Skal Johnny Depp fyres fra Fantastiske skabninger 2?

J.K. Rowling har udtalt sig...
Billede
(© Warner Bros.)

Harry Potter-fans verden over har udvist bekymring over Johnny Depps kommende store rolle i Fantastiske skabninger: Grindelwalds forbrydelser.

Depp spiller som bekendt titelrollen som den nye filmseries hovedantagonist, Gellert Grindelwald. En rolle han også indtog kort i Fantastiske skabninger... og hvor de findes.

Debatten om, hvorvidt Depp er berettiget til rollen i det familievenlige univers, kom allerede på banen ved den første films udgivelse, hvor Depp blev involveret i en grim skilsmisse med kollegaen Amber Heard, der anklagede Depp for hustruvold og stofmisbrug.

Anklagerne og diskussionen døde langsomt hen, men nu er fans igen på banen pga. af den #Metoo-bølge, der pt. får branche som publikum til at kigge deres forbilleder efter i sømmene, og har givet anledning til den største Hollywood-udrensning i mands minde.

Adskillige henvendelser på bl.a. Twitter fik først instruktøren David Yates til at forsvare sin beslutning om at beholde Depp, mens han dog indrømmede, at han havde overvejet at finde en erstatning. Nu er filmen i gang med optagelserne, og Depp er endegyldigt på plakaten.

Læs også: Alt vi ved om Fantastiske skabninger 2-5.

Men i går udkom Harry Potter-universets skaber J.K. Rowling så pludseligt med et nyt forsvar af castingen. Her skriver hun bl.a.:

- Da Johnny Depp blev castet som Grindelwald, tænkte jeg han ville blive vidunderlig i rollen. Men på omtrent samme tid, hvor vi filmede hans cameo, dukkede historierne op i pressen, og jeg og alle involveret i frnachisen blev dybt bekymrede. Fans har en legitim ret til at stille spørgsmål (...), og jeg forstår udemærket deres vrede og forvirring.

Warner Bros. bakker op om Rowlings udtalelse ved at henvise til Depp og Heards fælles pressemeddelelse, der ser således ud:


Om fans tager de forskellige forsvar for Depps berettigelse i det magiske univers, får vi at se. Om ikke andet er han stadig om bord som Voldemorts forgænger i de næste fire Fantastiske skabninger-film.

Spørgsmålet er: hvad mener du om sagen?

Fantastiske skabninger: Grindelwalds forbrydelser får dansk premiere den 15. november.