Cookie- og Privatlivspolitik
J.R.R. Tolkien udgiver "ny" bog fra Ringenes Herre-universet

J.R.R. Tolkien udgiver "ny" bog fra Ringenes Herre-universet

"Den første rigtige historie om Middle-earth"

Stem op!
25
Stem ned!
0
(reset)

Til august udkommer en bog af Ringenes Herre-forfatteren J.R.R. Tolkien. Der er tale om en posthum udgivelse, redigeret af Tolkiens søn, Christopher, med titlen 'The Fall of Gondolin'. Det afslører forlaget HarperCollins.

Bogen bliver den anden i rækken af ”nye” værker fra Tolkien Jr.’s hånd på blot to år efter 'Beren & Lúthien', hvilket har overrasket selv de mest lærde Tolkien-eksperter, idet Christopher Tolkien er fyldt 93 år.

Fortællingen bygger på noter fra J.R.R. Tolkien, skrevet mens han var indlagt på hospitalet efter at være blevet såret i krig i 1916, og ifølge forfatteren selv er det den første egentlige historie om Middle-earth.

Plottet foregår adskillige år før handlingen i 'Hobbitten' og 'Ringenes Herre' og centrer sig om byen Gondolin, der er under angreb fra den onde fyrste, Morgoth, en forgænger til Sauron.

På de godes side finder vi søguden Ulmo, der støtter elverracen Noldor, og helten Tour, der bliver far til Eärendel - en af de vigtigste karakterer fra Tolkiens skabelsesberetning, 'Silmarillion'.

Hvorvidt der følger en filmatisering med, forlyder der ikke noget om, men vi har jo lov at håbe. Hvis man skulle gå videre med Middle-earths forhistorie, kunne det foregå, som vi har beskrevet i et tidligere indlæg.

'The Fall of Gondolin' udkommer som tidligere nævnt til august 2018, og bogens illustrationer vil være udført af den kendte Tolkien-kunstner, Alan Lee.

 

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
DJT

WTF??

Det er HARPERcollins!!

S. Rico

Historien om det skjulte by-rige Gondolin er en af de mest legendariske i sagaen og fylder alt for lidt i Silmarillion. Så jeg glæder mig vildt meget til at læse den nye bog.

Beren og Luthien har jeg faktisk stadig til gode at få læst, da jeg troede at der ville komme en dansk oversættelse i løbet af efteråret 2017. Er der nogen der ved, om den er på vej?

Samme spørgsmål til The Fall of Gondolin - kommer der en dansk oversættelse?

Der foreligger jo både danske versioner af Hurins børn og Efterladte historier, så det ville være logisk, at det også kom til at gælde for de to nye.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.