Spielberg genindspiller musicalen West Side Story

Men først står den på Indiana Jones 5
Billede
(© UIP)

Den 71-årige instruktør, Steven Spielberg, er en travl mand. I år udkommer han med Streep-Hanks-dramaet The Post og science fiction-filmen Ready Player One. Og nu er han aktiv på to kommende projekter.

Først det længe ventede femte kapitel i sagaen om verdens mest elskede arkæolog, Indiana Jones, der har Harrison Ford tilbage i sin glansrolle, mens det er første Indy-film uden George Lucas’ involvering.

Ifølge The Hollywood Reporter går optagelserne i gang næste år med forventet premiere i 2020. Disney har rettighederne.

Dernæst kaster filmskaberen sig over et af filmhistoriens mest elskede værker, nemlig en genindspilning af Jerome Robbins og Robert Wises musical West Side Story, der med Robbins’ legendariske dansesekvenser og fremragende sange af Leonard Bernstein og Stephen Sondheim vandt 10 Oscars i 1961.

Læs også: Overblik over film du skal se i 2018.

Spielberg søger pt. unge latino-skuespillere (der kan synge og danse) til flere roller - deriblandt hovedrollen Maria, der som en moderne Julie forelsker sig i Tony fra den rivaliserende bande.

Casting-kravene er dejligt autentiske modsat originalens Maria, der blev spillet af Natalie Wood, og med Spielbergs lidt pludselige udmelding må man konstatere, at musicalen vitterligt er tilbage for at blive. 

Det travle skema betyder nok, at Spilebergs længe planlagte ‘The Kidnapping of Edgardo Mortara’ - et historisk drama om religiøse forfølgelser i 1800-tallets Italien - lader vente på sig… igen igen.

Indiana Jones 5 får dansk premiere den 8. juli 2020. West Side Storys premieredato afventer.