Mad Max-fortsættelser i fare for at blive aflyst

Retssag kan sætte en stopper for nyt action-mesterværk
Billede
(© Warner Bros.)

Den fjerde film i Mad Max-serien, Mad Max: Fury Road, var mange år undervejs, men da den landede i 2015 var det til stor glæde for både anmeldere og publikum - og selv Oscar-akademiet kastede seks statuetter efter action-mesterværket.

Succesen skulle have været startskuddet på en ny trilogi om den dystopiske ødemarkskriger Max i skikkelse af Tom Hardy. Skaber George Miller meldte hurtigt ud, at manuskriptet til den næste film, 'Mad Max: The Wasteland' var klart, og Warner Bros. var med på ideen. Men nu ser projektet ud til at være lagt i graven, før det rigtigt begyndte.

Det skyldes, at George Miller og hans produktionsselskab Kennedy Miller Mitchell har sagsøgt netop Warner Bros. i forbindelse med en 7 millioner dollars bonus, som Miller ville få udbetalt, hvis produktionen gik under budget. 

Stridighederne er således opstået fordi Warner Bros. ikke mener, at Miller gik under budget - han gik faktisk over. Det springende punkt skulle dreje sig om nogle ekstra optagelser, som ikke var med i det oprindelige manuskript, men som Warner Bros. ville have tilføjet. Derfor skulle bekostningerne af disse optagelser ikke være en del af det overordnede budget - noget som Warner Bros. er uenige med George Miller & co. i.

Forholdet mellem Miller og Warner Bros. hænger altså i en tynd tråd - og det samme gør Mad Max' skæbne. 

Ifølge den australske avis The Sydney Morning Herald udtalte George Miller i sidste uge, at han arbejdede på nye manuskripter og havde flere muligheder, men når det kom til Mad Max 5 & 6 var den 73-årige instruktør mere usikker:

- De er der [manuskripterne], men det er alt jeg kan sige. Det hører fremtiden til.

Det store spørgsmål er jo så, om publikum vitterligt har brug for endnu en Mad Max-film? 'Fury Road' var så gennemført vellykket, at man også kan frygte en flad efterfølger. Lad os høre, hvad I tænker!