Cookie- og Privatlivspolitik
Bør man fjerne The Last Jedi fra Star Wars-sagaen?

Bør man fjerne The Last Jedi fra Star Wars-sagaen?

Lad os diskutere Episode VIII - med SPOILERS!

Stem op!
25
Stem ned!
0
(reset)

Bemærk at denne nyhed indeholder SPOILERS!

Har du set Star Wars: The Last Jedi endnu? Hvis ja, så vil du formentlig have en mening om filmen. Det samme har en SW-fan ved navn Henry Walsh.

Walsh har oprettet en online-underskriftindsamling på change.org, der skal sendes til The Walt Disney Company i håb om, at de vil fjerne ’The Last Jedi’ helt fra rumsagaen.

- Episode VIII er en tragedie. Den ødelægger fuldstændigt Luke Skywalker og jediernes arv. Den ødelægger selve grunden til at de fleste af os fans holder af Star Wars, skriver Walsh derinde.

Pt. har 29.694 personer skrevet under, hvilket måske overrasker mange, da ’The Last Jedi’ er en af de bedst anmeldte episoder i serien. Men kigger man på Rotten Tomatoes kan man ligeledes se, at fans og anmeldere ikke er enige.

De professionelle anmeldere lander således på 93%, mens brugernes dom ligger på 55%.

Her på kino.dk giver brugerne filmen et stjernesnit på 5,1, der er højere end anmeldernes 4,8. Nede i de skrevne anmeldelser kan man dog finde et mere delt publikum, der smider alt fra 2 til 6 stjerner.

Vi på redaktionen er bestemt ikke enige i kritikken. Herinde hersker der begejstring for Rian Johnsons leg med de velkendte karakterers etiske ståsteder. Mørket sniger sig ind - selv de lyseste steder - hvilket synes at være en naturlig videreudvikling af jediernes evige interne kamp.

Men hvad siger du? Føler du, at Luke Skywalker er uigenkendelig, har mistet sin integritet og sat jediernes arv på spil?

Star Wars: The Last Jedi er aktuel i de danske biografer.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
nadiauser/646037

Jf. min anmeldelse af filmen (se under The Last Jedi) er jeg helt enig i underskriftsindsamlingen. Jeg har været Star Wars fan siden 1984, men TLJ er så rædselsfuld en film at jeg ikke kommer til at se flere film i serien.

Henrik Vinther

Hvorfor fjerne den eneste gode Star Wars film i 37 år fra sagaen? Endelig bliver der taget nogle chancer med serien og der bliver stillet spørgsmålstegn ved hele mytologien. I Star Wars universet har skælvet mellem godt og ondt altid været sort/hvidt, nærmest komisk. Lucas prøvede lidt at udtvære grænsen i episode 3, som dog var ringe udført.
The Last Jedi tager skridtet fuldt ud. Det er ikke en fuldstændig vellykket film, action-scenerne var lidt typiske og nogle af subplotsne lidt vage. Tilgengæld var de gode elementer de stærkeste serien hidtil har haft.

Patrick

Jo, der var da problemer med den, men det synes jeg da også der var med The Force Awakens.
Jeg synes da Leias trick var temmelig dumt at se på..
Men jeg giver den helt bestemt point for at forsøge sig med nye ting. Det var det ved TFA, jeg var mest i mod.
Den bliver jo aldrig fjernet fra sagaen, det er noget pjat. Man kan vælge at tage den med eller lade være.

For mig at se har hovedhistorien altid været de 6 film, Clone Wars serien. Rogue One kan jeg tage med, fordi den fint linker de to film. TFA og TLJ er stadg Star Wars film, men jeg anser dem som mere sekundære og det fortsætter jeg nok med.

Jonas

De burde skamme sig. Utaknemmelige skarn..
Hvorfor skal vi altid høre så mange personlige meninger om hvad man synes om en film. Vi er kraftedme alle sammen blevet snobbede smagsdommere/anmeldere, der er umulige at gøre tilfredse.
The last jedi er en gave til os alle sammen, og hvis man ikke kan lide hvad man ser, behøver man ikke kaste op ud over alle os andre glade film elskere. Det er egoistisk og forkælet. Prøv i det mindste at være objektiv.
Måske man skulle prøve, ikke, at hæve sig over de profesionelle som f.eks. manuskriptforfatteren, instruktøren, skuespilleren osv. Som uden tvivl har arbejdet mere på at få det til at fungere, end nogen af os andre. Det er utaknemmeligt og pinligt naivt.

