Nikolaj Lie Kaas sender en rocker i knæ som Carl Mørck

Første pressebillede fra Journal 64
Billede
(© Zentropa / Henrik Ohsten)

Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares vender tilbage som henholdsvis Carl Mørck og hans makker Assad i thrilleren Journal 64, der har premiere den 4. oktober i år. Det bliver således den fjerde film baseret på Jussi Adler-Olsens bestsellers om Afdeling Q. Nu er det første pressebillede fra filmen offentliggjort.

Billedet viser Nikolaj Lie Kaas i rollen som kriminalkommissær Mørck med en rocker på knæ foran sig, mens regnen siler ned. Hvis billedet er udtryk for filmens tone, så venter der umiddelbart en både dyster og brutal thriller.

I filmen gøres et uhyggeligt fund i en københavnsk lejlighed, hvor der findes tre mumificerede lig, som sidder omkring et spisebord med en ledig plads klar. Carl Mørck og Assad sættes på sagen, hvor de ikke alene nu skal finde ud af, hvem ligene er, men også hvem den fjerde plads er tiltænkt…

'Journal 64' følger efter Kvinden i buret, Fasandræberne og Flaskepost fra P og bliver desuden den sidste film med Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares i de to hovedroller. Filmens instruktør, Christoffer Boe, har tidligere stået bag bl.a. den biografiske Spies & Glistrup samt de hjernevridende dramaer Reconstruction, Allegro og Alting bliver godt igen.

Journal 64 har biografpremiere den 4. oktober