Cookie- og Privatlivspolitik
6 roller der beviser, at Willem Dafoe er genial

6 roller der beviser, at Willem Dafoe er genial

Aktuel i The Florida Project

Stem op!
13
Stem ned!
0
(reset)

For tredje gang i sin imponerende karriere er Willem Dafoe nomineret til en Oscar. Denne gang for Bedste birolle i ugens premierefilm, The Florida Project.

Kategorien er stærkt udfordret af Sam Rockwell fra Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, MEN Dafoe kunne godt overraske og løbe med sejren, da han er en af den slags skuespillere, vi alle kan blive enige om, bare gør en film bedre... Ja, selv Speed 2: Cruise Control.

I anledning af Dafoes nyeste bundsolide præstation, har vi her udvalgt de seks roller - fra Christ til Antichrist, der især beviser, hvor fremragende en skuespiller, Dafoe er. Listen kunne sagtens have indeholdt flere - så lad os endelig høre, hvilke vi mangler!

6. Mississippi Burning, 1988 (Ward) 
Mississippi Burning
I en tidlig fase af sin karriere spillede Dafoe bold op ad giganter som Gene Hackman, Frances McDormand og Brad Dourif. Rollen som den renskurede FBI-agent, der undersøger racemord i syden, er en af de mest afdæmpede figurer, Dafoe nogensinde har spillet. Og det klæder ham også.

5. Antichrist, 2009 (He)

Lars von Trier og Dafoe er et pænt godt match - måske fordi de begge virker frygtløse i kunstens navn. Filmen om et forældrepar, der sørger over tabet af et barn, er vanvittigt ubehagelig med små glimt af ægte kærlighed. Ikke mindst fordi Dafoes karakter formår at holde os nede på jorden i al vanviddet og samtidig være skræmmende dobbelttydig. 

4. Platoon, 1986 (Sgt. Elias)

En engle-agtig sergent sendt i krig for at beskytte sine soldater over for krigens rædsler og ikke mindst de overordnede, der har mistet sin medmenneskelighed. Rollen som Elias er en af de der helt rene og uskyldige karakterer, der også er ensbetydende med Dafoe, der ellers ofte spiller skurke.
 

3. Shadow of the Vampire, 2000 (Max Schreck)

Rollen som skuespilleren der lagde krop til den famøse Dracula-figur i Nosferatu fra 1922 byder på en fuldstændig ugenkendelig Dafoe i tung make up og gotiske gevanter. Filmen er ren fiktion og Dafoe rammer plet med sin mytiske tilgang til den mystiske (måske overnaturlige) karakter.

2. Wild at Heart, 1990 (Bobby Peru)

David Lynch får alt ud af Dafoes i forvejen karismatiske knoglestruktur med et par forlorne tænder, en netstrømpe og et farligt stort ego. Bankrøveren Bobby Peru er en af Dafoes mest frastødende karakterer, men man kan ikke andet end at elske ham for sine scenestjælende øjeblikke. Ren råddenskab!

1. The Last Temptation of Christ, 1988 (Jesus)

En af de få store hovedroller på cv'et er til gengæld en Whopper af en rolle. Dafoe spiller her selveste Jesus i Martin Scorseses grænsesøgende skildring af Kristi seksuelle oplevelser med Maria Magdalene. Ikke for sarte eller gammeldags sjæle - men ikke desto mindre en smuk og dyb præstation fra vores hovedperson.

Hvis du er enig med os i, at ham Dafoe er en seværdig mand, så smut i biografen og se det Oscar-nominerede drama The Florida Project, der er aktuel i de danske biografer.

Vi elsker dig, Willem Dafoe!

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
hording

hvad med rollen som super cool og svanset fbi agent i The Boondock Saints .....min personlige favorit rolle med ham

Marie

Green Goblin fra den gode gamle Spiderman 1 :)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Londonklubber.dk

TV2 sender oscaruddelingen fra søndag kl. 23.

1 time siden
Noah

Youtube

1 dag siden
Christine
TV2

Mener at man plejer at kunne se det på TV2

1 dag siden
Nikolaj

Nogen der kan fortælle hvordan jeg kan se Oscars 2019 i Danmark?

1 dag siden
VIPER

Lyder som nogle gode oplevelser, så håber virkelig Brie Larson leverer en rigtig fed & underholdende karakter!

1 dag siden

Aktive debatter