Cookie- og Privatlivspolitik
20 gysere og thrillere du skal se i 2018

20 gysere og thrillere du skal se i 2018

Vores nervepirrende guide til det nye filmår

Stem op!
22
Stem ned!
0
(reset)

Året nærmer sig sin afslutning, derfor er vi begyndt at kigge frem mod filmåret 2018 her på kino.dk. Det gør vi med en række filmguider inddelt efter genre. Vi har allerede kigget på hvilke science fiction-film, der venter forude

Denne gang ser vi nærmere på de gysere og thrillere, der venter i biograferne i det nye filmår. Du kan med andre ord godt se frem til fugtige håndflader og kuldegysninger i massevis. Et par danske titler inden for genrerne har vi valgt at undlade, da de vil blive nævnt i en senere guide til danske film i 2018.

Klik på titlerne, som nedenfor nævnes i kronologisk rækkefølge, for at læse mere om filmene og se premieredatoer.

Wind River
Den erfarne vildtjæger Cory Lambert (Jeremy Renner) finder en ung kvinde myrdet i en snedækket vildmark. Til at lede efterforskningen sender FBI den unge og nyuddannede agent Jane Banner (Elizabeth Olsen). Sammen begynder det umage par at følge de spor, der kan løse mordmysteriet, som trækker tråde til et gammelt indianerreservat.

Sidste stop
En forretningsmand bliver her blandet ind i en kriminel sammensværgelse på sin daglige vej hjem fra arbejde. Hovedrollen spilles af Liam Neeson, der bl.a. tidligere har delt øretæver ud i Taken-serien. Rollelisten byder også på Vera Farmiga, Sam Neill og Patrick Wilson.


’Wind River’

Dobbeltspil
Per Fly er klar med sin første engelsksprogede film efter de danske succeser Drabet, Arven og Bænken. I filmen, som er inspireret af en sand historie, følger man danskeren Michael Soussan, der får job i FN's humanitære hjælpeprogram Oil for Food i 1996. I Bagdad går det dog op for ham, at der svindles med milliarder, og at korruptionen rækker helt ind i de inderste cirkler…

Dobbelt begær
Den franske instruktør Francois Ozon elsker at lege med genrerne, og vi forventer, at det samme er tilfældet i 'Dobbelt begær' om en kvinde, der forelsker sig i sin psykiater OG hans mere brutale bror. Tidligere har auteuren stået bag Swimming Pool og senest Frantz.

Red Sparrow
'Red Sparrow'

Red Sparrow
Jennifer Lawrence genforenes med instruktøren bag de sidste tre Hunger Games-film i en sexet thriller om en russisk spion, der falder for en CIA-agent. Den første trailer lægger op til introduktionen af, hvad der kan blive en ny glansrolle for Lawrence.

Death Wish – En mand ser rødt
Eli Roth er manden bag de brutale Hostel og Cabin Fever. Nu er han tilbage med hævnfilmen 'Death Wish - En mand ser rødt' med Bruce Willis i hovedrollen. En far bliver her selvtægtsmand, da hans familie udsættes for en voldsom forbrydelse. Filmen er en genindspilning af filmen fra 1974, som havde Charles Bronson i hovedrollen.

A Quiet Place
Præmissen er klar: Vær stille eller du dør! Selve handlingen i den overnaturlige gyser er stadig hemmeligholdt, men her er dog et mystisk væsen eller spøgelse på spil, som en familie frygter så meget, at de prøver at leve et totalt lydløst liv. I spidsen står John Krasinski, der både instruerer og har rollen som familiens far, mens hans virkelige kone, Emily Blunt, spiller moderen.


’Death Wish – En mand ser rødt’

Entebbe
Politiske anspændte forhold blandes med regulær spædning i den autentiske thriller, hvori et fly kapres i 1976. Terroristernes krav er, at flyet lander i Entebbe, Uganda, hvor en række palæstinensere holdes fængslet af israelerne. Instruktøren stod bag de to Tropa de Elite-film og den nye version af RoboCop.

Slender Man
For år tilbage begyndte fiktive vandrehistorier at sprede sig på internetforums om en tynd høj skikkelse, der kidnapper børn. Filmen er således baseret på det skræmmende og overnaturlige internetfænomen, der siden har affødt et ligeledes skræmmende computerspil.

The Nun
Hvis du er angst for klamme og creepy nonner, så kan du godt forberede dig på isnende kuldegysninger, når ’The Nun’ rammer biografen i 2018. Her er den dæmoniske nonne nemlig atter på spil med denne spinoff til Nattens dæmoner 2.


’Slender Man’

Meg
Der venter naturligvis også en grusom hajfilm i det nye filmår. Jason Statham har hovedrollen som dybhavsdykkeren Jonas Taylor, der tager den brutale kamp op med en enorm Megalodon – en fortidens kæmpehaj. Filmen er baseret på romanen af samme navn af Steve Alten.

