Cookie- og Privatlivspolitik
5 grunde til ny Jumanji hitter

5 grunde til ny Jumanji hitter

Action-eventyret storsælger!

Stem op!
29
Stem ned!
0
(reset)

Action-komedien Jumanji: Welcome to the Jungle storsælger! I weekenden overhalede den Star Wars: The Last Jedi på biograf hitlisten både i Danmark og i USA. Herhjemme har over 160.000 allerede valgt at indløse billet til filmen siden premieren første juledag.

En audience score på 90% på Rotten Tomatoes, 7,3 i rating på IMDb og 5,1 bruger-stjerner på vores site taler også sit eget tydelig sprog - filmen er populær blandt publikum. 

Her giver vi fem grunde til, at 'Jumanji: Welcome to the Jungle' falder i så manges smag - og hvorfor du skal se eller gense den i biografen:

1. Originalitet med den rigtige mængde nostalgi

'Jumanji: Welcome to the Jungle' undgår på fineste vis at malke sin populære forgænger fra 1995, hvor gentagelsesfælden afvises ved at skabe et helt nyt univers. Denne gang kommer vi "ind" i Jumanji-spillet og oplever det fra den anden side, hvor mængden af nostalgiske henvisninger til den første film og old school-konsolspil bliver tilpas doseret. Det er en forløsende vinkel i en tid med masser af uoriginale værker, der blot rider på deres nostalgiske ophav.

Det er ligeledes befriende, at man undgår et patos-tykt farvel til etterens hovedrolle, Robin Williams, der døde i 2014. Til gengæld får vi en sober mini-hyldest til Williams' karakter, Alan Parrish, fremfor et tårevædet farvel. 

2. Underholdning i top

Instruktør Jake Kasdan og det stærke hold af manuskriptforfattere, der bl.a. består af folkene bag Spider-Man: Homecoming og Lego Batman Filmen, har alle været fuldt bevidste om, hvilket produkt de lavede - en underholdningsfilm med stort U. 

'Jumanji: Welcome to the Jungle' er fyldt med medrivende action, masser af glimt i øjet og små, klamme øjeblikke. Sidstnævnte i form af skurken, der har et helt særligt forhold til krybdyr. Filmen rammer simpelthen den helt rigtige, uforpligtende popcorn-rytme.

3. Et sprudlende cast

Den nye årtusindes svar på Gøg og Gokke, Dwayne Johnson og Kevin Hart , viste allerede deres fremragende kemi i forrige års komedie Central Intelligence, og kombinationen med veteranen Jack Black, der er i topform som teenagepige, og det unge talent Karen Gillian er ganske enkelt helt perfekt.

4. Arketyper med et twist

'Jumanji: Welcome to the Jungle' består overordnet set af klassiske highschool figurer: nørden, den snobbede pige og sportsfyren. Men her bliver de herligt skildret, da de bogstavelig talt bliver presset ned i en anden form. Den pæne piger får lov til at være grim (mand), mens den slappe nørd får lov til at blive et muskelbundt. Det giver de vante karakterer et forfriskende twist, selvom filmen i mange henseender spiller bold op ad de arketypiske træk. 

5. Budskabet

Man kan sagtens argumentere for, at budskaberne i 'Jumanji: Welcome to the Jungle' ikke ligefrem leveres særligt subtilt, men til gengæld er det nogle moraler som resonerer godt i vores tid, hvor sociale medier både skaber psykiske lidelser og had: Acceptér den du er - og find modet i dig selv, og ikke i rollen som en anden. 

Jumanji: Welcome to the Jungle kan ses i biografen nu.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Isabella

Engang mine forældre havde fået nogle nye venner, fik jeg sammen med nogle af mine søskende lov til at overnatte hos dem.

42 minutter siden
Antaeus

Ja Rico, vi er ret enige i toppen.

16 timer siden
S. Rico

1. Spider-Man
2. Spider-Man 2
3. The Amazing Spider-Man
4. Spider-Man: Homecoming

1 dag siden
Antaeus

1. Spiderman (2002)
2. Spiderman 2 (2004)
3. Amazing Spider-man (2012)
4. Spiderman 3 (2007)

1 dag siden
S. Rico

I den nuværende version af StreamingGuide vises der alene et gennemsnit af hhv. brugernes og mediernes karakterer.

3 dage siden

Aktive debatter