Fbarbesuser/244560

Beklager, men med en meget tynd historie og en knap så rød tråd til forrige film, så er det vel ok, at komme med kritik og have sine holdninger ligesom du har.

The Last Jedi var en tynd kop te, det samme som The Force Awakens, som ikke fortjener den anerkendelse de får. Jeg sad og kedede mig i de 2 timer 30 min filmen The Last Jedi varede (Synes filmene 1-6 og Rogue One (bedste film overhovedet) er gode/fede film). Så tænker jeg, at der ikke skal meget til at underholde. Hvis filmen så havde været flot lavet, så kunne det hive den lidt op, men nej, desværre.

Lav filmene som Rogue One, som bare er mega fed

ALEX

Skulle alle os der så ikke kan fordrage prequel triologien, bede om at få slettet episoderne for alt evighed?
-Nej, for jeg acceptere at de er lavet, og at der er nogle der kan lide de film, selvom jeg ikke selv gør.

Det er jo skudt i hovedet at bede om det der, for slet ikke at snakke om den nytteløse energi der bruges. Hvad med et presse de rigtige udgaver af den originale triologi på DVD og Blue-ray ud af Disney?
Ville det ikke være noget der var lidt mere værd at kæmpe for?

Jannick

Jeg vil starte med at sige, at jeg ikke er enig med at filmen skal fjernes. Jeg synes at det var en god film. Det eneste problem jeg havde med den, var at jeg ikke rigtig følte den der star wars vibe over filmen, som jeg ellers plejer at have når jeg ser star wars. Det en god sci fi film med flotte effekter, jeg følte bare ikke at den var så star wars agtig.

Hele side historien med rose og Finn, er da også komplet lige gyldig.

Antaeus

Mark Hamill siger det så rigtig i youtube videoen og der er mange flere udtalelser i andre videoer og artikler.

-Jedi's giver ikke op.
-Luke ville aldrig sige dette
-Jeg var nærmest nødt til at tænke på Luke som en anden person, måske Jack Skywalker, han er ikke min Luke Skywalker.
-Jeg har stadig ikke accepteret det
-Det er kun en film

Ja det er kun en film, men diskuteret bliver den bestemt og fortjent for de har dummet sig godt og grundigt.

https://jyllands-posten.dk/kultur/ECE10137062/anmelderne-elsker-den-men-...

Kaj

Der ægrer sig over sin figurs manglende heltemod, når han selv er i færd med at udføre grov rygstikkeri.

Antaeus

Det er ekstremt sjældent at en skuespiller udtaler sig bare en lille smule negativt om en film han er med i. Mark Hamill ved udmærket godt at det her er usædvanligt og at han skal passe på, man kan se det i hans måde at sige det på, men han kan heller ikke lade være.

Det illustrerer krystalklart, hvor seriøst de har kvajet sig, når selv Mark Hamill går ind og siger at han ikke genkender Luke Skywalker og endda kalder ham Jack Skywalker.

Og når Hamill reagerer sådan så er det ikke mærkeligt at Star Wars fans reagerer stærkt. Ændring af kanon sker næppe, Vi kan dog håbe at Disney tager ved lære af deres store fejltagelser til de fremtidige film.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Julie

Hvor kan man se Golden Globes i Danmark i år?

19 timer siden
Seps <3

Jeg håber sådan på at i får lov til at åbne op snarest muligt..

3 dage siden
Segoyuser/116755
Segoyuser/116755

Tja hvis du læser mange af de ting Gina Carano har skrevet synes det er forståeligt...

6 dage siden
VIPER

...Men jeg vil lige indskyde at Goro & Reptile faktisk er med.
Man ser lige den firearmede tyksak komme springene (1:47),

1 uge siden
Christine Dyrskjøt Elmstrøm

Vi mener selvfølgelig StudioCanal, tak for det skarpe øje.

1 uge siden

Aktive debatter