Cookie- og Privatlivspolitik
Opskriften på I, Tonya i procenter

Opskriften på I, Tonya i procenter

20 % karismatisk Margot Robbie, 10 % stærkt soundtrack…

Stem op!
7
Stem ned!
0
(reset)

Vi giver her vores bud på ingredienserne, som udgør skøjtedramaet I, Tonya, der har Margot Robbie i titelrollen som den egenrådige kunstskøjteløber.

Det biografiske og sorthumoristiske drama handler således om den kontroversielle Tonya Harding, der ved OL i 1994 brugte knapt så fine metoder for at besejre sin rival. Du finder billetter til filmen lige her.

Men hvad består 'I, Tonya' egentlig af? Se med herunder, hvor vi har brygget opskriften på filmen sammen i procenter.

20 % karismatisk Margot Robbie
Margot Robbie ejer filmen i den altoverskyggende hovedrolle som den rapkæftede Tonya Harding, der ikke finder sig i noget pis, men gør tingene på sin egen måde. Hun bringer således uforfalsket energi til rollen som den uforudsigelige og dejligt uperfekte skøjteløber. Margot Robbie var da også nomineret til en Golden Globe for sin præstation.

16 % dysfunktionelt mor-datter-forhold
Allison Janney indtager rollen som Tonyas usympatiske mor, der med bandeord og hårde metoder presser sin datter til at yde sit optimale på isen. Ganske vist ikke en videre elskværdig karakter, men leveret karikeret nok til, at man både griner med og af hende. Allison Janney vandt da også en Golden Globe i kategorien bedste birollepræstation.

7 % intenst kunstskøjteløb
Filmen foregår ganske vist i kunstskøjteløbets verden, men du behøver ikke at gå op i sporten for at sætte pris på hverken filmen eller de intense scener på isen. For med Tonyas no bullshit-attitude og dødsforagt intakt er det svært ikke at blive revet med af de farlige trin på den glatte is.



8 % bandeord
Hverken Tonya eller hendes mor er bange for at spytte om sig med bandeord, der vil gøre selv en sømand flov. Således må man som publikum være beredt på sin del af hårde replikker, så som Tonyas udbrud “Suck my dick!”, videre til hendes mor, der leverer flere forbudte ord med svadaer som ”I didn't swear, you cunt”, eller hendes bramfri råd om mænd: "You fuck dumb. You don't marry dumb”. Nej, der lægges ikke fingre imellem.

11 % undertippet underdog
Tonya gør tingene på sin helt egen ukonventionelle måde i en skøjteløbsverden, der er meget konventionel. Hun passer ganske enkelt ikke ind og indtager således også rollen som en underdog, det er svært ikke at heppe på. Uperfekt, charmerende og usnobbet.

10 % stærkt soundtrack
Det er ikke kun i sin attitude, at Tonya skiller sig ud fra de andre skøjteløbere. Det gør hendes valg af musik også, når der skal konkurreres. Således leverer filmen et stærkt soundtrack, hvor man bl.a. finder ZZ Tops pumpende ‘Sleeping Bag’, videre til Supertramps melodiske ‘Goodbye Stranger’ samt den rockede ‘Barracuda’ af gruppen Heart.



12 % leg med virkeligheden
Selvom filmen er baseret på en sand historie, skal man ikke tage alt i ‘I, Tonya’ for gode varer. Der leges nemlig med sandheden, hvilket spænder historien ud mellem fantasi og virkelighed. Som Tonya selv siger det: “There’s no such thing as truth. Everyone has their own truth”. Således får man flere situationer i filmen at se fra de forskellige parters synsvinkel.

5 % vold i forholdet
Det er ikke kun professionelt, at Tonya har sit at slås med. Privat er der også kurrer på tråden. Af den hårdtslående slags. For hendes ellers halvslatne kæreste, der spilles af Sebastian Stan, slår Tonya for et godt ord - og hun giver igen efter bedste evne. Nej, det er ikke nemt at være Tonya.

11 % sort humor
Ganske vist er der halvtunge og småtriste emner som hustruvold og et dårligt mor-datter-forhold på menuen. Filmen er dog langt fra tung og trist, men derimod fyldt med sort humor. Det brænder bl.a. igennem hos de skæve karakterer. Så som hos Tonyas selvudnævnte og ubehjælpsomme bodyguard, der har lidt for høje tanker om sig selv. Således blandes det tragiske og triste vellykket med det morsomme og karikerede.

I, Tonya har biografpremiere den 25. januar - køb dine billetter her.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Noah

Youtube

6 timer siden
Christine
TV2

Mener at man plejer at kunne se det på TV2

9 timer siden
Nikolaj

Nogen der kan fortælle hvordan jeg kan se Oscars 2019 i Danmark?

9 timer siden
VIPER

Lyder som nogle gode oplevelser, så håber virkelig Brie Larson leverer en rigtig fed & underholdende karakter!

1 dag siden
Ida
Ida

Vildt at flere og flere fanfictions bliver til reelle film - det var jo det samme med 50 Shades.

2 dage siden

Aktive debatter