Cookie- og Privatlivspolitik
5 store spørgsmål efter Disney har købt Fox

5 store spørgsmål efter Disney har købt Fox

Hvad skal der ske med X-Men, Deadpool og Avatar?

Stem op!
32
Stem ned!
0
(reset)

Det er officielt: Walt Disney Company har købt 20th Century Fox. I hvert fald de væsentligste afdelinger som inkluderer alle film og tv-serier.

Dette betyder, at Disney nu ejer rettighederne til helt store franchises som X-Men, Alien, Predator, Avatar, Die Hard, Abernes planet, Kingsman og Fantastic Four.

Den originale Star Wars var også ejet af Fox, så nu kontrollerer Disney alle rettigheder til hele Stjernekrigs-sagaen.

Men hvad betyder det for fremtiden af alle disse store filmuniverser? Vi stiller fem centrale spørgsmål.

Kommer The Avengers til at møde X-Men?
Disney ejer allerede rettighederne til størstedelen af Marvel Comics-karakterne, men X-Men og Fantastic Four har tidligere været ejet af Fox og har derfor ikke været en del af MCU. Nu er der endelig mulighed for at stille The Avengers og X-Men overfor hinanden, som det tidligere er set i Marvels tegneserier. Og hvem vil ikke gerne se Hulk vs. Wolverine? Eller Deadpool vs. Spider-Man?

Vil Deadpool og Kingsman stadig være R-rated?
Deadpool-filmen er især kendt for karakterens morbide vittigheder og de blodige action-sekvenser. Det samme gør sig gældende for Kingsman-filmene, som er meget eksplicitte og ikke er bange for fx at vise hvordan det ser ud, når en mand ryger i kødhakkeren.

Alle disse film har en R-rating, hvilket på dansk betyder, at de er tilladt for børn over 15 år. Men Disney er kendt for børnevenlighed og film for hele familien. Derfor udsendte Deadpool-skuespilleren Ryan Reynolds et tweet, hvori han via nedenstående billede kraftigt indikerer, at hans elskede "Merc with a mouth" bliver irettesat af Mickey Mouse-skaberne.

Efterfølgende har Disneys direktør, Bob Iger, beroliget fans med en udtalelse om, at Deadpool kan forblive R-rated, når blot selskabet tydeligt kommunikerer til publikum, hvilken type underholdning, de er på vej ind for at se. Puha.

Ryan Reynolds' Twitter-profil

Får vi endelig en god Fantastic Four-film?
Fox har stået bag de tre filmatiseringer af superhelte-firkløveren: Fantastic Four, Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer og senest en reboot med Fantastic Four. Det endelige resultat blev alle gange kritiseret hårdt af både anmeldere og fans, og Fox har aldrig fundet den helt rigtige formel til en god filmatisering af karaktererne, der bl.a. har The Thing på holdet.

Nu kan vi håbe på, at Disney og Marvel Studios kan bruge noget af deres ”magi”, så De fantastiske fire kan få deres første fantastiske filmatisering.

Hvad betyder opkøbet for James Cameron og Avatar?
James Cameron har planlagt fire nye Avatar-film med premiere fra 2020 til 2025. Fox har givet Cameron frie tøjler til det enormt store projekt, der føles som om det har været trukket ud i en uendelighed siden den første i 2009. Spørgsmålet er derfor nu om Disney ønsker mere kontrol over filmene og eventuelt ønsker at effektivisere processen på den ene eller anden måde.

Efter Disney købte rettighederne til Star Wars har de fået det meste ud af universet og er begyndt at lave spinoff-film som Rogue One og Solo: A Star Wars Story. Mon vi ser samme tendens i Avatar-universet, hvis efterfølgerne høster lige så stor succes som den første?

Skal Ridley Scott lave flere Alien-film?
Den første Alien-film revolutionerede science-fiction genren. I maj fik vi det seneste kapitel, Alien: Covenant, og skaberen Ridley Scott har tidligere udtalt, at han stadig er interesseret i franchisen. Instruktøren har bl.a. sagt, at der ikke behøver at være monstre med i de kommende film og antydet, at han i højere grad ønsker at berøre kunstig intelligens.

Kunstig intelligens i stedet for frygtindgydende monstre virker også som et bedre match med Disneys målgruppe, så et samarbejde mellem Scott og Disney kunne være lovende. Men kan Alien opretholde sin oprindelige DNA?

Hvad tror og håber du, Disneys opkøb af Fox kommer til at betyde?

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Horsi

Hej alle.

