Ugens premierefilm

Otte nye film i biografen
Billede
(© Nordisk Film )

Påskeferien nærmer sig med hastige skridt og derfor skal der naturligvis også en masse nyt på programmet. Denne uge vrimler med premierefilm og der er lidt for alle. Er du til romantik, krigsfilm eller animationsfilm? Så tag en smut forbi biografen. 

The Strangers 2: Prey at night
Gyseren er en efterfølger til home invasion-filmen The Strangers, der introducerede os for den maskerede og voldelige trio Man in the Mask, Pin Up Girl og Dollface. Filmen kommer denne gang til at udspille sig i en trailerpark, hvor en familie bliver ofre for trioens terror. 

Den 12. Mand
Overlevelses-film baseret på de virkelige begivenheder omkring Jan Baalsruds flugt fra nazisterne under Anden Verdenskrig. Den norske modstandskæmper må gå grueligt meget igennem - helt alene i den bidende frost og med tysken i hælene, men med stålsat vilje ser han de umulige odds i øjnene. 

Hulemanden Sten
Animationsfilmen foregår i Stenalderen, hvor den modige hulemand Sten og hans bedste ven Grøffe bor i et lille hyggeligt samfund. Sten drømmer om at jage mammutter og i det hele taget tage på eventyr, men eventyret ender med at finde ham. Filmen er lavet af Aardman Studios, der bl.a. er kendt for ’F for får’. 

HVER DAG/SF STUDIOS

Hver dag
Den romantiske ungdomsfilm handler om den 16-årige pige Rhiannon og en mystisk sjæl ved navn A, der bor i en ny krop hver dag. De to unge mennesker er vanvittigt forelskede men det er ikke let, når man ikke ved, hvad eller hvem den næste dag bringer. 

Montparnasse Bienvenüe
Filmen følger Paula, der er på kanten af et nervøst sammenbrud, efter hendes kæreste har forladt hende. Paula nægter at være offer og forsøger ihærdigt at opretholde et billede af, at hun har alt under kontrol, men hendes klodsede ivrighed gør det svært at holde fast på veninder, mænd og jobs. Så da ekskæresten dukker op midt i kaosset, står Paula over for et afgørende valg. 

Pacific Rim Uprising
Science fiction-filmen er efterfølgeren til Pacific Rim  fra 2013. Fortsættelsen følger den oprørske og engang lovende Jaeger pilot Jake Pentecost, hvis far Stacker gav sit liv for at redde menneskeheden i den første film. Jake har opgivet sin træning og lever nu i en kriminel underverden, men da en ustoppelig trussel bringer verden på randen af sammenbrud, får han en chance af sin søster Mako, som leder en ny generation af modige piloter. 

PETER KANIN/UIP

Peter Kanin
Familiefilmen er baseret på Beatrix Potters klassiske børnebog om den lille ihærdige Peter Kanin, der iført blå jakke og ingen bukser lever det gode liv i skoven. Peter og vennerne får sig alle en overraskelse, da den unge Thomas Suhr pludseligt flytter ind i deres favorithus, som han har arvet af sin onkel. Særligt Peter Kanin er træt af den nye lejer og gør nu alt, hvad han kan, for at slippe af med det irriterende menneske. 

You Were Never Really Here
Dramaet handler om krigsveteranen Joe (Joaquin Phoenix), der har smidt al frygt for vold og smerte af sig, og nu lever af at opspore forsvundne piger. Da en senators teenagedatter kidnappes, hyres Joe til at opspore barnet, og missionen fører ham dybere og dybere ind i en korrupt, perverteret og voldelig underverden, der byder på enten døden eller en vej tilbage til livet for Joe.