var fantastisk at kunne genopleve filmen på den måde :)

Horsi

Du kan gå på biblioteket og finde to bøger med titlen Fantastic Beast and Where to find them. Den ene er den bog Newt skriver i filmen. Den andne er manuskriftet.

Ann-Britt

Manuskriptet til den kommende film, kan jeg næppe allerede nu låne på biblioteket.
Manuskriptet til film 1 i serien har jeg allerede læst i indtil flere gange :)
Bogen bag filmen har jeg ejet i adskillige år ;)

Horsi

Det troede jeg var tydeligt nok siden jeg gengav filmens navn.

Mickey

Som KÆMPE fan af Potter-bøgerne, har det altid irriteret mig at Dumbledore pludselig var homoseksuel. Hvis det nu havde været en del af bøgerne, fint nok, men det var bare ud af det blå, derfor ALT for tydeligt at det bare var JK Rowling's eget politiske agenda som spillede ind. Nu ændres hele præmissen omkring hans vendskab til Grindelwald, og dét skal de nok malke i filmene her, ingen tvivl. :/

Ann-Britt

Hej
Det fremgår da ellers med al tydelighed, at der var et forhold mellem Dumbledore og Grindelwald i den erindringsbog som Rita Skeeter får udgivet og som bliver omtalt allerede i starten af bog 7.
Så, hvor mener du, at det er pludseligt, at Dumbledore bliver præsenteret som homosexuel?

Mickey

Der bliver aldrig beskrevet et kærlighedsforhold i erindringsbogen. der beskrives et venskab, intet andet. Det var først efter Dødsregalierne udkom, at JKR bekendtgjorde Dumbledore's seksualitet. Man er selvfølgelig forskellige, men jég synes bare ikke det fungerer, at en karakter pludselig skal være homoseksuel, efter at det aldrig har været nævnt eller hintet genne 7 bøger. Derfor kan man jo regne ud, at det handlede om inklusion frem for historien :/

Julius

Jeg tror ikke, Mickey mente at det var en 'nyhed' at Dumbledore blev markeret som homoseksuel, men mere hvor pludseligt det kom frem i sin tid. Hvis der i syvende og sidste bog i en serie refereres til en afdød karakter som værende homoseksuel, kan det bestemt argumenteres for at det er pludseligt. :)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Alexanderuser/26783
Alexanderuser/26783

Hvis et filmunivers skal skabes, så kræver det vel, at film 1 klarer sig rigtig godt?

16 timer siden
Casper

Jeg er ikke kæmpe fan af Tom Hollands Spiderman, og jeg har desværre ikke været specielt begejstret for de to foregående film.

2 dage siden
Casper

Mon ikke det hovedsageligt er et spørgsmål om hvorvidt Sony vil betale nok for at forlænge med Holland. Det er jeg nu temmelig sikker på.

2 dage siden
Mortenuser/631173
Mortenuser/631173

At en abe skal spille Robbie, er da helt klart en reference til hans "Me and my monkey" sang, som han jo har skrevet om sig selv og sit forhold til

2 dage siden
Wayne

som bestemmer hans skæbne som Spiderman. MCU afgør herefter om de stadig skal samarbejde.

3 dage siden

Aktive debatter