Cookie- og Privatlivspolitik
"Den skyldige blæste mig omkuld!"

"Den skyldige blæste mig omkuld!"

Vores brugere har anmeldt den danske thriller

Stem op!
19
Stem ned!
0
(reset)

Gustav Möllers thriller Den skyldige - om en politimands desperate forsøg på at redde en kidnappet kvinde, kun ved hjælp af sin telefon - er nu aktuel i landets mange biografer.

Filmen er allerede blevet solgt til intet mindre end 90 lande. Vi har altså at gøre med et potentielt internationalt hit, der udover at have vundet en hovedpris ved dette års Sundance Filmfestival også er blevet en vaskeægte anmeldersucces herhjemme med en aktuel placering som nr. 3 på kritikernes top 10.

Vi havde fornøjelsen af at invitere udvalgte brugere ind til en såkaldt #kinotur på filmen til gengæld for en anmeldelse.

Dommen? Brugerne roser Jakob Cedergren og kalder samtidig filmen for intens, et mesterværk af en spændingsfilm og intet mindre end genial.

Du kan her læse et udvalg af anmeldelserne - læs dem alle på filmens side.

Wartha:
”Jeg må indrømme, at jeg til tider ikke forventer det store af danske film, men "Den skyldige" blæste mig omkuld. Jakob Cedergren gør et fantastisk arbejde, og man sidder på randen af sædet under hele filmen af spænding!”

Lucas:
”Griber dig fra øjeblikket, Cedergren modtager opkaldet, og giver ikke slip før rulleteksterne begynder. Man skulle ikke tro, man kunne få så meget ud af så simpelt et koncept, men filmen er så godt skrevet, instrueret og spillet, at jeg har svært ved at komme i tanke om en så nervepirrende biografoplevelse som denne.”

Marianne:
”Sjældent har jeg set en film, hvor lydsiden spiller så stor en rolle. Vi taler ikke om storladen musik af Morricone, men om en vigtig del af historien. Så vær klar til at spidse ører.”

Søren:
”Efter danske standarder er det en god film. Den skuffede bare mig og lever slet ikke op til hypen.”

Hør også vores podcast om Den skyldige inkl. interview med instruktøren.

Oliver:
”Mesterværk af en spændingsfilm! (…) Denne film føles virkelig original og realistisk. Den er meget mørk, og er overraskende følelsesladet. Den er dog også ret sjov en gang imellem, så jeg kan klart anbefale denne film!”

Ole:
”Jakob Cedergren holder en fænget fra start til slut.”

Simon:
”Som nogle af de bedste hørespil, tvinger denne film os til at forestille os, hvad der sker og selv danne vores egne billeder. Det gør den så godt, den fastholder spændingen gennem halvanden time, uden at vi nogensinde ser mere end blot de to rum. Det er en svær øvelse, men den lykkedes til fulde.”

Bongojungle:
”Jeg blev overrasket over hovedpersonens udvikling, det var meget uventet i forhold til, at vi kun ser ham snakke i telefon. De følelser, filmen skabte omkring vores første antagelse af ham til vores sidste. Filmen gjorde sit job godt. Jeg blev overrasket, kvalm, desperat, vred, lettet og meget mere.”

Jan:
”Kan en person i en hel film være spændende??? JA!!! Efter 5 minutter har du glemt, at der kun er EN skuespiller (næsten) i hele filmen - det er sindssygt godt spillet og lavet(…) Det du ikke ser på lærredet - det ser du i hovedet. Godt nok en godt lavet film!”

Christine:
”Enkel og intens, men på ingen måde simpel. Jakob Cedergren brillerer ved sin solopræstation.”

Susanne:
”'Den skyldige' er et meget spændende og intenst drama. Der sker en masse på lidt plads, og den får en til at bruge fantasien en hel del, for at kunne se det hele for sig. Der er ikke tid til at gå glip af ét sekund.”

Den skyldige er aktuel i de danske biografer.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.