Cookie- og Privatlivspolitik
Top 5: Legebarnet Steven Spielberg

Top 5: Legebarnet Steven Spielberg

Instruktørens film rangeret

Stem op!
10
Stem ned!
0
(reset)

Hvad tænker du på, når du hører navnet Steven Spielberg? De fleste tænker nok på små søde rumvæsner, ondsindede hajer og en vis veloplagt arkæolog.

Men filmhistoriens måske mest elskede filminstruktør er bestemt også kendt for andet end det fantasifulde. Spielberg har nemlig også mikset sit cv af børnevenlige universer med modne dramaer, der fokuserer på amerikansk historiefortælling. Man kan faktisk gå så langt som til at sige, at filmskaberen har to personligheder: Legebarnet og historielæreren.

En dualitet der især er tydelig nu, hvor Spielberg er aktuel med hele to film. Science fiction-filmen Ready Player One og med avisdramaet The Post. Et par værker der ligger meget langt fra hinanden genremæssigt.

I den anledning har vi her valgt at rangere de fem bedste film indenfor hans virke som legebarnet - se også vores top 5 som historielæreren.

Top 5 - LEGEBARNET:

E.T.1. E.T. the Extra-Terrestrial (1982)
Et mesterværk i børnehøjde, der bliver ved med at røre og inspirere sit publikum ved hjælp af ufatteligt enkle virkemidler og en opfindsom tilgang til datidens knap så ressourcestærke special effekter. 


Close Encounters of the Third Kind2. Close Encounters of the Third Kind (1977)
Jep, endnu en venlig rumvæsen-vision fra Hr. Spielberg. Men 'Nærkontakt' fortjener uden tvivl en tårnhøj placering for at være en helt anden og langt mere moden film end 'E.T.' - samt et dejligt underspillet drama med en suveræn Richard Dreyfuss i hovedrollen. 


Jaws3. Jaws (1975)
En af filmistoriens bedste monsterfilm er dette Blockbuster-fyrtårn om en politimesters ihærdige kamp mod dræberhajen fra dybet. Alt spiller i denne klassiker, som indrømmet sagtens kunne snuppe første- eller andenpladsen på denne liste. 


Raiders of the Lost Ark (1981) 4. Raiders of the Lost Ark (1981)
Indiana Jones' første eskapader er stadig hans mest veloplagte. Arkæologen har heller aldrig været mere charmerende ej heller mødt bedre kvindeligt medspil end i Karen Allens stor-drikkende Marion Ravenwood. En perfekt eventyrfilm - intet mindre. 


Jurassic Park5 Jurassic Park (1993)
Gigantiske dinoer, Laura Dern og Jeff Goldblum... der er mange grunde til at elske denne nervepirrende familiegyser, men især de tidlige og for sin tid yderst imponerende brug af special effekter bør nævnes her.

Bobler: Minority Report (2002)

Ready Player One er aktuel i biograferne.

Se også vores Spielberg-artikel i kino.dk's spritnye mobilmagasin.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
 

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Antaeus

1. Raiders of the Lost Ark
2. E.T.
3. Jaws
4. Close Encounters of the Third Kind
5. Indiana Jones and the Last Crusade

Den her liste lavede jeg for seks år siden og den passer stadig fint. 1. og 2. pladsen har det dog med at bytte lidt for mig. Sidst jeg lavede listen lå E.T. nemlig på førstepladsen.

Jurassic Park er fin, men ikke nær god nok til at tage top 5.

Thomas

Jeg har ikke set alle Spielbergs film men en nr 5 placering til Jurassic Park er for lav efter min mening.
Denne film har andet at byde på end fremragende effekter.
Den har en god historie og troværdige skuespillere i alle roller. Og endda også humor. Den bedste film inden for eventyr/underholdning som jeg husker at have set.

Indiana Jones 3 ligger nr 2 på min liste. Den er også fremragende underholdning med god humor mellem Harrison Ford og Sean Connery. Den bedste i serien.

Michael

Synes at Tintin burde være på listen, selvom mange er uenige om den film så kan man virkelig mærke legebarnet her, det var helt nyt for Spielberg at lave en film på den her måde og på optagelserne bag kameraet ser det virkelig ud til at han morer sig og prøver en masse ting af. Synes også filmen skinner igennem med at han har haft det sjovt, det virkede som den Indiana Jones 4 vi skulle have haft. Og efterfølgende fik vi de søvndyssende War Horse og Lincoln.

Antaeus

For mig at se kan Tintin umuligt komme på listen.
Den er muligvis det der kaldes en legefilm hvad det så lige er, men Kino rangerer de fem bedste film i kategorien og der har den ikke en chance.

Tintin var ikke en fremragende film, men vel i middelklassen og hvor de i øvrigt langt hellere skulle have fulgt oplæggene, altså albummene. De endte med en gang action rod og en historie som ikke hang nær så godt sammen som albummene.

Bunnykill

Den film er overvundet og ikke så god som tro ., men igen det er bare min mening og undskyld the f word men var nød til at være ærlig ..!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.