Som en der har dette som en hobby her er alt hvad jeg ved plus et par kvalificerede bud på nogle af spørgsmålene. Viden er hvad jeg ved med sikkerhed, gæt er mine bud på hvad der kan ske.
Kommer The Avengers til at møde X-Men?
Viden: X-Men er en af de mest profitable superhelte serie der findes. Så X-Men vil leve videre og nok blive taget ind i MCU. Hugh Jackman har dog været ude og sige det bliver uden ham.
Gæt: De vil blive rekastet. Det er også muligt at Disney smider Dark Phoenix ud selvom den er så fremskredent. Dette ud at de ikke ønsker at den kollidere med en reboot.
Vil Deadpool og Kingsman stadig være R-rated?
Viden: Disney har sagt at Deadpool kan godt være hård blot folk ved hvad de går ind til.
Gæt: Deadpool bliver hos Fox.
Får vi endelig en god Fantastic Four-film?
Viden: FF er et brand der ikke ejes alene af Fox. Der skal derfor forhandles for hver ny film.
Gæt: Det er stadig de samme folk der skal forhandle men da de nu bakkes op af Marvel og Disney er det ikke et stort problem. Marvel Studios vil højest sandsynligt kunne bringe FF hjem om nogle år.

Det er alt hvad jeg ved. Ked af jeg ikke kan hjælpe med Avatar og Alien, håber det hjælper lidt på resten dog.

VIPER

~Just wanna C Hulk vs Wolverine damnit!

jacobuser/847331

Da Fox har haft distributionen af serien Gotham, betyder det så at Disney nu har muligheden for at gøre med serien hvad de vil? Kan vi ende med at se Batman i MCU?

Selvfølgelig er det Warner Brothers der har rettighederne til karakteren, og heraf tegneserieren og universet. Men Marvel vil da stadig have indflydelse på serien Gotham, med mindre der er lavet specifikke aftaler, hvilket nok er tilfældet. Stadig en vild tanke hvis du spørger mig. Kan lige se det for mig; Batman vs Ironman! lol

Patrick

Uden at være ekspert, gætter jeg på, at Fox bare er dem, der distrubuerer serien. Går ud fra WB stadig sidder med alle Batman rettighederne i forhold til, hvad der skal ske med karakteren. Det vil sige, at de kan bestemme om, de vil tillade, at indholdet bliver vist, men de kan ikke bestemme, hvad der skal vises.

Et eksempel er, at Star Wars The Clone Wars blev distribueret af WB, men det var stadig George Lucas, der ejede det. Så der var enkelte scener som WB besluttede var for voldsomme til deres kanaler, men de kunne ikke fortælle Lucas, hvem der skulle være med eller, hvad serien skulle handle om. De kunne bare vælge om det var noget, som de ville vise.

PernilleSolouser/16711

Shiit, de er på vej til overtage verden!!

De kommer til sidde med 40 % af film og tv marked..
Det er jo for sindsygt..

Renéuser/869941

Nerdist news fortalte tidligere på ugen at rettighederne til Fantastic Four ikke ejes af Fox, men derimod af det tyske produktionsselskab Constantin Film, og de sidste par film blot er blevet distribueret af Fox. Så der skal lidt mere forhandling til før De Fantastiske Fire kommer med i klubben.

Nerdist News: Why MArvel Won't Get The Fantastic Four In The Disney-Fox Merger - https://www.youtube.com/watch?v=V_yiyQLTk00&list=PLl4T6p7km9dbGAHMyZ09ny...

peteruser/703640

well vi har warner brothers ikke?

Hollywood Is About To Become A 3-Way Battle Between Disney, Universal And Warner Bros.
yieeks det er tæt på monopol og indie film må rede os

hording

er der et sted man kan se en liste over alle film og serier de ejer rettighederne til ......

Carsten Gottliebuser/133896

filmrettighedderne til Hulk ejes vist stadig af Universal og er altså på lån til marvel studios

Jacob

Mest af alt ser jeg frem til at de overtager Fantastic Four, for dem har Fox bestemt ikke været heldige med. Jeg ser ikke at det nuværende X-Men bliver en del af MCU, men afsluttes og startes forfra engang. De kommende X-Men projekter bliver forhåbentlig afsluttet som planlagt, og ikke bare droppet uden videre. Men Fox har haft succes med R-rating, og det ville være dumt af Disney at smide det væk. Ikke at Avengers franchisen vil gå væk fra PG-13, men f.eks. ‘Deadpool 2’ vil næppe pludselig miste sin R-rating. Om X-Force er i risikozonen er måske mere spændende.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

peteruser/939800
peteruser/939800

det er da vildt alt det spam der er på den her side med link til forskelig piger og deres snap :-( :-(

10 timer siden
Daniel Bentien

Tusind tak for at indrapportere det. Vi har fjernet og blokeret "Mary" og holder løbende øje med spam-brugere.

18 timer siden
Segoyuser/116755
Segoyuser/116755

Kan i ikke fjerne alle de beskeder fra Mary og andre med sex club???
De står mange steder .....

19 timer siden
jonas

Tak for spoilers angående Bond-filmen! Har læst om plottet med den kidnappede videnskabsmand før, men nu ved jeg så, at det er "bedrag". Øv! :(

2 dage siden
Jimmy

Titanic igen igen
Løvernes Konge igen igen
Hvad med at samle op på de film som vi er gået glip af i den her Covid-tid..

3 dage siden

Aktive debatter