Mulan i levende live er fundet

Disneys genindspilning har sin hovedrolle på plads
Billede
(© Mulan / Disney)

Disneys live action-genindspilning af Mulan har fundet sin titelrolle. Efter et helt års eftersøgning med over 1.000 forskellige kandidater, er en skuespillerinde nu fundet. Det bliver den 29-årige, kinesiske Liu Yifei, også kendt som Crystal Liu. Se billederne nederst.

Disney er i fuld gang med at filmatisere alle deres elskede eventyr og animationsfilm i live action-udgaver. I år fik vi bl.a. Skønheden og Udyret, der er blevet den bedst sælgende film i 2017 indtil videre.

En af de næste film på listen til at blive genoplivet er altså Mulan fra 1998. En fortælling om pigen Hua Mulan, der udgiver sig for at være en mand for at blive kriger og redde sin far i det 5. århundredes Kina.

Læs også: Guide til Disneys kommende genindspilninger

Liu er en af sit hjemlands mest populære skuespillerinder fra sin generation, og hun har allerede medvirket i flere engelsk-talende film bl.a. The Forbidden Kingdom fra 2008 med Jet Li og Jackie Chan.

Seneste medvirkede Liu i danske Bille Augusts kinesiske periodedrama 'The Chinese Widow'.

Den nye 'Mulan' skal instrueres af new zelandske Niki Caro, der i år har lavet 'The Zookeeper's Wife' med Jessica Chastain. 

Mulan forventes at få premiere i 2019.

Liu Yifei i 'The Forbidden Kingdom' (Scanbox):