Cookie- og Privatlivspolitik
Robert-nomineringer: Årets danske spillefilm

Robert-nomineringer: Årets danske spillefilm

Vi stiller skarpt på de fem film

Stem op!
10
Stem ned!
0
(reset)

Robert-nomineringer er ude, og fem film er med i kampen om Danmarsk svar på Oscar'en i kategorien Årets danske spillefilm.

Det Danske Filmakedemi udnævner vinderen af den prestigefyldte pris den 4. februar - og du kan se overrækkelsen live på dagen, når vi streamer direkte fra showet på kino.dk. Se med her fra 17.30!

Vi stiller her skarpt på de fem kandidater:

For første gang i 11 år er en animationsfilm nomineret i kategorien Årets danske spillefilm, og det er i sig selv er et kæmpe kvalitetsstempel. Den utrolige historie om den kæmpestore pære, der er baseret på Jakob Martin Strids kendte børnebog af samme navn, har da også solgt langt over 200.000 billetter i biograferne.

Fortællingen om de to venner, elefanten Sebastian og katten Mitcho, der drager på et sø-eventyr, da de finder en flaskepost, som kan leder dem på sporet af deres forsvudne ven, er næppe favorit til at tage prisen her. Derimod er filmen selvskrevet som topfavorit i kategorien Årets børne- og ungdomsfilm, hvor den også er nomineret.

Sidste år tog Christian Tafdrup Robert Prisen som Årets instruktør for filmen Forældre, der også var med i opløbet til at blive Årets spillefilm, men måtte se sig slået af Der kommer en dag. I år er Tafdrup så tilbage med en noget anderledes film, nemlig en satirisk parforholdskomdie. 

En frygtelig kvinde har skabt overskrifter både i debatsektioner og ved billetlugerne, hvor den har solgt over 100.000 biografbilletter på sine tre første uger. Komedien kan få det svært i denne kategori, men den kunne nemt nappe prisen for Årets manuskript, hvis man vil hylde den originale ide og modet til at gå imod tidsånden. 

Brødrene Avaz har taget Danmark med storm. Deres debutfilm tør ikke kun spille på de helt store melodramatiske følelser, men leverer også en udfordrende fortælling om tilværelsens mange skæbner, og hvordan de krydses i livets spil. Og så blev det hele tilmed lavet for nærmest ingenting. Bare for deres store arbejdsiver skulle familien Avaz have en pris.

Mens vi lever har ligeledes overrasket i biograferne med knapt 100.000 solgte billetter, og ensembledramaet ligger lunt i svinget til at nappe en statuette eller to den 4. februar.

Underverden er en bedrift i sig selv - en vaskeægte, dansk actionfilm, endda med stærke skuespilspræstationer, et intenst drama og en klar vision. Filmen fortæller historien om speciallægen Zaid, der kommer på en personlig vendatta, da hans bror bliver banket til døde.

Masser af gode anmeldelser og over 180.000 solgte billetter - 'Underverden' er elsket af både kritikere og publikum, hvilket også har mundet ud i hele 15 nomineringer til årets Robert uddeling - og mon ikke instruktør Fenar Ahmad og resten af holdet nok skal få hevet nogle af statuetter med hjem?

Den debuterende og islandske Hlynur Pálmason er manden bag årets vel nok mest visuelt og lydmæssige spektakulære danske film. Filmen udspiller sig på et ødeliggende kalkværk - og omgivet af sneklædt natur følges en gruppe arbejderes hårde hverdag, med særligt fokus på den unge og utilpassede Emil.

Vinterbrødre har allerede høstet store roser og priser i udlandet, og med hele 15 Robert-nomineringer har kunstfilmen også fået sit kvalitetsstempel i Danmark.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Helen

Hej! Jeg inviteгеr dig til Seх Сlub > http://kissia.club

19 minutter siden
Helen

Hеj! Jeg inviteгeг dig til Sех Сlub - http://kissia.club

25 minutter siden
Helen

Hеj! Вesøg min sidе i Sех Club - http://kissia.club

25 minutter siden
Helen

Invitаtion til Seх Club -> http://kissia.club

31 minutter siden
Helen

Lokalе mødгe hаг bгug fоr anonym SЕХ!
Вaге besкed og bedе оm аt кneррe!

http://kissia.club

32 minutter siden

Aktive debatter