Cookie- og Privatlivspolitik
15 action-helte der tog røven på os...

15 action-helte der tog røven på os...

Paul Rudd – nu med six pack

Stem op!
17
Stem ned!
0
(reset)

I forbindelse med premieren på superheltefilmen Ant-Man and the Wasp kigger vi nærmere på en række skuespillere, der har overrasket os i rollen som action-helt.

For da den første Ant-Man landede i 2015 var det som bekendt med Paul Rudd i titelrollen, der således kunne ses både flekse mavemuskler og slå skurke i gulvet på bedste action-maner. Det kom som lidt af en overraskelse, da han ellers hovedsageligt var kendt som en sjov og afslappet fyr i både komedier og dramaer.

Rudd er dog ikke alene, da man således finder alt lige fra en skarpskydende Helen Mirren, videre til en spinkel Michael Cera og en hårdtslående Emily Blunt på vores liste.

Ant-Man and the Wasp har biografpremiere den 4. juli. Du finder dine billetter lige her.


Paul Rudd som Scott Lang aka Ant-Man
Det var nok de færreste, der havde set det komme, da Paul Rudd blev castet som en af Marvel-universets superhelte med Ant-Man i 2015. Ikke desto mindre kan den charmerende skuespiller - der måske nok var mest kendt som en småfjollet og tilbagelænet fyr i diverse komedier, så som I Love You, Man og Role Models - altså nu ses dele øretæver ud og rocke en overraskende six pack.


Liam Neeson som Bryan Mills i Taken-filmene 
Den Oscar-nominerede skuespiller var - inden han indtog den brutale Taken-series første film i 2008 - overvejende kendt som en dramatisk skuespiller fra film som Michael Collins og ikke mindst Schindler's List. Ganske vist havde han bl.a. svunget et lyssværd som Qui-Gon Jinn i Star Wars-universet, men rollen som den hårdtslående Bryan Mills blev for alvor startskuddet på en sen karriere som action-stjerne for ireren, der siden da har sendt op til flere hundrede skurke til tælling.


Robert Downey Jr. som Tony Stark aka Iron Man 
Det første action-mættede spadestik til det sidenhen store Marvel-univers på film blev taget med Robert Downey Jr. i rollen som den arrogante og action-seje Tony Stark aka Iron Man i 2008. Nu virker han måske nok som den oplagte superhelt iført flyvende rustning, men for 10 år siden var Robert Downey Jr. mere synonym med personlige skandaler, en Oscar-nominering for sin rolle som Chaplin, samt medvirken i bl.a. Wonder Boys og tv-serien ’Ally McBeal’.


Helen Mirren som Victoria i RED-filmene
En af de måske største action-overraskelser på denne liste kommer i form af en skarpskydende Helen Mirren i rollen som Victoria i action-komedierne Red og Red 2 fra henholdsvis 2010 og 2013. Selvom hun ganske vist gør både god og cool figur med et automatvåben i hænderne, så var det ikke just det mest oplagte karaktervalg for den engelske skuespillerinde, der både har været nomineret til flere Oscars samt ikke mindst vundet en for sit nuancerede portræt af dronning Elizabeth II i dramaet The Queen.


Michael Cera som Scott Pilgrim i ’Scott Pilgrim vs. The World’  
Actionstjerner er normalvis lig med bl.a. store muskler. Det kan man vist godt – uden at fornærme nogen – sige ikke just er, hvad Michael Cera har flest af. Det har han heller ikke i rollen som Scott Pilgrim i coming-of-age- og action-komedien Scott Pilgrim vs. The World fra 2010. Det forhindrer ham ikke i at dele øretæver ud, når han her går i flæsket på sin udkårnes ekskærester med både et flammende sværd og hårde flyvespark. En noget mere actionfyldt rolle end man ellers har set ham indtage med film som Juno og Superbad.


Matt Damon som Bourne i Bourne-serien 
Matt Damons CV i slutningen af 90’erne fandt man blandt de mest prominente titler de prisvindende dramaer Good Will Hunting og The Talented Mr. Ripley, der med karakterstudiet og dramaet i front bl.a. havde sikret ham Oscar-guld. Men i 2002 indfandt en noget mere hårdtslående karakter sig på hans CV med Doug Limans The Bourne Identity – den først film i en intens og hæsblæsende action-serie. Siden da har Matt Damon som den tidligere CIA-agent delt adskillige håndmadder ud. Kapow!


Michael Keaton som Batman
Det er muligt, at Christian Bale for mange er lig med flagermuse-manden, men vi må ikke glemme, at Tim Burton i 1989 fløj ind på superheltescenen med den gotiske Batman, som noget overraskende havde Michael Keaton i rollen som den dystre og slagfærdige hævner. Før det kunne han nemlig bl.a. ses i det lette komediedrama 'Mr. Mom' og som et yderst bizart gespenst i Beetlejuice. Han skulle dog vise sig at bære helterollen på både overbevisende og mindeværdig vis… ”I’m Batman”.


Emily Blunt som Rita i ‘Edge of Tomorrow’
Britiske Emily Blunt indtager rollen som en af nyere tids sejeste action-kvinder i skikkelse af den slagfærdige og frygtløse Rita i science fiction- og action-filmen Edge of Tomorrow fra 2014. Her giver hun i den grad den noget mere action-vante Tom Cruise kamp til stregen i den ene dødsforagtende og eksplosive action-scene efter den anden. Nej, det havde vi ikke just set komme, da vi så hende i film som bl.a. dramaet The Devil Wears Prada og i komedien The Five-Year Engagement.


