Cookie- og Privatlivspolitik
Din guide til filmfestivalen Blodig Weekend 2018

Din guide til filmfestivalen Blodig Weekend 2018

Bered dig på at gyse igennem

Stem op!
4
Stem ned!
0
(reset)

Fra den 12. til den 15. april er det sjette gang, at Danmarks største genrefilmfestival Blodig Weekend rammer København. Således kan du se frem til en række nye grumme film samt et par retro-titler fra den både uhyggelige, bizarre og sorthumoristiske kant af filmlandskabet.

Vi har kigget på årets program og kommer her med vores bud på, hvad du kan se og ikke mindst opleve på dette års festival. Blodig Weekend er nemlig andet end filmvisningerne, der bl.a. byder på grumme seriemordere, morsomme vampyrer og en vanvittig Nicolas Cage.

Udover festivalens 15 film får Blodig Weekend nemlig også besøg af gæster, du kan deltage i et gyser-seminar samt en blodig quiz, mens der også er et Collectors Market at gå på opdagelse i. Både filmvisningerne og alt det andet finder sted i Cinemateket i hjertet af København.

Festivalens fulde program og links til billetter er nederst i artiklenEn vanvittig Nicolas Cage på bersærkergang
Præmissen er lige så simpel, som den er vanvittig. I den sorthumoristiske Mom and Dad er en virus nemlig på spil, der gør, at forældre får øjeblikkelig lyst til at slå deres børn ihjel. Og hvem er bedre til at spille en vanvittig far på bersærkergang end Nicolas Cage? Nej vel. Så det er præcis ham, man finder som virusramt far, hvor forældreparret fuldendes af Selma Blair som morderisk mor. Løb!Ny horror fra manden bag den mesterlige ’Martyrs’

Pascal Laugier står bag en af nyere tids absolut mest mindeværdige, grumme og brutale horrorfilm med den franske ’Martyrs’ fra 2008. Alene af den grund bør man bide mærke i titlen Ghostland, der er at finde på året program, hvor en ubehagelig fortid hjemsøger en lille familie. Det kan kun blive voldsomt.Retro-hævn, orme-gru og LSD-gys med gæstebesøg
Der er tre ældre titler på årets program. Man finder således svensk hævn med den legendariske Thriller fra 1973, hvor hovedrolleindehaveren Christina Lindberg gæster festivalen. Videre er der orme-gru og LSD-gys med henholdsvis Squirm (1976) og Blue Sunshine (1977) af Jeff Lieberman, der ligeledes er gæst.

Seminar: Hvordan virker det effektive gys?
Hvis du vil blive klogere på det gode gys, og hvorfor det er, vi opsøger uhyggen, kan du deltage i dette seminar. Til at diskutere emnet finder man instruktør Jeff Lieberman, gysereksperterne Mathias Clasen og Rikke Schubart samt lyddesigner Peter Albrechtsen og Jonas Bøgh Pedersen, der bl.a. arrangerer haunted house-ture. Seminaret er gratis, men kræver tilmelding, hvilket sker her.Britiske spøgelser med Martin Freeman
Ingen skræk og rædsel uden olme spøgelser. Dem står festivalens åbningsfilm for med den britiske Ghost Stories. Her finder man en spøgelses-skeptisk professor, der får udfordret sit verdenssyn af nye mystiske begivenheder, hvor man bl.a. finder Martin Freeman blandt de hjemsøgte eskapader. BØH!WTF-film og et brutalt barndomstraume
Instruktøren Can Evrenol leverede et både blodigt, bizart og brutalt filmisk mareridt med sin tyrkiske debutfilm ’Baskin’ i 2015. Nu er han tilbage med, hvad der tyder på bliver en af årets WTF-oplevelser med sin anden spillefilm Housewife, hvor en kvinde plages af et ubehageligt barndomstraume.Sorthumoristiske vampyr-løjer fra Norge
Vores naboer i Norge er på banen med sorthumoristiske vampyr-løjer med VampyrVidar. Her finder man en kristen landmand, der en dag vågner op som vampyr – og hvad gør man så lige? Den ene af filmens to instruktører, Fredrik Waldeland, samt skuespiller Kim Sønderholm vil være til stede før og efter visningen.

Se det fulde program for Blodig Weekend herunder. Klik på titlerne for at læse mere og købe billetter:

Torsdag den 12. april
Ghost Stories - kl. 20:30

Fredag den 13. april
Victor Crowley  - kl. 16:45
Knuckleball  - kl. 19:00
Thriller - kl. 19:15
Housewife - kl. 21:30
Blue Sunshine - kl. 21:45

Lørdag den 14. april
Seminar: Hvordan virker det effektive gys? - Kl. 12:00 (gratis, men kræver tilmelding)
Begivenhed: Collectors Market - klokken kl. 12:00-17:00 (gratis)
Still/Born - kl. 14:30
Ruin Me - kl. 16:45
VampyrVidar - kl. 17:00
Ghostland - kl. 19:15
Squirm - kl. 19:30
Revenge - kl. 21:30

Søndag den 15. april
Begivenhed: Blodig Quiz - kl. 12:30 (gratis)
Euthanizer - kl. 14:15
What the Waters Left Behind - kl. 16:30
Mom and Dad - kl. 19:15

Blodig Weekend finder sted i Cinemateket i København på Gothersgade 55.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

John

Hvorfor kommer den ikke i biffen?

23 timer siden
Ulrikuser/890765
Ulrikuser/890765

The Dark Knight er jo ikke en særlig god film, den er rimelig liniær, benytter billige storytelling greb såsom uforklarlige plot skurken lavede bag

2 dage siden
Shah Bazidas

Hey!

Er der også forpremiere og gallapremiere i København?

3 dage siden
DJN
Nej
DJN

Både Lady in the Water og The Happening er langt bedre end både The Visit (seriøst?

4 dage siden
DJN
Har
DJN

kun set ham i The Broken, så det må være den :D

4 dage siden

Aktive debatter