The Equalizer 2
I det nye år lander der en efterfølger til den benhårde The Equalizer fra 2014, som handler om den stilfærdige og farlige Robert McCall. Plottet er indtil videre ukendt, men Denzel Washington vender tilbage i rollen som McCall, mens Antoine Fuqua også er tilbage i instruktørstolen.

Cadaver
En politikvinde tager her en nattevagt ved et hospitals lighus efter, at hun er blevet færdig med et afvænningsprogram. Straks sker en række bizarre og voldelige hændelser, der forårsages af et af ligene. Shay Mitchell er på rollelisten og er bedst kendt for tv-serien 'Pretty Little Liars'.


’Equalizer 2’

Goosebumps 2: Horrorland
Jack Black er tilbage, når gyser-komedien 'Goosebumps 2: Horrorland' får premiere i 2018. Det er en efterfølger til Gåsehud fra 2015. Filmene er baseret på gyserforfatteren R.L. Stines romaner om imaginære monstre og dæmoner, der vækkes til live. Så bered dig på både at gyse og grine. 

The Little Stranger
Fortællingen udspiller sig i 1947 og handler om Dr. Faraday, der lever et stille liv som en lokal læge. En varm sommerdag tilkaldes han et sted, hvor hans mor plejede at arbejde. Familien, der bor i huset bliver nu hjemsøgt, og Faraday trækkes ind i de uhyggelige rædsler. Domhnall Gleeson spiller lægen og er lige nu aktuel i biografen som General Hux i Star Wars: The Last Jedi.


’Goosebumps 2: Horrorland’

Halloween
I 2018 lander den 11. film i franshisen om seriemorderen Michael Myers, hvor det hele startede med John Carpenters slasher i 1978. Jamie Lee Curtis, som også medvirkede i det oprindelige værk, vender tilbage som Laurie Strode. Filmen beskrives hverken som et reboot eller et remake, men nærmere en "recalibration" af Myers, mens filmen især vil lægge sig op ad seriens to første kapitler.

The Girl in the Spider’s Web
Dette er filmatisering af den fjerde bog om hackeren Lisbeth Salander. Stieg Larsson var forfatteren bag den originale trilogi, mens David Lagercrantz skrev en fjerde bog efter Larssons død i 2004. Bøgerne blev filmatiseret i Sverige, hvor den første, Mænd der hader kvinder, også blev til et amerikansk remake. Instruktøren bag gyserne Don't Breathe og Evil Dead-remaket fører her slagets gang, og bl.a. danske Claes Bang fra The Square kan ses på rollelisten.


’Halloween’

Bad Times at the El Royale
Flere skæbner flettes her sammen på hotellet El Royale i 1960'erne. Instruktøren Drew Godard har tidligere arbejdet sammen med hovedrolleindehaveren Chris Hemsworth i gyserfilmen The Cabin in the Woods, mens bl.a. også Jeff Bridges er at finde på rollelisten.

The Widow
Isabelle Huppert opnåede et karrierehøjdepunkt med den originale Elle, og til næste år medvirker den 64-årige franskmand i Neil (The Crying Game) Jordans thriller-drama om en enke, der bliver ven med en yngre kvinde.

The House That Jack Built
I Lars von Triers kommende film følger man seriemorderen Jack. I hovedrollen som morderen finder man Matt Dillon, mens Bruno Ganz spiller en mystisk karakter ved navn Verge. Filmen følger Jacks mord - som han selv påstår er kunstværker - over en årrække på 12 år. Den danske instruktør er kendt for sine kontroversielle film, hvilket vi nok også kan forvente er tilfældet her.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
VIPER

Glæder mig altså ret meget til den nye Venom, med Tom Hardy som Eddie Brock! -Hvor er den om man må spørge, det er horror!
http://www.imdb.com/title/tt1270797/?ref_=nv_sr_1

DJT

Traileren formåede at give mig et chok, selv om jeg havde forventet det :D Og så er ideen ny.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Rasmus/Musen

Fede facts om Venom der, mand!

14 timer siden
Stefan

''flere skud praler af på brystet af ham.''

18 timer siden
Mark

Nicolas Cage har kun været med i gode film :-) Nicolas Cage laver kun verdensklasse præstationer :-). jeg er ganske enkelt vild med Mr.

1 dag siden
Flemming

Han har lavet en del gode film, men hold da op, hvor har han lavet meget crap også.

1 dag siden
Segoyuser/116755
Segoyuser/116755

yes tænkte også , amen hvad med Aarhus, vil da rigtig gerne se den film, give en anmeldelse have været en super fin oplevelse...ja verden er mere e

2 dage siden