Seth Rogen som The Green Hornet i ’The Green Hornet’

Superheltefilmen The Green Hornet fra 2011 er på mange måder en umage størrelse. For ikke alene finder man den finurlige instruktør og krøllede hjerne Michel Gondry i instruktørstolen, man finder nemlig også i filmens titelrolle Seth Rogen som action-helten Britt Reid aka The Green Hornet. Han var ellers primært kendt som stenet komiker og småfjollet fyr i komedier som Knocked Up og Pineapple Express. Men her fik han altså lov til at prøve kræfter som maskeklædt superhelt.


Colin Firth i Kingsman-filmene
Hvem havde troet, at selveste Mr. Darcy fra tv-serien ‘Pride and Prejudice’ skulle gå action-amok i en kirke, så blodet sprøjter? Nej vel. Ikke desto mindre er det tilfældet i agent-og-action-komedien Kingsman: The Secret Service fra 2014, hvor Colin Firth indtager rollen som adræt og elegant agent – en rolle han gentog i The Golden Circle fra sidste år. Det var nok ikke den karakter, som lå først for efter præstationerne i Bridget Jones's Diary, Love Actually, Mamma Mia!, A Single Man og The King's Speech.


Keanu Reeves som Johnny Utah i ’Point Break’
Ganske vist har Keanu Reeves op til flere gange indtaget action-fræsende roller – tænk blot på film som den intense Speed fra 1994, eller som den kung-fu-kyndige udvalgte Neo i The Matrix-trilogien, videre til den brutale John Wick i filmene af samme navn. Men der var engang, hvor navnet Keanu Reeves ikke var synonym med øretæver og eksplosioner. For tilbage i 1991 indtog han nemlig noget overraskende rollen som undercover-agenten Johnny Utah i surfer-og-action-filmen Point Break. Ja, der var et stykke op til den actionfilm fra hans rolle som den småfjogede Ted i den bizarre tidsrejse-komedie Bill & Ted's Excellent Adventure fra 1989.


Scarlett Johansson som Black Widow
Nu synes det måske nok som verdens største selvfølge, at Scarlett Johansson sparker røv i rollen som den russiske agent Black Widow i det store Marvel-superhelteunivers. Forud fandt man hende dog i noget mindre pryglgivende roller i film som Lost in Translation, Girl with a Pearl Earring og Vicky Cristina Barcelona. Hun entrerede helte-universet i sit sorte outfit første gang med Iron Man 2 i 2010, og har siden gentaget rollen flere gange i bl.a. The Avengers og Avengers: Infinity War.


Nicolas Cage som Stanley Goodspeed i ’The Rock’
I dag er der ikke en sjæl, som løfter et øjenbryn, når man finder Nicolas Cage skyde med skarpt og dele one-liners ud i den ene actionfilm efter den anden. Men i 1996 var det ikke det mest naturlige, hvilket blev udnyttet fuldt ud med den goofy karakter, Stanley Goodspeed, i Michael Bays effektive The Rock. Cage kom nemlig direkte fra sin Oscar-vindende rolle i dramaet Leaving Las Vegas. Succesen med 'The Rock' betød, at Cage fulgte op med andre eksplosive roller i bl.a. Con Air og Face/Off.


Will Smith som Mike Lowrey i ‘Bad Boys’
Med den populære sitcom ‘The Fresh Prince of Bel-Air’ havde Will Smith siden 1990 sendt sig selv direkte ind i hjerterne hos en hel generation i rollen som en afslappet, dansende og rappende udgave af sig selv. Det var dog en noget mere skarpskydende og barsk Smith, man fandt i Michael Bays action-komedie Bad Boys i 1995. Ganske vist tog han humoren med sig over i action-rollen, men det var alligevel nye action-toner for den rappe fyr i L.A.


Chris Pratt som Star Lord 
Der var engang, hvor Chris Pratt ikke just rockede synlige mavemuskler og bad-ass kampevner. For inden han indtog Hollywood i rollen som Marvel-helten Star Lord i Guardians of the Galaxy, kendt de fleste ham som den småbuttede, muntre og kejtede Andy Dwyer i komedieserien 'Parks and Recreation', der ramte dit tv første gang i 2009. Siden har man dog bl.a. også kunne set Chris Pratt indtage det action-fulde Jurassic-univers, hvor topmaven er udskiftet med muskler – dog med sin drengede charme intakt.

Ant-Man and the Wasp har biografpremiere den 4. juli. Du finder dine billetter lige her.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Asgeruser/70414
Asgeruser/70414

vi ses

4 timer siden
Kattesjovuser/423704
Kattesjovuser/423704

Havde håbet at Wonder woman ville starte i biografen til maj. Den film havde jeg glædet mig til at se i biografen.

5 dage siden
Jemuser/635531
Jemuser/635531

Dette produkt er skørt nok til at blive lavet i virkeligheden

1 uge siden
TheDayDreamer

Yes! Endelig fik vi lov at få det første kig på hvad den her 2'er kommer til at byde på - and I gotta say, I like what I'm seeing!

1 uge siden
Rasmus/Musen

Det kan da være, at jeg vil overveje at se serien på et tidspunkt også. Hvis den er så populær for tiden, så kan det næsten kun være godt, ;-).

1 uge siden

Aktive debatter