Cookie- og Privatlivspolitik
Vores 10 favorit easter eggs i Ready Player One

Vores 10 favorit easter eggs i Ready Player One

80'er nørderi for fuld udblæsning (SPOILERS)

Stem op!
20
Stem ned!
0
(reset)

Steven Spielbergs helt igennem fornøjelige Ready Player One kan lige nu opleves i biograferne landet over. Science fiction-baskeren er en hyldest til populær kultur - og især den nostalgiske film-magi fra 1980erne.

Filmen er derfor proppet med små og store referencer til alle popkulturelle forbilleder - såkaldte easter eggs. Vi har her samlet vores 10 favoritter af slagsen.

LÆS OGSÅ: Holdet fra Ready Player One afslører deres favorit Spielberg-film

OBS: ARTIKLEN INDEHOLDER SPOILERS - så har du ikke set 'Ready Player One' endnu, så skynd dig ind og gør det først.

Tøj-scenen
Da Parzival skal på date med sit virtuelle crush, Art3mis, prøver han en række forskellige outfits foran spejlet - alle med reference til hedengangene 80'er looks - fra Michael Jacksons røde læderjakke fra 'Thriller' over Princes hvide og lilla sæt fra 'Purple Rain' til noget mere Duran Duran-inspireret. Han ender dog i Peter Wellers udklædning fra 'Buckaroo Banzai Across the 8th Dimension' - det helt rigtige kluns til en aften på disko med 80'er pop.

Chucky
Dræberdukken Chucky får lidt ekstra opmærksomhed end de andre 80'er slasher-ikoner Freddy Kruger og Jason Vorhees, som også "dukker" op. Chucky bliver nemlig kastet ind i det endelige opgør mod IOI, hvor han i vanlig stil går bersærk. Den lille cameo fra det besatte legetøj fra 1988-gyseren Child's Play vækker både latter og smil.

READY PLAYER ONE/WARNER BROS.

DeLorean
Marty McFlys legendariske bil fra Tilbage til Fremtiden er hovedkarakteren Wades fortrukne bil i The OASIS, og den er selvfølgelig piftet op med KITT-lygter fra den ikoniske 80'er-serie 'Knight Rider' med David Hasselhoff. Hvem ville ikke gerne cruise lidt i den?

T-Rex og King Kong
Man kan ikke undgå at have optur over det umage makkerpar T-Rex og King Kong, der i 'Ready Player One' fungerer som forhindringer i OASIS' racerløb. Spielberg ville eftersigende helst undgå at refere for meget til sine egne ikoniske værker, men skulle han vælge én, så er den brølende T-Rex fra Jurassic Park da den helt rigtige!

The Shining
Værkets højdepunkt - og måske de fedeste fem minutter i nogen film i år - er heltenes besøg i Stanley Kubricks legendariske setting på The Overlook Hotel fra horror-klassikeren The Shining (1980). Sekvensen byder på masser af meta-referencer og topunderholdende øjeblikke, når vi på ny og i en mere komisk setting møder tvillingerne og kvinden fra badekaret samt genoplever den blodige elevatorscene med helt nye briller på.

READY PLAYER ONE/WARNER BROS.

Jernkæmpen
The Iron Giant fra Brad Birds 1999-animationsklassisker Drengen og Jernkæmpen spiller en helt særlig rolle i 'Ready Player One' - og vi kan ikke sige os helt fra at få et lille sug i maven, da han sendes i kamp. At vi må se ham lade livet ved at blive smeltet, er trist, men scenen er ikke uden glimt i øjet, da afskeden er en hyldest til Arnold Schwarzeneggers T-800s rørende død i Terminator 2: Dommedag, hvor vi også efterlades med et "thumps up".

The Distracted Globe
Navnet på den danseklub som Art3mis og Parzival beøsger i OASIS er The Distracted Globe - og referer faktisk til en sætning som bruges i Shakespeares stykke 'Hamlet'. Sætningen bruges i første akt, hvor Hamlet fornærmer sit hof og dem omkring ham.

READY PLAYER ONE/WARNER BROS.

Saturday Night Fever
I scenen på diskoteket hvor Art3mis og Parzival skal ud og danse, vælger Parzival at gå old-school og smider simpelthen sangen ’Stayin Alive’ fra den klassiske 1978-dansefilm Saturday Night Fever på. Oveni valget af sang, har han også lige et disco-dansegulv, magen til det John Travolta dansede på i filmen, i lommen.

Star Trek
Da Halliday er død og vi ser hans begravlse, lægger man måske mærke til at kirken, som han ligger i, har et Star Trek-lignende tema. Og ikke nok med det, så er kisten faktisk præcis den samme som Spock, den ikoniske officer i de originale Star Trek-film, bliver lagt i.

Superman (Clark Kent)
Efter at Pazival finder den første nøgle i racerløbet, bliver han en kendis og for at skjule hans identitet, giver Art3mis ham et par briller på, der udfolder sig til en Clark Kent-maske - Supermans hemmelige identitet.

Hvad var din favorit easter egg?

Ready Player One kan opleves i biografen nu.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
ALEX

Er helt enig :)

DJN

easter eggs, når det er store dele af filmen der er en del af plottet?

Rasmus/Musen

Ja, hvor er der dog helt vildt mange easter eggs i Ready Player One.

Jeg må sige, at Min absolutte favorit over dem var, da hovedkarakterne bevægede sig ind i Stanley Kubricks "The Shining."

Det er én af de rigtig mange grunde til, at man bør se denne film. Generelt bare suverænt god underholdning hele vejen igennem filmen.

Gadvide hvilke easter eggs man mon støder på i den næste film, man skal se? Eller måske endda gense filmen og se, om der var nogle skjulte ting, som man ikke så første gang.
;-)

ALEX

Er helt fastlås på at der må være så mange referrencer man missede første gang, som nok bare druknede i andre referencer.
Så en at se den en gang til er helt elementært, hvis det overhovedet er nok! :O

Rasmus/Musen

At jeg bliver nødt til at gense filmen igen. Jeg har nok kun set en hundrededel af alle de skjulte elementer, hvis jeg overhovedet har det.
Der er så mange ting at lede efter, og det er absolut fantastisk, at man kan blive nødt til at se filmen mange gange om og om igen for at finde alle elementerne.
Jeg glæder mig allerede!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Thomas

Han er en karakteristisk, alsidig og humoristisk skuespiller - måske Danmarks bedste.

7 timer siden
Manjauser/16022
Manjauser/16022

Mordet i Orientekspressen var skøn og underholdende. Jeg glæder mig til Døden på Nilen.

8 timer siden
Stine Teglgaard

Du rammer jo helt plet med de to øverste.
Jeg er mest til
Carrie
Blow Out
Dressed to Kill
Carlito's Way

1 dag siden
Antaeus

Bedst indtjenende film nogensinde er nu engang ikke Endgame, men Borte Med Blæsten.

4 dage siden
Wayne

Carlito's Way
Body Double
Mission: Impossible
Snake Eyes
The Untouchables

4 dage siden