Marvels VM-drømmehold: Er du enig?

Superhelte på grønsværen
Billede
(© Kino.dk)

I dag starter verdensmesterskabet i fodbold i Rusland, og at Danmark kæmper med om trofæet, er næppe gået nogens næse forbi.

Men ét hold ville give alle verdens lande baghjul på grønsværen: Marvels superhelte. I bedste manager-stil har vi plukket 11 helte fra Avengers og X-Men* for at stille med stærkeste opstilling.

Hvordan ville dit ultimative film-fodboldhold se ud? Skriv i kommentarfeltet forneden.

Husk, at både Deadpool 2 og Avengers: Infinity War er aktuelle i biografen.

Marvel fodbold

Målmand: Hulk
Bred som en ladeport, stærk som 1.000 okser. Den grønne kæmpe er en oplagt målmand, ikke mindst fordi han dække målet bedre end nogen anden. Samtidig har han et temperament, der ville gøre Peter Schmeichel stolt. Et alternativ til målmandsposten kunne være Mr. Fantastic, idet hans lange arme gør det svært for angriberne at ramme ”frimærket”.

Højre back: Scarlet Witch
Wanda Maximoffs magiske besværgelser kan bruges til mange ting, bl.a. kraftfelter, der holder modstanderne på afstand. Yderst handy egenskab i ethvert forsvar.

Højre midterforsvarer: Iron Man
Med en positur, der siger ”You shall not pass” og alverdens gadgets til at beskytte sig selv og resten af Avengers, virker Tony Stark som den helt rette stopper.

Venstre midterforsvarer: Thor
Man skal have en høj, stærk mand i midten, som kan heade bolden væk, og hvem er mere oplagt end tordenguden? Plus hans hammer er et suverænt redskab til at vifte angribere væk.

Venstre back: Ant-Man
Først tror du, at du har fri bane mod mål. Dernæst springer en fuldvoksen myre op ad græsset, parat til at tackle bolden fra dig. Nogenlunde sådan må det være at spille over for Ant-Man, der kan skifte fra insektstørrelse til menneskehøjde – og endda til kæmpe, hvis der er brug for det.

Højre midtbane: Spider-Man
En lynhurtig wing er aldrig af vejen, og Spider-Man udfylder den rolle sublimt. Med sine svingture i spindet er han nede ved baglinjen, inden forsvarsspillerne har nået at se sig om.

Højre central midtbane: Captain America
Holdets naturlige anfører og midtbaneslider. Ham der går forrest, når de er bagud, og når oddsene ser frygtelige ud, fx over for Titans landsholdet, hvis eneste spiller er Thanos. Steve Rogers er måske ikke holdets stærkeste, men det går aldrig ud over hans vilje til at vinde.

Venstre central midtbane: Mystique
Du afleverer til en medspiller, og alt er godt. Tror du. For medspilleren viser sig at være Mystique, der har skiftet form, og du har tabt bolden. X-Men-karakteren, der er noget uberegnelig, synes samtidig at være et sandt mareridt at spille over for på midtbanen.

Venstre midtbane: Wolverine
Hurtig, brutal og direkte i sit spil. Wolverine er utrættelig på fløjen med sine flagrende klør og iltre temperament.

Højre angriber: Black Widow
Mange undervurderer den russiske spion, og det er ofte Natasha Romanovas fordel, når hun ubeset slipper igennem forsvaret – lidt som en Jon Dahl Tomasson i sine velmagtsdage.

Venstre angriber: Black Panther
Umulig at fange for forsvarsspillerne med sin adræthed, hurtighed og styrke. Læg dertil en Vibranium-opgraderet dragt, og du har en komplet angriber i Messi-klassen.

Træner: Nick Fury
Hvem ellers?

Kommentator: Deadpool
"Merc with a mouth" er oplagt til at levere grove guldkorn til TV-stuerne.

*Vi er apolitiske, når det kommer til rettigheder og ejerforhold i filmverdenen og har derfor udtaget holdet på baggrund af al Marvel, uanset om det er ejet af Disney eller Fox.