Cookie- og Privatlivspolitik
”Hvis vi ikke har historien med, ved vi ingenting”

”Hvis vi ikke har historien med, ved vi ingenting”

Kino.dk var med på optagelserne til I krig & kærlighed

Stem op!
20
Stem ned!
0
(reset)

Under Første Verdenskrig kæmpede 30.000 sønderjyder i tysk uniform, mens hjertet bankede for Danmark. Over 6.000 heraf vendte aldrig hjem. Mange danske historikere kalder krigen for ”den glemte krig”, men ikke meget længere.

Den første danske film om Første Verdenskrig er nemlig lige om hjørnet, og titlen på det episke drama er I krig & kærlighed. Optagelserne på den danske storfilm er gået i gang, og vi har været på set-besøg for at se nærmere på projektet.

I krig og kærlighed/Nordisk film

Holdet bag filmen er Fridthjof Film med instruktør Kasper Torsting i spidsen. Fridthjof Film stod også bag succesen Alle for tre, som var den mest sete danske film herhjemme i 2017.

På besøget fik vi fornøjelsen af at møde instruktøren, producer Ronnie Fridthjof og castet på ’I krig og kærlighed’. På rollelisten ses Sebastian Jessen, Rosalinde Mynster, Thure Lindhardt, Ulrich Thomsen og tyske Tom Wlaschiha

I krig og kærlighed/Nordisk film

Handlingen omhandler Esben, som er dansk soldat (Jessen) under Første Verdenskrig. Esben deserterer fra krigen for at vende tilbage til sin kone og søn efter tre år i kamp, men da han kommer tilbage, er hans rolle som mand og familiefar tæt på at være erstattet af den tyske officer Gerhard (Wlaschiha), der bejler til Esbens hustru (Mynster).

Under pressemødet forklarer Torsting, hvordan filmen skal skildre krigens realiteter men alligevel bygger på en fiktiv historie:

- Vi har gjort et stort nummer ud af, synes vi selv, at få læst på lektien, hvordan det forholdte sig dengang. Men det har også været vigtigt for os at kunne give os selv den poetiske frihed. Det at give lidt slip på virkeligheden i forhold til den stærke fortælling. Men det ville være arrogant på en uinteressant måde ikke at vide noget om historien.

I krig og kærlighed/Nordisk film

Om hvorvidt det er en kærligheds- eller krigsfilm, svarer Rosalinde Mynster, som portrætterer den kvindelige hovedrolle, at det uden tvivl er en kærlighedsfilm.

- Men det er det, der er så spændende ved den, at den som genre er en krigsfilm, fordi den foregår i skyttegrave og sådan, men krigen havde jo vildt mange sider, og her bliver filmen interessant, fordi den viser krigen fra en lidt mere hjemlig vinkel. 

I krig og kærlighed/Nordisk film

Forventninger til dramaet, som ifølge Fridthjof er en af de dyreste danske film nogensinde, er meget store. Især til hovedrolle-indehaver Sebastian Jessen, som allerede er godt etableret i den danske filmbranche med sidste års Mens vi lever, men dette skulle efter signende være hans største rolle hidtil. Til dette fortæller han:

- Det er også svært at sige, hvad der er den største rolle, men det er en kæmpe rolle og et historisk drama, som jeg aldrig har prøvet før. Det er helt klart noget andet, end hvad jeg ellers har prøvet. Det er et godt manuskript, og jeg har nogle fantastiske kollegaer, så jeg håber da, at vi leverer og laver en god film, som en masse mennesker gider at se.

Rosalinde Mynster erklærer sig enig i Jessens udsagn og tilføjer, at især tematikkerne omkring venner og fjender i filmen er relevante for nutiden og bidrager til filmens forhåbentligt kommende succes. 

I krig og kærlighed/Nordisk film

Igennem besøget bliver det gentagne gange nævnt, hvor vigtig historien og tematikkerne er. Thure Lindhardt, som er tidligere kendt for at medvirke i historiske film som Flammen og Citronen, udtrykker klart hvor vigtige disse film er, og hvorfor han med glæde deltager i produktionen af dem:

- Historie er en vigtig måde at forstå, hvem vi er i dag, og hvor de næste generationer skal hen. Hvis vi ikke har historien med, så ved vi ingenting. Så kan vi ikke læse de tegn, der sker i verdenen, forstå når Trump pludselig kommer tilbage, eller når der pludselig kommer folkevandring i Europa igen, som germanerne gjorde for over 1.000 år siden. Vi forstår det ikke, hvis vi ikke sætter det i perspektiv, og derfor skal vi også forstå vores egen historie.

I krig & kærlighed får dansk premiere på 100-årsdagen for afslutningen på Første Verdenskrig, nemlig den 11. november 2018.

I krig og kærlighed/Nordisk film I krig og kærlighed/Nordisk film

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Olivia

Hej Kino.

Til min store nysgerrighed, vides det så på hvilket tidspunkt vinderen af best international film finder sted til showet?

3 timer siden
CINEMANDRUP

Sikke en herlig nyhed. Absolut yndlings franchise for mig.

1 dag siden
Daniel Bentien

Det kan ses på TV2 og streames på TV2 Play. Den røde løber starter kl. 00.30 dansk tid.

Mange hilsner
Daniel

2 dage siden
Rizzo

Men stadig ikke et kvæk om hvor man kan se showet i år. Kunne I ikke lige give et praj?

2 dage siden
Jeanette

Så mesterværket “Druk” igår. Magen til livsbekræftende film med so happy ending skal man lede længe efter.

4 dage siden

Aktive debatter